Szépüljünk

Mentő ötletek elrontott szemöldökre

A szemöldök az arc egyik meghatározó tartozéka, ám erre leginkább akkor szoktunk csak rádöbbenni, ha valami nem stimmel vele… A helyzet azonban menthető.

A szemöldök látszólagosan könnyű alakíthatósága komoly kísértést jelent majd minden nő számára. A természet legelkötelezettebb – minden egyes szőrszálukhoz hűen ragaszkodó – lányain kívül valószínűleg mindannyian megpróbálunk változtatni valamit azon, ami e tekintetben adatott, és a többség bizony nem éri be a valóban felesleges, kósza szálacskák eltávolításával. Egy ügyesen eltalált forma persze sokat dobhat a megjelenésünkön, ha viszont túlzásba visszük a tépkedést, azzal akár az egész arckarakterünket tönkretehetjük. A túlszedett, ijesztően vékony, ritkás, rövid, hiányos, göcsörtös, túl világos vagy egyszerűen csak előnytelen formájú szemöldök sem helyrehozhatatlan azonban, hiszen számos átmeneti vagy tartósabb módszer létezik a probléma orvoslására.

Festés

Akiknek viszonylag gyorsan visszanő a szemöldökük, azoknak egy elrontott szedés után is elég valamilyen átmeneti megoldásban gondolkodniuk. A legkézenfekvőbb ilyenkor a szemöldök  festése szemöldökceruzával vagy szemöldökpúderrel. Fontos tudni, hogy a szemöldökceruza nem egyenlő az egyszerű szemceruzával, ahogy a szemöldökpúder sem a szemhéjpúderrel! A szemöldök festéséhez ugyanis keményebb, mattabb, tapadósabb festékre van szükség. A ceruza mellett szól, hogy azt a legegyszerűbb használni, a szemöldökpúderrel viszont természetesebb hatást érhetünk el.

Mentőötletek elrontott szemöldökre

Az utóbbit lehetőleg lapos, ferdén vágott szemöldökecsettel vigyük fel! A festék színe – felkent állapotban (!) – maximum egyetlen árnyalattal lehet világosabb vagy sötétebb, mint a hajszínünk. Korrekt minőségű szemöldökceruzát, szemöldökpúdert már 1200 forinttól vásárolhatunk, egy igényes szemöldökecset ára pedig nagyjából 1500-2000 forint.

  Mentőötletek elrontott szemöldökre

A legnagyobb szemöldökbakik

Akik nem akarnak naponta bíbelődni az elrontott szemöldökük javítgatásával, vagy az eredetinél sokkal sötétebb árnyalatúra festik a hajukat, amihez képest a szemöldökük zavaróan világosnak tűnik, azoknak javasolható a tartós szemöldökfestés. Ezt szinte bármelyik kozmetikusnál kérhetjük, de akinek van némi kézügyessége, akár maga is elvégezheti, hiszen a fodrászboltokban és a drogériában beszerezhetők direkt e célra készült festékek, illetve a felvitelhez szükséges eszközöket (pálcikát, kisfésűt) is tartalmazó komplett készletek is. Az ilyen típusú festés végeredménye általában 1–3 hétig tart ki. Egy középkategóriás szépségszalonban a szemöldökfestés általában 600 és 1000 forint közötti áron vehető igénybe, a házilag használható festékek (akár 10-15 alkalomra is elegendő) ára 1000-3000 forint körül alakul.

Tetoválás

A szemöldöktetoválásról sokaknak a szemek fölött éktelenkedő, rémisztően mesterkélt félkör ugrik be, mely alatt az eredeti szemöldököt borotválni vagy gyantázni kell. Pedig a szemöldöktetoválásnak is létezik már ízléses, korszerű változata: a szálazott tetoválás. Ez elsősorban azoknak jelenthet megoldást, akiknek alapvetően megfelelő ívű és szélességű, viszont ritkásabb, hézagos vagy túlzottan világos a szemöldökük. A szakember ezzel a módszerrel a meglévő szemöldökszőrök közé húzogat be finom, vékony, a természetest meggyőzően imitáló szálacskákat, amivel korrigálhatók az egyenetlenségek, illetve sötétebb, határozottabb tónust, ívet kaphat a szemöldök. A szálazott tetoválást évente-kétévente célszerű renováltatni. A száltetoválás – szalontól függően – 30 000–60 000 forintba kerül.

Beültetés

Akik valamilyen egészségügyi probléma, sérülés vagy egyszerűen csak a kitartó tépkedés miatt részben vagy egészben elvesztették a szemöldöküket, és ez az állapot véglegesnek tűnik, azokon a plasztikai sebészek szemöldökbeültetéssel tudnak segíteni.

Mentőötletek elrontott szemöldökre

Az eljárás nagyon hasonló a hajbeültetéshez: az orvos speciális technikával, a fejbőr hátsó részéből vett hajhagymák átültetésével alakítja ki a szemöldököt. Mivel az áthelyezett hajszálak ezután is ugyanúgy nőnek, ezért az ilyen szemöldököt rendszeresen nyírni kell. A beavatkozás már néhány hazai szépészeti klinikán is elérhető, viszont egyelőre meglehetősen drága, jellemzően 700 000 és 1 000 000 forint közötti összegért végzik el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top