Szépüljünk

Légy szexi ősszel is! – Ez lesz a frizuratrend

A hosszú most hullámos, a félhosszú csigás, a rövid lágy esésű és könnyed. Ha konty, akkor balerina, ha kiegészítő, akkor hajráf vagy hajpánt. Mindez szupernőies dívaszőkével, meleg rézvörössel és gyönyörű csokibarnákkal.

Lágy hullámok

Tipp: túlmelegedést gátló hajsütő vassal dolgozz, de még így is gondoskodj a tincseid extra védelméről, használj olyan hajformázót, amely felvértezi a hajszálakat a hőhatással szemben, nehogy károsodjanak.

Ez a forma egyaránt passzol a vad szerelésekhez és a visszafogott ruhákhoz is. Most felejtsd el a szögegyenes tincseket, a kiengedett hosszú haj lágy hullámokkal trendi igazán. Hullámokkal, nem csigás fürtökkel, az utóbbi a félhosszú fürtöknél kap dobogós helyet. A legkönnyebben és a legrövidebb idő alatt hajsütő vassal varázsolhatsz hullámokat a hajadba. A lehető legnagyobb átmérőjű sütővasat használd, tekerj fel rá egy tincset, és ne sokáig, csupán egy másodpercig tartsd meg feltekerve. Várd meg, míg a besütött tincsek teljesen kihűlnek, és a széttárt ujjaid segítségével „fésüld” át a hajadat.

Légy szexi ősszel is! - Ez lesz a frizuatrend
Légy szexi ősszel is! - Ez lesz a frizuatrend


Szorosan hátra

A legtutibb viselet, ha nincs időd megmosni a hajadat, és alig van időd az indulásig. Az arcból kifésült és szorosan hátrasimított tincsek engedik érvényesülni az arcodat és az ilyen esetekben kötelező sminkedet, különösen a hangsúlyos szemeket. Nagyon gondosan fésüld hátra a hajszálakat, használj nyugodtan zselét és a fixáláshoz hajlakkot. Nem kötelező hozzá a lófarok, csattal is rögzítheted a hátrahúzott első és oldalsó tincseket. Biztos, ami biztos, legyen kézközelben a hajszínedhez passzoló színű hullámcsat is, ha ilyen hajviseletre vágysz, ezekkel rásegíthetsz a rakoncátlan rövidebb szálak rögzítésére.

Légy szexi ősszel is! - Ez lesz a frizuatrend

 

Megemelve

A homlokod folytatásában megemelt tincsekkel elegáns és különleges frizurát készíthetsz. Vagy úgy készíted, hogy simán előretolod a tincset, és feltűzöd/megtűzöd hullámcsattal, vagy még fel is tupírozod előtte. Mindenképpen erősen kell fixálnod a jó tartás érdekében. A hajad többi részét is fogd össze a tarkódnál, akár kontyba, akár lófarokba. Elegáns smink dukál hozzá, gyönyörűen mutat vörösre rúzsozott szájjal.

Légy szexi ősszel is! - Ez lesz a frizuatrend
Légy szexi ősszel is! - Ez lesz a frizuatrend


Hajpánt

Mindegy, milyen hosszú a hajad, hajpántot, hajráfot nyugodtan viselhetsz. Natúr sminkkel és vadóc szemfestéssel is tökéletes, sőt egy még piros rúzzsal egy kis fekete elegáns kiegészítéseként is remek. Ha feketét választasz, azzal biztosan nem lősz mellé. A hajpántod lehet széles, de a hajráfok közül most a keskenyebb, merevebb változatok a menők, a másfél-két centi széles fekete matt bőr vagy bőrhatású mindent visz. Figyelem, ne kiengedett hajjal, hanem hátul összefogottal viseld, az viszont ízlés kérdése, hogy szorosan alásimulnak a tincseid, vagy kicsit „rendetlenül” viseled.

Légy szexi ősszel is! - Ez lesz a frizuatrend

Ellentétek

A 2009/10-es hajtrendben az ellentétek jelenléte nagyon erős. Egy frizurán belül sima és borzolt, lapos és megemelt, egymástól nagyon messze álló színek is megjelennek. Miközben szorosan hátrasimítod a tincseidet, a lófarkat nyugodtan feltupírozhatod és „összekócolhatod”. Igazán nőies, ha a félhosszú hajadat a 40-es éveket idéző stílusban viseled: a fejtetőn, a tövénél lapos tincsek folytatásában nagy műgonddal készített, gyönyörű tupírozott csigákkal és loknikkal. Ha bevállalós vagy, és szereted meghökkenteni a környezetedet, akkor a mesteri pontossággal vágott rövid hajadat feldobhatod elütő színekkel is, a már-már platinaszőkét, mondjuk, tintakékkel (szóltam, hogy csak akkor, ha bevállalós vagy).

Légy szexi ősszel is! - Ez lesz a frizuatrend


Balerinakonty

Nem kérdés, hogy most, ha konty, akkor csakis balerinakonty jöhet számításba. A tarkódnál összefogott hajadat tekerd egyszerűen föl, és rögzítsd hullámcsattal vagy kontytűvel. Hordhatod szigorúan, minden hajszálat lesimítva, vagy picit kócosan-rendetlenül, ilyenkor magából a tekercselt részből is kikandikálhatnak tincsvégek. Isteni hozzá a hajpánt és a hajráf, csakúgy, ahogy eredetileg is viselik a táncosok.

Légy szexi ősszel is! - Ez lesz a frizuatrend
Légy szexi ősszel is! - Ez lesz a frizuatrend


Csak lazán, könnyedén

A rövid haj most nem katonás, sokkal inkább lágy és nőies. Ezt a fodrászok tompa vágási technikával érik el, és meleg színek passzolnak hozzá, legyen szó szőkéről, vörösről vagy már-már feketébe hajló barnáról. A pár centis, tépett helyett a frufru most sűrű, és betakarja a homlokot, akár előre, akár oldalra fésülve viseled. Persze játszhatsz a rövid hajjal is, ha a kedved úgy tartja, fésüld hátra egy kis zselé segítségével.

Légy szexi ősszel is! - Ez lesz a frizuatrend
Légy szexi ősszel is! - Ez lesz a frizuatrend

 

Nézd meg a legújabb frizurákat a Schwarzkopf mesterfodrászaitól:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top