Szépüljünk

Hajlakk a szempillákra, smink zuhany előtt – a legbénább szépségtippek

A magazinok és a blogok csak úgy ontják magukból a szépségtippeket. Ezek egy része azonban nem csupán hogy nem működik, de akár még ronthatunk is vele a külsőnkön. Következzenek most a legbénábbak!

1. A szájfényedet vagy a rúzsodat használhatod akár szemhéjfestékként is.

Ez ám a „nagyszerű” tanács! Aki odavan azért, ha a szemhéja redői közt ragacsos és vaskos csíkokban csücsül a szemfesték, az feltétlenül fogadja meg! A csíkozódás sajnos még akkor sem feltétlenül küszöbölhető ki, ha a szemhéjunkat direkt erre a területre szánt festékkel festjük ki. Viszont ha szájfényt vagy rúzst kenünk rá, az egyenesen garantálja a gusztustalan küllemű szemhéjakat, melyekre a hajszálak is szívesen rátapadnak, az elviselhetetlenségig fokozva az összhatást.

2. Hogy fényes és puha tapintású legyen a hajad, naponta többször, legalább 100 lehúzással fésüld át
!

Lehet vajon kapni lehúzásszámlálóval ellátott fésűt? Mert ha igen, akkor sem azzal, sem pedig hagyományos fésűvel, de még hajkefével sem ajánlanánk a napi többszöri, hosszas, konok fésülködést. Attól ugyanis nem fényes és puha lesz a haj, hanem megviselt és töredezett. A túlzásba vitt fésülés mindemellett a hajhagymákat is gyengíti, és hosszabb távon hajhulláshoz vezethet.

100-szor egy nap? Még a végén kihullik!
100-szor egy nap? Biztos út a hajritkuláshoz.

3. Ha használat előtt befújod hajlakkal a szempilla-göndörítődet, a végeredmény tartósabb és látványosabb lesz!

Ezt a módszert legfeljebb azoknak javasolnánk, akik szeretnének gyorsan és hatékonyan megszabadulni a szempillasoruk kisebb vagy akár jelentősebb részétől. A hajlakk ugyanis kiválóan alkalmas arra, hogy úgy odatapassza a pillákat, hogy azok a göndörítést követően jobban ragaszkodjanak az eszközhöz, mint a szemhéjunkhoz. Arról nem is szólva, hogy hajlakknak a szemgolyón vagy annak közvetlen közelében nincs semmi keresnivalója!   

4. Dörzsölgesd az ajkad nedves fogkefével, hogy megszabadulj a kicserepesedéstől, hámlástól!

Lássuk be, ez azért nem épp a legkíméletesebb módszer! Sőt, ha a kelleténél vehemensebbek vagyunk, akár fel is sérthetjük az ajkunk bőrét. A saját szánkon tapasztalhatjuk meg, milyen is az a fogkefe dörzsölte ajak… a méh csípte ajkak után szabadon. Ha a cserepeket vagy a hámlást szeretnénk eltávolítani, válasszuk fogkefe helyett inkább a puha, nedves törölközőt, a feladatot az is el fogja végezni, méghozzá fájdalommentesen és sérülések nélkül.

Hajlakk a szempillákra, smink zuhany előtt – a legbénább szépségtippek 5. Gyantázás vagy epilálás előtt vegyél be fájdalomcsillapítót!

Nos, a fájdalomcsillapító többé-kevésbé nyilván csökkenti a fájdalomérzetet, hatóanyagai viszont fokozzák az erős bőrpír, sőt a csúnya véraláfutások kialakulásának lehetőségét. Sajnos a csupaszságért bizony szenvedni kell. Így vagy úgy.

6. Ha hámlik az arcbőröd és nincs időd radírozni, egyszerűen kend be hidratáló krémmel, majd fedd el alapozóval!

Való igaz, hogy az alapozó felvitele előtt érdemes az arcra hidratáló krémet kenni. Azonban ha a bőr hámlik, azon ez nem segít. Az alapozó ugyanis nem valamiféle ragasztó, amivel visszaragaszthatjuk a bőrre a hámló darabkákat! Ahogy a hidratáló felszívódott, a pelyhecskék újra megjelennek, az alapozóréteg pedig csak még jobban kiemeli a bőr nem épp esztétikus állapotát.  

7. Soha ne használj egyszerre több különféle márkájú szépségápolási terméket, mert azok elnyomhatják vagy módosíthatják egymás hatását!

Ez csupán egy mítosz, melyet minden bizonnyal a szépségipari vállalatok marketingesei találtak ki. Az igazság az, hogy ha a bőr-, illetve hajtípusunknak megfelelő minőségi termékeket választunk, és azokat rendeltetésszerűen, a helyes sorrendben és egészséges gyakorisággal használjuk, akkor teljesen mindegy, hogy azok ugyanattól, vagy több különböző márkától származnak-e.

8. Zuhanyozás előtt húzd ki a szemed alul-felül fekete szemceruzával! A tusolás végére a füstös hatású szemsminked is kész lesz!

Sőt egész pontosan úgy fogsz kinézni, mint akinek elkészült a füstös szemsminkje, és már le is sírta azt. A szemgolyód színének receptjéért a húsvéti nyuszi, a szemkörnyékedéért pedig a pandamaci fog könyörögni. Sírva.

Hajlakk a szempillákra, smink zuhany előtt – a legbénább szépségtippek
Egy pandamaci is megirigyelné
Hajlakk a szempillákra, smink zuhany előtt – a legbénább szépségtippek
Hajlakk a szempillákra, smink zuhany előtt – a legbénább szépségtippek
 2011 a testzsír és a véres ránctalanítás éve Mit kenünk az arcunkra 2011-ben?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top