Szépüljünk

G-pont-nagyobbítás, talpfeltöltés és társai

A szépészeti ipar azokat is készséggel kiszolgálja, akiknek az igényei az elmebaj határait súrolják, netán át is lépik azokat... Te meddig mennél el?

Azokhoz a bevett dolgokhoz már hozzászoktunk, hogy a nők például idegmérget fecskendeztetnek az arcukba, szilikonimplantátumokat rakatnak a mellükbe, vagy épp akkorára pumpáltatják az ajkukat, hogy Donald kacsa sírva könyörögne a receptért. Akadnak azonban olyan szépészeti beavatkozások, melyeknek a létezése azt bizonyítja, hogy a szépészeti ipar és a józan ész küzdelmében sajnos az előbbi vette át a vezetést… Következzenek ezek közül is a – szerintünk – legbetegebbek.

Szemszínváltoztató implantátum

Akik nem tudnak kibékülni a genetikai lottón nyert szemszínükkel, már nem csupán színes kontaktlencsékkel változtathatnak rajta, hanem akár tartósabb megoldáshoz is folyamodhatnak. Létezik ugyanis direkt a szem színének megváltoztatására alkalmas intraokuláris lencse, melyet – a látásjavító céllal beültetett lencsékhez hasonlóan – az eredeti szemlencse helyére ültetnek be.

G-pont nagyobbítás, talpfeltöltés és társai


Fülcimpa-fiatalítás

Az eleve nem elég esztétikus, vagy az idő múlásával, esetleg a nehéz fülbevalók viselésének következményeképp megereszkedett, deformálódott fülcimpát többféleképpen is lehet korrigálni. A kíméletesebb módszer a feltöltés, vagyis amikor a cimpába hialuronos készítményt fecskendeznek. Abban az esetben viszont, ha drasztikusabb változtatásra van szükség, jöhet a szike: a fülcimpán az orvos jól irányzott vágásokat ejt, majd a megfelelő méretre és állásba alakítja a testrészt.

Testszőrzet-beültetés

Bár napjainkban az emberek többsége inkább szabadulni igyekszik a testszőrzetétől, bizony akadnak olyanok is, akik itt-ott inkább keveslik azt, ami adatott vagy épp maradt. Számukra a testszőrzet-beültetés jelenthet üdvös megoldást. Az eljárás nagyon hasonló a hajbeültetéshez: a test más területéről vett szőrszálakat ültetik át a kívánt testfelületre. Ily módon válhat például a zavaró hátszőrzetből markáns mellkasi bozont, vagy akár a hónaljkutyából takaros szemérembunda.

G-pont nagyobbítás, talpfeltöltés és társai Köldökplasztika

A plasztikai sebészek azokon is tudnak segíteni, akik nem elégedettek a köldökük küllemével. A köldököt esztétikusabbá formáló műtét nem csupán hasplasztika részeként, hanem akár önmagában is elvégeztethető, általában helyi érzéstelenítésben. Ez a beavatkozás jelenleg a Távol-Keleten örvend a legnagyobb népszerűségnek.

Talpfeltöltés

A beavatkozás célcsoportját azok a nők jelentik, akik teljesen fájdalommentesen szeretnének magassarkút viselni, akár egész nap. Az eljárás során a talppárnákba kollagént, hialuronsav-tartalmú készítményt (Restylane), esetleg a páciens más testtájáról leszívott saját zsírsejteket fecskendeznek, egyfajta beépített kényelmi talpbetétet létrehozva a páciens bőre alatt.

Ánuszfehérítés

Az ánuszfehérítés divatját nem meglepő módon a pornósztárok indították el, manapság azonban – elsősorban az Egyesült Államokban – egyre elterjedtebbnek számít azok körében is, akik a vonatkozó testrészüket optimális esetben nem mutogatják a nyilvánosság előtt. Az ánuszt körülvevő, sötétebb színű karikát a pigmentfoltokhoz hasonlóan, speciális kenőccsel lehet halványítani a sterilebb, ártatlanabb küllem elérésének érdekében. A kezelést a tengerentúlon szépségszalonokban is elvégzik, de kaphatók már házilag alkalmazható krémek is, ez utóbbiak használatától azonban a szakemberek óva intenek, azok ugyanis egészségre ártalmas összetevőket tartalmazhatnak.

G-pont-nagyobbítás

A zsírleszívással formált szeméremdombon és a szikével kicsinosított szeméremajkon túl rejtőzik az a bizonyos G-pont. Aki úgy érzi, hogy az övé túlságosan is „elbújt”, megnagyobbíttathatja. Az orvos kollagént vagy hialuronsav alapú gélt injekcióz a területre, melytől az könnyebben kitapinthatóvá válik. Ezek után esetleg még befigyelhet egy szűzhártya-rekonstrukció, és kész is az újracsomagolt, felturbózott szupervagina.

G-pont nagyobbítás, talpfeltöltés és társai

Dr. Révész Zsolt plasztikai sebésztől megtudtuk, hogy az itt felsorolt eljárások közül hazánkban egyelőre főleg csak az intimplasztikai beavatkozásokra van igény, azt pedig nem lehet igazából megjósolni, hogy hosszabb távon melyek terjedhetnek el majd nálunk is. A szakember szerint a plasztikai sebészet ma már egyre kevésbé azok passziója, akik jó dolgukban unatkoznak, és nem tudnak a pénzükkel mit kezdeni. Kiemelte ugyanakkor, hogy mint mindent, ezt is lehet ésszel csinálni, úgy, hogy az elvégeztetett beavatkozások valóban szebbé tegyenek, és persze túlzásba is lehet vinni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top