Szépüljünk

Frizuratrendek 2009 tavaszára

A legtrendibb a fejtetőre halmozott haj, újra hódít a platinaszőke, és nem árt gyakorolni a szép fonatok elkészítését.

Nem a hossza a lényeg!

A rövid haj idén nagyon rövid. Cseppet sem jól fésült, sokkal inkább kócos vagy zabolátlan. A hosszú tincseket hullámokban viseljük (elő a csavarókkal!), vagy fonjuk be, tekerjük meg, készítsünk kontyot  belőle. A középhosszú haj még mindig bubi, és akkor a legtrendibb, ha az aszimmetria jeleit mutatja.

Schwarzkopf Professional
Schwarzkopf Professional
Elle Macpherson
Elle Macpherson

 
Kicsit háttérbe szorul a vörös

Tippek:

1. Ne próbálkozz otthoni melírozással, ha igazán szép csíkokat szeretnél, bízd fodrászra a dolgot!

2. Ne felejtsd el, hogy a szőkített haj különleges ápolást igényel!

Ezernyi árnyalat lehet egy frizurán belül, most aztán tobzódhatunk a modern melír lehetőségeiben. Bár szerintem soha nem ment vagy megy ki a divatból, de most igazán menő a napszítta sötétszőke, hosszú haj. A barna most nagyon természetes barna, akár hosszú, akár rövid a hajunk. Nem úgy a szőke! Őrülten divatos a platinaszőke, a már-már fehérre hasonlító fürtök különösen a rövid frizurák között hódítanak.

Aggyness Deyn
Agyness Deyn
Naomi Watts
Naomi Watts

A szabálytalan most teljesen szabályos

Tartja magát a Victoria Beckham által bevetett aszimmetrikus vágás. Érdekesség, hogy ha jól vágják ezt a fazont, akkor a gondosan formázott fürtjeinket hátrafésülve egységesen hosszúnak tűnik a hajunk. Akár rejtett pici frufrut is vágathatunk hozzá, ezek a tincsek csak akkor bukkannak elő, ha a hajunkat kifésüljük a homlokunkból.

Oliver Schmidt Hairdesign
Oliver Schmidt Hairdesign
Wella Professionals
Wella Professionals

 
A konty nem az úriasszonyok privilégiuma

Kontyot minden formában! Akinek kellő hosszúságú és elég sok haja van, az csavarjon, tekerjen, fonjon és tűzzön kontyot magának, bármelyik napszakban tuti divatos lesz a frizurája. A legfontosabb: minél magasabbra! Most mondjunk le a tarkón csomózott kis balerinakontyról, helyette legyünk sokkal nagyvonalúbbak, és felejtsük el a középszerűséget: inkább az eleganciára törekedjünk, vagy a teljes vadócságra.

Kate Beckinsale
Kate Beckinsale
Kate Bosworth
Kate Bosworth

 

Ne próbálkozzunk a frissen mosott tincseink feltűzésével, mert ez csak a profiknak szokott sikerülni. Mi sokkal könnyebben boldogulunk, ha legalább egynapos hajszálakkal próbálkozunk, mert az nem csúszik annyira. A fényt inkább bízzuk az erre hivatott spray-kre. Ha mindenképpen a hajmosás után szándékozunk kontyot készíteni, akkor ne sajnáljuk a hajformázó habokat bevetni a cél érdekében. Ja! Legyen otthon hajlakk bőségesen!

 
Sokoldalú frufru

A frufru most nagyon trendi! Lehet ultrarövid, éppen csak néhány centis, de érhet akár az álladig is. Fésüld előre, vagy – ha hosszú – viseld oldalválasztékkal. Vághatják nagyon szabályosan egyenlő hosszúra a frufrut alkotó hajszálakat, de lehetnek szabálytalan hosszúságúak a tincsek, és nyerő a halánték felé haladva fokozatosan hosszabbodó is.

Madonna
Madonna
Sharon Stone
Sharon Stone

Eva Longoria
Eva Longoria

 

Hajtrend címszavakban:
• mindent a fejtetőre
• fonott haj
• frufru
• konty
• rövid platinaszőke
Legyen kéznél:
• tupírfésű
• hajlakk
• hajfény
• díszes hajcsatok

 

Tudj meg még többet a tavaszi trendekről:
Trendi formák és fazonok tavaszra »
A tavaszi–nyári szezon anyagai, mintái »
A tavaszi–nyári szezon divatszínei »
Tipp:
Frizura.lap.hu »
Szépség.lap.hu »
Divattrend.lap.hu »

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top