Szépüljünk

Árammal a pattanások ellen

Nem bírod ki, hogy ne ess neki az orrodon lévő pattanásnak? Egy izraeli cég újfajta eszközt fejlesztett ki, mely állítólag három nap alatt eltünteti a pattanásokat.

Árammal a pattanások ellenA pattanások nem csak a tinédzserek életét keserítik meg, hiszen – egy friss felmérés szerint – minden huszadik nő és minden századik férfi még huszonöt éves kora után is küzd a problémával. Az izraeli székhelyű Oplon cég azonban nemrégiben előrukkolt egy ígéretes találmánnyal, mely érdemi megoldást jelenthet akne ellen. Ráadásul sem lenyelni, sem kenegetni nem kell, elég, ha éjszakára felragasztjuk.

A küllemében leginkább sebtapaszra emlékeztető tapasz anyagát speciális molekulákkal itatják át. A molekulákból a bőr nedvességtartalma apró elektromos kisüléseket vált ki, mely megöli a pattanás kialakulásáért felelős baktériumokat. A hatékonyságot fokozza, hogy a tapaszban szalicilsav és azelainsav is található, melyek eltávolítják az elhalt hámsejteket, és elpusztítják a  pórusokban található baktériumokat.

Az eszközt jelenleg még klinikai körülmények között tesztelik, az eddigi eredmények azt mutatják, hogy nincs semmilyen mellékhatása, és három nap alatt szinte teljesen eltünteti a pattanásokat. Ha minden a terv szerint halad, a tapasz nagyjából két év múlva kerülhet kereskedelmi forgalomba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top