Szépüljünk

Beépített csillám a karácsony slágere

A karácsonyi összejövetelekre, szilveszteri bulikra idén is jó választás a csillámos szemsmink, melyet többféle eszközzel, különféle intenzitású változatban is elkészíthetünk.

Az egészen diszkrét csillogás is kellőképpen ünnepivé teszi a megjelenésünket, de a megfelelő alkalomra akár egy bonyolultabb, feltűnőbb csillámsminket is bevállalhatunk. A rendelkezésre álló eszközök közül az elérni kívánt hatásnak és persze az kézügyességünknek megfelelően érdemes válogatni. Fontos, hogy egy sminken belül csak egyféle csillámos sminkszert használjunk, ugyanis a különféle termékekben gyakran eltérő méretű, fényű és árnyalatú csillámok találhatók, ha pedig ezeket összeeresztjük, az inkább rontja az összhatást, mintsem javítaná.

Könnyen és gyorsan

A legkönnyebben és leggyorsabban glitteres szempillaspirál segítségével készíthetünk csillámos szemsminket. Ezt a festéket a normál, fekete vagy barna színű pillafestékre kell felkenni, méghozzá a kevesebb több elvét követve. Látványos lehet az is, ha kizárólag a szempillákat festjük ki, de feldobhatunk vele akár egy csillámoktól mentes (!) szemhéjpúderrel készült szemsminket is.

Beyu ezüstös szempillaspirál
Beyu ezüstös szempillaspirál
Könnyen és gyorsan felkenhető
Könnyen és gyorsan felkenhető

Az aluljárókban, piacokon, diszkontokban beszerezhető, gagyi változatok fokozottan kerülendők, legalábbis akkor, ha nem szeretnénk a kivörösödött szemgolyónkról szedegetni a csillámdarabkákat. Hátránya, hogy akik viszonylag ritkán készítenek csillámos sminket, azok kevéssé tudják kihasználni, hiszen még a jó minőségű termékek sem állnak el évekig.

A tus nem meszelőecset!

A csillámtus ügyes találmány, legalábbis abban az esetben, ha rendeltetésszerűen alkalmazzák. Sajnos elég példát láthatunk arra, amikor valaki meszelőecset gyanánt használja, és akár az egész szemhéját végigpingálja vele, pedig ez a sminkszer nem erre való! Ahogy a nevében is benne foglaltatik, ez egy tus, tehát arra szolgál, hogy a – hagyományos tushoz hasonlóan – a szempillák tövébe húzzunk vele vonalat.

„Beépített” csillámok

Ha a szemhéjunkat szeretnénk csillogóvá tenni, használjunk olyan szemhéjpúdert, mely „beépített” csillámport tartalmaz. A festék- és a csillámpor aránya a termékekben eltérő: a legideálisabbak azok a változatok, melyekben a csillámpor kb. 20-25 százalékát adja az anyagnak. Az ilyen típusú szemhéjpúderekkel ugyanúgy dolgozhatunk, mint csillámpor nélküli társaikkal. Rendkívül látványos lehet például egy csillámos szemhéjpúderrel készült „füstös” szemsmink.

Essence csillogó szemhéjtus
Essence csillogó szemhéjtus
Artdeco Glam Star Eyeshadow
Artdeco Glam Star Eyeshadow

Isadora
Isadora

Kristályos pillák

Aki szívesen visel műszempillát, ünnepi alkalmakra ebből is választhat csillámos verziót. Persze ez alatt nem a vásári sztaniolcsodákat értjük, hanem a profi sminküzletekben beszerezhető, színvonalas termékeket. Fekete színű, soros műszempillákról van szó, melyeknek a tövén vagy a végein apró, csillogó kristályok sorakoznak.

Beépített csillám a karácsony slágere
Mit kenünk az arcunkra 2011-ben?
Beépített csillám a karácsony slágere
Mit kenünk az arcunkra 2011-ben?
A legtrendibb rövid hajak Mit kenünk 2011-ben az arcunkra? Ilyen legyen a körmöd télen

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top