Szépüljünk

Betiltották a félrevezető szempillaspirál-reklámot

Nagyfokú naivitás szükségeltetik ahhoz, hogy elhiggyük: a szempillaspirál-reklámokban szereplő modellek és hírességek valóban teljes mértékben az adott terméknek köszönhetik a tökéletesen kunkorodó, hatalmas pillákat...

Betiltották a félrevezető szempillaspirál-reklámotA Brit Reklámügyi Hatóság nemrégiben besokallt, és betiltotta az egyik nagy nevű cég termékének nyomtatott és televíziós hirdetéseit. A Georgia Jagger főszereplésével készült reklám elvileg arról szól, hogy a különböző fokozatokba állítható spirállal hogyan festhetők egyre hosszabb és sűrűbb szempillák. A készítők épp csak azt felejtették el megemlíteni, hogy Mick Jagger lánya a reklámban műszempillákat visel. A hatóság pedig úgy ítélte meg, hogy ez nem más, mint félrevezetés.

A márkát is tulajdonló vállalat közleményében azzal védekezett, hogy nem volt céljuk a fogyasztók megtévesztése, a műszempillák alkalmazásával csupán még egyértelműbbé szerették volna tenni a termék előnyös tulajdonságait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top