Szépüljünk

Trendi színek a tavaszi sminkben

A nagy sminkmárkák minden szezonban újdonságokkal lepnek meg minket, követve és egyben diktálva a trendeket. Lesd el a titkaikat!

Az adott szezon aktuális sminktrendjeiről először (egy-másfél évvel korábban) a divatbemutatók kifutóin látottak alapján alkothatunk képet. A szakma és a piac igényeihez igazítva ezután jelennek meg a nagy, exkluzív kozmetikai márkák az aktuális ajánlataikkal, ezeket csak jóval később követik az úgynevezett „közönségmárkák” (a név arra utal, hogy ezeket az áruk miatt már jóval nagyobb réteg engedheti meg magának). Bár ezek kijelölik az irányokat, és a reklámok is végzik a dolgukat, mégis az lesz belőlük igazi divat, amit mi, nők szívesen viselünk.

Még többre vagy kíváncsi a tavaszi trendekről? Olvasd el ezeket is:
Sminktrend a kifutókról »
Hajtrendek »

Ennek ellenére csacsiság lenne legyinteni a néha meghökkentő újdonságokra, hiszen elég, ha arra gondolsz, hogy a csípőnadrág és a platformcipő térhódításához hasonlóan hogyan vált a mindennapok részévé a füstös szemsmink elkészítése és viselése. A kifutókon látottakat már megmutattuk, most következzen három nagy márka aktuális ajánlata. Érdekesség, hogy mindegyikben feltűnik a korall!

 

1. Lancôme: Ô My Rose! – egy kollekció a hatvanas évek érzékisége nyomán

Megnézem
Összes kép (1)

Attól, hogy valami rózsás, még nem csak rózsaszín lehet! A Lancôme vezető sminkese, Aaron De Mey sokkal inkább a rózsabimbóban rejlő sejtelmes érzékiségre utal az általa tervezett tavaszi kollekcióval.
A szemhéjon az olajzöld árnyalatai jelennek meg (a szemhéjpúder palettájának egyik színe már-már kékbe hajlik), kiegészülve olajzöld szemceruzával vagy tussal. A szempillák maradhatnak feketék, de a mélyzöld spirál mesteri hatást nyújt.
Az arcra finoman gyöngyházas korall- és homokárnyalatok kerülnek. A ragyogó alapokhoz Aaron fátyolszerűen fedő alapot készített. (A La Touche Pro egymáshoz passzoló két árnyalatát könnyű felvinni. A vékonyabb ecsetével pöttyökben is dolgozhatsz, de a szélesebbel a szem alatti területre is fedőréteget tehetsz.) A bőr természetesen is fényesebb területeit – például orrnyereg, járomcsont – gyöngyházas fénnyel emelte ki. Ugyanez a fény köszön vissza az ajkakon is.
A kollekciót olajzöld és aranyló homokszínű körömlakk teszi hibátlanul teljessé.

Trendi színek a tavaszi sminkben

2. Estée Lauder: Michael Kors Very Hollywood – a vörös szőnyegek fényűző csillogása ihlette

Az Estée Lauder márkától már megszokhattuk az együttműködést a nagy divattervezőkkel, és nem csupán a parfümök terén. 2010 tavaszára Michael Kors álmodta meg a limitált sminkkollekció színeit. A kollekció nevéhez hűen a sminkben megjelenik a csillogás és a fényűzés is.
A mindennapokban bárki által viselhető Bel Air Beige színvilágában a klasszikus bézs mellett a korall és a barack uralkodik.

Trendi színek a tavaszi sminkben

A szemhéjra meleg barnásbézs árnyalatú szemhéjpúder kerül, kékes-lilás barna kontúrral.
Jellegzetes a korallszínű pirosító és a ragyogó fényben játszó, mégis visszafogott barackszín a szájon. Aranyban játszó körömlakk passzol hozzá.

Megnézem
Összes kép (1)


3. MAC: Spring Colour Forecast – az érzelmek jegyében született

Trendi színek a tavaszi sminkbenA MAC négy tavaszi színkollekciója közül a korall világot ajánlom a figyelmedbe. Ezekkel a színekkel visszafogott és kirobbanóan lendületes sminket is készíthetsz.
A barackba hajló korall pirosító nagyon természetes, válassz hozzá krémes világosbarack szájfényt. Bátran próbáld ki a sárgásbézs és a korallszínű szemhéjpúdereket, de mindenképpen használj fekete szempillaspirált.
Egy fénylő, krémes mandarinszín a körmödön a nap huszonnégy órájában tökéletes és trendi választás.

Tipp: Lendületesebbé teheted a megjelenésedet, ha a szádra fénylő bogyószín rúzst teszel, míg a szemedet egy csepp metál pigmenttel erősíted. Ezekkel a pigmentekkel a körömlakkodat is egyedivé teheted! Ebben az esetben ne az egész üveghez keverd hozzá, helyette tegyél ki egy kis lakkot egy picuri tálkába, és ehhez adagold a port a festés előtt. Ha újító kedvedben vagy (és az időd is rengeteg), azt is kipróbálhatod, hogy a frissen festett körmödre még száradás előtt szórsz egy cseppnyi csillámot.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top