Szépüljünk

Mit kenünk az arcunkra 2011-ben?

Jövőre, ha épp ahhoz lesz kedvünk, sminkeléskor úgy használhatjuk az arcunkat, akár egy kifestőkönyvet. Trendi lesz többek között a kanárisárga szemhéj és a kék száj is...

A 2011-es tavasz–nyár sminktrendjeit a harsány színek és a játékos extremitások uralják. A színorgia nem csupán a szemeken, de az ajkakon is jellemző lesz, a megszokott hangsúlyok pedig áttevődnek. A bohémek és bevállalósok abszolút kitombolhatják magukat.

Szemek a szivárvány színeiben

A szezon alapvetően meghatározó irányzata lesz a színes szemhéjfestés. Minél optimistább és meglepőbb az árnyalat, annál jobb! Divat lesz a zöld, a lila és a rózsaszín szemhéjpúder, visszatér az intenzív kék, és olyan szokatlan színek is mehetnek majd a szemhéjunkra, mint a narancs-, vagy épp a kanárisárga.

Még több színes szemhéjfestékért katt a képre!
Még több színes szemhéjfestékért katt a képre!

A szín kerülhet akár csak egy vékony vonal formájában a pillák fölé, boríthatja kizárólag a szemhéjat, de érhet akár a szemöldök vonaláig is. Alkalmazhatunk egyszerre egy, de akár több színt is. A legeslegmenőbb azonban egyértelműen az a szemsmink lesz, amikor a szemhéjon egy szénfekete, cicás tusvonal fut, és e fölé kerül az élénk szín.

Alsó szemhangsúly

A megszokás azt diktálja, hogy a felső szemhéjat hangsúlyozzuk, és az alsót vagy egyáltalán nem, vagy csak kiegészítésképp. Nos, 2011-ben változtathatunk ezen a beidegződésen, ugyanis trendi lesz az alsó szemhéjat hangsúlyozó smink. Ha ezt az irányzatot szeretnénk követni, már az is elég, ha az alsó szempilláinkat erősebben festjük ki, mint a felső sort, de akár műszempillák is kerülhetnek az alsó szemhéjra (a felsőre ilyenkor nem).

Forrás:bp.blogspot.com
Forrás: bp.blogspot.com
Forrás:bp.blogspot.com
Forrás: bp.blogspot.com
Forrás:refinery29.com
Forrás: refinery29.com

A legmarkánsabb ilyen típusú szemfestési mód pedig az alsó szemhéjra fekete szemhéjpúderrel vagy tussal húzott határozott vonal, mely akár a szemhéj vonalán túl, a halánték irányában is folytatódhat. Ezt és az előző bekezdésben említett szemhéjfestést akár kombinálhatjuk is egymással: ilyenkor a felső szemhéjra kizárólag az élénk szín és némi szempillaspirál, az alsóra pedig az erős, fekete vonal kerüljön!

Háromszög

Divatos lesz jövőre a háromszöges szemsmink is. Ennek lényege, hogy a belső szemzugtól feljebb, közvetlenül a szemöldök alatti részre világos – fehér vagy pasztell – színű szemhéjpúderrel egy jól kivehető háromszöget rajzolunk, a szemhéj pedig vagy festetlenül marad, vagy a szempillák közelében maradva valamilyen erősebb színt viszünk fel rá.

Forrás:refinery29.com
Forrás:refinery29.com

Pirossal pirosítunk

2011-ben pirosítóból is a feltűnő lesz a menő. A természetes, rózsás árnyalatokat a pirosas, narancssárgás színek váltják fel. Nem mindegy az sem, hogy hova kerül a szín: ha igazán trendik akarunk lenni, akkor az arccsont oldalsó részén és a halánték vonalában pirosítunk, egészen a szemöldök külső harmada feletti területig.

Forrás:media.onsugar.com
Forrás: media.onsugar.com


Merész ajkak

A jövő év legmerészebb és legellentmondásosabb irányzata – mely jellegénél fogva valószínűleg nem fog tömegesen elterjedni – a fantáziaszínekben pompázó ajkak trendje. Divat lesz a kék, az orgonalila és a zöld rúzs, melyet vagy teljesen natúr, vagy színben hozzá illő szemsminkkel illik majd viselni. Emellett továbbra is menő lesz a vörös rúzs mindenféle árnyalata. A klasszikus és a fantázia irányvonal közötti átmenetet pedig a neonrózsaszín árnyalat jelenti majd, melynek épp emiatt jó esélye van arra, hogy a szezon slágere legyen.

Még több színes szemhéjfestékért katt a képre!
Még több fantáziaszínekben tobzódó ajkakért katt a képre!

Ebben a legkevésbé sem visszafogott sminktrendektől hemzsegő évben nem kell majd feltétlenül eldöntenünk, hogy szem- vagy szájhangsúlyos sminket szeretnénk viselni, hiszen akár egyszerre a kettő is belefér. „Legálisan” pingálhatjuk magunkra még a hosszú-hosszú évekig tiltólistán szereplő kék szemhéjpúder – piros rúzs párost is. Elméletben. A cikkben felsoroltak ugyanis kifutói trendek, melyeket a gyakorlatban a magunk stílusára lefordítva, szelídítve érdemes alkalmazni.

Mit kenünk az arcunkra 2011-ben?
Mit kenünk az arcunkra 2011-ben?
Mit kenünk az arcunkra 2011-ben?
A legtrendibb rövid hajak G-pont-nagyobbítás, miért ne? Ilyen legyen a körmöd télen

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top