Szépüljünk

Sminkelj velünk! 3. rész – A szemfestés fortélyai

Ötrészes sorozatunkkal segítünk neked, hogy akár a profikat is meghazudtoló sminket tudj készíteni magadnak. Nem pusztán a titkokat áruljuk el, hanem a legújabb trendről is képet kapsz.

Szemfestés lépésről lépésre

Készítsd el a saját sminked!
A szépség ezerarcú, próbáld ki az összeset! Töltsd fel a fotódat, készíts egy csodálatos sminket, válassz hozzá frizurát! Próbálgass kedvedre kockázatok nélkül! NLCafe/Szépség »

1. Ha tartós szemhéjfestést akarsz készíteni, akkor a szemhéjadat alapoznod kell, erre használhatsz speciális szemhéjalapozót vagy korrektort is. Amennyiben nem krémes szemhéjfestéket használsz, akár púderrel is rögzítheted, mielőtt elkezded a festék felvitelét.

2. Mielőtt a szemceruzát a kezedbe veszed, döntsd el, hogy füstös hatást szeretnél elérni, vagy határozott vonalat akarsz a szemed köré rajzolni. Az utóbbi esetben a vonalat a szemhéj festése után húzd meg, ám a szemceruzát kell először használnod, ha füstös szemekre vágysz.

Sminkelj velünk! 3. rész - A szemfestés fortélyai

 

Szemceruzát vagy tust? A legbiztosabb, ha szemceruzát használsz. A szemceruzádnak soha ne legyen túl kemény bele, ez könnyen sérüléseket okozhat. (Próbáld ki a kézfejeden!) Rendszeresen hegyezd ki, így tudsz vele pontosan dolgozni.
Az úgynevezett automata ceruzák – ezek a kicsavarható hegyűek – önmaguk biztosítják, hogy a vékony ceruzabél kellően precíz vonalat húzzon.
A tus klasszikus változatában, a kis tégelyben folyékony festék van, és a körömlakkozáshoz hasonlóan festesz az ecsettel. Ez kívánja a legtöbb gyakorlatot tőled.
A tusvonal rajzolását nagyban megkönnyítik a merevebb ecsetes – akár önadagolós – szemhéjtusok, egyesítve a ceruza egyszerű használatát a szemhéjtus pontosságával és fényével.

Tippek:

• Nem véletlen és nem flanc, hogy a szemceruzákhoz külön hegyezőt árulnak (egyes márkáknál magától értetődően jár a ceruza mellé), mert ezek picit tompább hegyet faragnak.
• Ha lágy belű a ceruzád, akkor szebben kihegyezheted, ha a művelet előtt pár percre beteszed a mélyhűtőbe.

3. A füstös hatás érdekében a meghúzott vonalat el kell maszatolnod ecsettel vagy applikátorral (az ujjaddal esetleg szétkened a maszatolás helyett).

4. A szemceruzával és a tussal a kezeddel enyhén kifeszített szemhéjadon dolgozz, ám amikor áttérsz a szemhéjfestékre, akkor már ne feszítsd ki a szemhéj bőrét, mert nem tudod ellenőrizni a valódi eredményt.

Ha trendi szemekre vágysz:

• Mindenképpen rajzold körbe a szemedet.
Szerezz be fekete szemceruzát vagy szemhéjtust, na és fekete szemhéjfestéket is.
• Ha bátor vagy, használj egyszerre kontrasztos színeket a szemhéjadon, akár feketét rózsaszínnel, zöldet naranccsal vagy sárgát lilás rózsaszínnel.
• Mindig használj szempillaspirált, mégpedig feketét, koromfeketét.


5.
Teljesen mindegy, hogy por vagy krémes állagú a szemhéjfestéked, azt használd, amelyikkel te könnyebben dolgozol. Akár együtt is bevetheted a kettőt: a púderes alapot a krémessel árnyékold. A szemhéjfestéket nyugodtan felviheted kettő vagy akár annál sokkal több rétegben is. Az azonos szín mélyül a rétegezés hatására, míg az eltérő színek egymással keveredve egyéni árnyalatot alkotnak.

A divatot nem árt testre szabni!

Sminkelj velünk! 3. rész - A szemfestés fortélyaiHa szűk a szemrésed, akkor ne kontúrozd feketével a belső vonalakat, mert ez kisebbíti a szemeket. Trükközz változatlanul a fehér szemceruzával ezen a területen, és a feketét hagyd meg a felső szemhéjadra.

Ha kicsinek tartod a szemgödrödet, azzal nagyobbíthatod, ha szemöldökcsontra világos festéket teszel.

Ha távol ülő szemeid vannak, akkor mindenképpen húzd a sötét vonalat egészen a belső szemzugig, és ne kifelé sötétítsd a szemhéjfestékedet, hanem ellenkezőleg: a sötétebb árnyalat kerüljön a belső szemzugba.

A közel ülő szemek gondján is segíthetsz egy kis optikai trükkel. Túl azon, hogy a külső szemzugnál erősebb és sötétebb a szemhéjfestéked, a belső szemzugba tegyél egy cseppnyi ezüstösfehéret, és bátran húzd túl a szemtus vonalát.

Ha nagyon erőteljes a redő a szemhéjadon, sőt egy picit meg is ereszkedett, akkor te semmiképpen se hangsúlyozd sötét festékkel a szemhéjráncodat, bármennyire meggyőzően állítják a trendmagazinok, hogy ez a menő. A festék még jobban felhívná a figyelmet a problémádra. Inkább használj világosabb szemhéjfestéket, és csak a szempilla vonalánál trükközz a színekkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top