Szépüljünk

Turbózd fel! – Hajerősítő tippek tavaszra

Mindegy, milyen a frizurád, a mértani pontosságú rövid, a játékosan sokoldalú bubi és a vadító hosszú tincsek is akkor mutatnak jól, ha kellő tartásuk van a szálaknak.

Ne aggódj, nem vagy egyedül, tavasszal szinte mindannyiunk haja erősítésre szorul. A tincsek fénytelenné válnak, hamar lelapulnak, nehezebben fésülhetők. Rosszabb esetben még hullik is, és a fejbőrviszketés sem ritka jelenség. Mindezek orvosolhatók egy kis odafigyeléssel.

A hajad nem szeret fogyókúrázni!

Te is pánikszerű fogyókúrával igyekszel megszabadulni a télen felhalmozott zsírpárnáktól? Megfigyelted már, hogy ilyenkor romlik a hajad és általában ezzel párhuzamosan a körmöd állapota? Elkerülhető a baj, ha olyan diétát választasz, amely mellett jó sok zöldséget és gyümölcsöt ehetsz. A vitaminok mellett a hajhagymák megfelelő működéséhez nyomelemekre is szükséged van. Különösen a cink bevitelére ügyelj, kúraszerűen szedheted akár tabletta formájában is, amelyet patikában vagy drogériában szerezhetsz be.

Állítsd meg a hajhullást!

Először is tisztázzuk: tényleg hullik? Ha bizonytalan vagy, akár meg is számolhatod. Normális esetben napi 70–100 szál hajunk hullik ki, ha a napi hajvesztés több 150 szálnál, hajhullásról beszélünk. A gyógyszertárakban többféle hajhullás elleni készítményt találsz, de fodrászszalonokban is beszerezheted ezeket. Fontos, hogy a leírásuk szerinti időközökben és kitartó rendszerességgel alkalmazd őket, mert egy alkalom nem segít, az egész kúrát végig kell csinálnod. Mindegyik készítményt a fejbőrbe kell bedolgoznod, mégpedig alapos masszírozással, mert ezzel serkented a fejbőrben a keringést, így jobban hasznosul a hatóanyag.

Tigi
1. Tigi – Freak of Nature, 2. Nivea – Volume Sensation, 3. L’Oréal – kakaómaszk,
4. L’Oréal – kakaósampon, 5. Toni & Guy – tömegnövelő hajhab,
6. Subrina – volumennövelő hajpermet
Nagyobb fotókért katt a képre!

 

Trükközz bátran!

Ne gondold, hogy a modellek pazar hajzuhataga nem gondos munka eredménye! Neked is tenned kell azért, hogy a frizurád dúsabbnak tűnjön.

  • Nem elég csak volumennövelő habot használni! Már a samponod kiválasztásánál is légy résen, és legalább hetente egyszer pakolással is kényeztesd a fürtjeidet.
  • A volumennövelő krémeket és habokat a hajtőre (ne a fejbőrre!) vidd fel, aztán jöhet a szárítás.
  • Egyes sztárfodrászok azt javasolják, hogy hajtsd előre a fejedet, mások azt mondják, hogy inkább oldalra, de abban egyetértenek, hogy csak az így lelógatott fürtökbe alulról befújt levegő a hatásos.
  • Körkefével is megemelheted a hajadat, ilyenkor a feltekert tincsek tövéhez fújd a levegőt.
    Turbózd fel! - Hajerősítő tippek tavaszra

Az utolsó simítások perdöntőek!

A legtöbben itt követik el a hibát. A kellően dúsra mosott-szárított hajra annyi waxot, hajfényt és egyéb kegyszert tesznek, hogy a tincsek menthetetlenül összeesnek, lelapulnak. Mindent csak mértékkel! A waxot használat előtt melegítsd fel a tenyeredben – így sokkal kevesebbet fogsz használni –, és csak a tincsek végére tegyél belőle, csakúgy, mint a hajápoló olajokból. Hajfényspray-ből elég egy leheletnyi, ezt is jó nagy távolságból fújd a teljesen kész frizurádra.

A trendi fonat titka

Most nagy divat a laza, picit széthullós fonat, pont olyan, mintha az előző napi gondosan fonott tincseid szétzilálódtak volna egy zűrös éjszaka végére. Íme egy könnyen elkészíthető recept:

Turbózd fel! - Hajerősítő tippek tavaszra

Hajmosás után tegyél a hajtövedre volumennövelő habot, majd lazán szárítsd meg (ha van időd, hagyd a levegőn megszáradni, hogy ne legyen szálkás). Középen válaszd el, és az arcodat keretező két tincset fond be. Hátul a fonatokkal együtt fogd össze a hajadat, és tekerd kusza balerinakontyba, majd tűzd le. Végül hajlakkal rögzítsd.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top