Szépüljünk

Az őssejt lehet az örök fiatalság titka

Elképzelhető, hogy pár éven belül elérhetők lesznek azok az őssejtes készítmények, melyek nem csupán fiatalítanak, de akár még az égési sérültek bőrét is képesek lesznek regenerálni.
Az őssejt lehet az örök fiatalság titka
Popsikrém a legjobb hidratáló

Az őssejtek „csodatévő” ereje a sokoldalúságukban rejlik. „Képesek osztódni, megújítani önmagukat és új szerveket képezni – magyarázta dr. Alfred Lane, a Stanford Egyetem bőrgyógyász professzora. – A legújabb felfedezések azt mutatják, hogy a felnőttkori őssejtek, melyek megtalálhatók a bőrben, felhasználhatók arra, hogy új bőrt, hajat vagy akár idegeket növesszünk belőlük.” Őssejtes készítményekkel, injekciókkal a jövőben gyógyítani lehet majd többek között a súlyos bőrbetegségeket és sérüléseket, de a szérum alkalmas lesz a ráncos, megereszkedett bőr regenerálására is.

Az őssejt lehet az örök fiatalság titkaNéhány szépségipari vállalat már jó ideje együttműködik az egyetemi kutatókkal, hogy minél hatékonyabban és minél előbb kiaknázhassák az új felfedezésekben rejlő lehetőségeket. A Dior és a Stanford Egyetem kooperációjának egyik első gyümölcse például a Capture Totale antiaging termékcsalád. Az őssejtek működését stimuláló kencék emellett számos más vállalat termékpalettáján felbukkantak már, ám a hőn áhított csodaszerre még várnunk kell. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy az őssejtek rendkívül sérülékenyek, gyengíti őket többek között a napsugárzás, a környezetszennyezés és a méreganyagok is. A cél az, hogy minél inkább sikerüljön őket megvédeni.

Bizakodásra adnak okot azok a kutatások és fejlesztések is, melyek a növényi őssejtek felhasználhatóságára irányulnak. A vörös szőlőből, a télálló alpesi rózsából vagy épp az Uttwiler Spatlauber nevű különleges, svájci almából kivont növényi őssejtek felhasználásával készült krémek hatékonyan és természetes módon stimulálják a bőr önmegújító képességét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top