Szépüljünk

4 tipp, hogy a fodrász ne szúrja el a hajad

Bármennyire megbízol is a fodrászodban, nem árt, ha néhány dologra te magad is odafigyelsz, amikor hajvágásra kerül a sor.

4 dolog amire figyelj, amikor hajat vágatsz1. Készülj fel!

Ha a jelenlegi frizurádtól eltérő fazont szeretnél vágatni, alaposan készülj fel! Válogass össze legalább 8-10 képet magazinokból vagy az internetről, melyeken az általad vágyott hajstílus látható, különféle változatokban, eltérésekkel. Erre azért van szükség, hogy a fodrásznak meg tudd mutatni, hogy mit szeretnél, és közösen kiválaszthassátok a frizura azon verzióját, ami a legjobban áll majd neked.

2. Frufrut inkább ne!

Csak azért, mert látványos változásra vágysz, hirtelen ötlettől vezérelve ne vágass frufrut! Ha mégsem tetszik vagy hamar ráunsz – amire jó esély van –, rendkívül hosszadalmas és felettébb idegesítő folyamat elnöveszteni.

3. Vágass szárazon!

Mivel a frizurát jellemzően nem vizesen fogod viselni, ezért jobb, ha már eleve száraz vagy legfeljebb enyhén nedves állapotban vágatod. Amennyiben választhatsz, mindenképp száraz hajvágást kérj! Ha viszont a fodrászod csak vizesen hajlandó vágni, előre beszéld meg vele, hogy ha szárítás után mégsem olyan még, mint amit elképzeltél, kiigazítja.

4. Tartsd a szemed az ollón!

Miközben készül a frizurád, ne mással foglalkozz – például ne a telefonodat nyomkodd –, hanem a tükörben végig figyeld, hogy épp mit csinál a fodrász. A te hajadról, a te megjelenésedről van szó, tehát ne szégyellj szólni, ha azt látod például, hogy túl rövidre készül nyisszantani egy tincset. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top