Szépüljünk

5 tuti tipp, hogy a hajad télen is gyönyörű legyen

Tedd télállóvá a frizurádat! Ne törődj bele, hogy zsíros, élettelen, fakó vagy éppen elnyűtten száraz a hajad. Harcolj érte! Néhány egyszerű trükkel látványos eredményeket érhetsz el.

Ne engedd, hogy megfázzon!

5 tuti tipp, hogy a hajad télen is gyönyörű legyenAkárhogy lázadtál tinikorodban anyukád intelmei ellen, hidd el: a hidegben sapkát kell viselned. Ha megfázik a fejbőröd, akkor oda az összes munkád, amit a hajad érdekében teszel, mert biztosan megjelenik a korpa, viszketni fog a fejbőröd, és élettelenül fakóvá válik a hajad. Ha nem szereted a sapit, próbálkozz meg a kalappal, amely most divatos, és egyáltalán nem csak dámáknak való. Nem kell félned, hogy lelapul a frizurád, és oda a volumen, ha bedobsz néhány egyszerű trükköt:

  • Mindig csak teljesen száraz hajra tegyél kalapot vagy sapkát.
  • A választékoddal ellentétes oldalra tedd a hosszú tincseidet, és amikor leveszed a fejfedőt, akkor dobd át a szokásos oldalra a hajadat.
  • Ha lágyan feltekered a hajadat, és elrejted a sapka alá, akkor nem törik meg a frizurád, és az egész hajtömegedet megóvhatod a hidegtől.
  • A rövid hajadat a sapka vagy a kalap levétele után borzold fel vizes ujjakkal, vagy vigyél magaddal egy kis kiszerelésű hajformázót, és azt használd víz helyett.

Igazítsd a hajad színét a bőrödhöz!

Veled is előfordult már, hogy télen valahogy nem tetszett a hajad színe, pedig ugyanolyan festék került rá? Ennek valószínűleg az lehet az oka, hogy nem vetted figyelembe: ugyanaz a szín másképpen fest a lebarnult bőröddel, mint a fakó, sápadt arcszíneddel. Télen mindenből válassz melegebb tónust, esetleg egy picit sötétebbet. A fehéresszőkét cseréld mézszőkére. A világosbarnát mogyoróra, a sötétet inkább csokibarnára színezd. A rézvörös helyett télen válassz inkább burgundiba hajló árnyalatot.

Ne fogadd el, hogy törvényszerű a zsírosodás!

Nincs új a nap alatt, legtöbbünk számára évről évre gondot okoz, hogy hajunk a hideg időben lényegesen zsírosabbá válik. Ettől aztán lelapul és elnehezedik a frizuránk. Ilyenkor kicsit hanyagolnunk kell a balzsamokat és pakolásokat, de legalábbis másképp kell őket használnunk, mint máskor. Ne kerüljön az ápolókence a hajtő közelébe, elég, ha csak a hajszálad közepétől viszed fel a vége felé. Ezzel még könnyű lesz kifésülni, és hajszálak végét is óvod, ám kevésbé fog zsírosodni a töve. Érdemes megbarátkoznod a sokáig sutba dobott és mellőzött szárazsamponnal is: a tiszta, száraz hajtőre tegyél egy kicsit, és meglátod, látványosan csökkenti a zsírosságát.

5 tuti tipp, hogy a hajad télen is gyönyörű legyen

Előzd meg a repkedést!

Téged is idegesít, hogy amikor leveszed a pulcsidat vagy a sapkádat, a hajszálaid égnek állnak, és néha még pattognak is? Sokat segít a helyzeten, ha…

  • …lehetőleg természetes szálból készült sapkát viselsz (pamut, gyapjú vagy valódi szőrméből készült „usánka”),
  • …a fésülködésnél is mellőzöd a műanyagot, helyette jöhet a fából készült fésű és a természetes sörtékből álló hajkefe,
  • …a fürtjeidet speciális hajspray-vel kezeled, amely antisztatikus hatású, de végszükség esetén még a kézkrém is segít. (Ugye állandóan veled van?) Egy picit oszlass el a tenyereden, és simítsd át vele a hajszálakat.
5 tuti tipp, hogy a hajad télen is gyönyörű legyen

Ne ragaszkodj mereven a hagyományokhoz!

Itt az idő, hogy néhány szokásodon változtass. Frottír helyett használhatsz mikroszálból készült törölközőt. Ha idegenkedsz tőle, gondolj arra, hogy az edzésen viselt ruhádat is milyen nehezen cserélted pamutról szellőző technikai szálakból készült anyagokra. Aztán kiderült, hogy tényleg sokkal jobb mozogni bennük. Ne kapcsold ki a hajszárítót, ha teljesen megszáradt a hajad, inkább állítsd át hideg levegőre, és hűtsd ki a szálakat, így sokkal tartósabb lesz a frizurád. Ha zsírosodásra hajlamos a hajad, akkor hidegre szavazz az utolsó öblítésnél is, zárd el a melegvíz-csapot, és öblítsd át a fürtjeidet hideg vízzel. Érdemes egyszer kipróbálnod a desztillált vizes öblítést. Sokkal fényesebb lesz utána a hajad, és bár nem olcsó, mégis pénztárcabarát, hiszen lényegesen kevesebb fényesítőkencére lesz szükséged mellette.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top