Szépüljünk

5+1 nyári praktika – a hőségben is lehetsz szép

Hőségriadó ide vagy oda, nem kell lemondanod az ápolt megjelenésről, elég, ha a szépítkezési szokásaidat a nyárra hangolod.
1. Izzadj okosan!

Az izzadásod azt jelzi, hogy működik a szervezeted: párologtat, próbálja hűteni saját magát a melegben. A testszagod nagyban függ attól, hogy mit ettél az elmúlt időszakban. Nem csak a fokhagyma hagy rajtad nyomot. Más lesz a tested szaga a fűszerek többségétől, de sok fehérje (hús) fogyasztását követően is.

A dezodor illata a dezodorálás szempontjából teljesen lényegtelen, sokszor zavaróan keveredik a testápolód vagy a parfümöd illatával. Használj illatmentes izzadásgátlót, vagy szerezd be a parfümöd dezodorváltozatát.

Nagy dezodorteszt 2009»

A jellegzetes, ne szépítsünk, büdös izzadságszagért azonban a bőr felszínén jelen lévő baktériumok a felelősek. A hónaljad szőrtelenítésével az esztétikum mellett ezeknek a parányi élőlényeknek az életét nehezíted meg, így már ezzel sokat teszel a szagtalanításért. A dezodorok többsége is ebben segít, ám nem mindegyiktől várhatod, hogy az izzadságod mennyiségét csökkentse. Hatásos és pénztárcakímélő megoldás – pláne, ha a lábad és a tenyered is fokozottan izzad – a patikákban recept nélkül kapható ecsetelőoldat izzadság ellen.

2. Nyáriasítsd a frizurádat!

Nem érdemes megfeszülnöd a hőségben a tökéletesen belőtt tincsekért, inkább itt is hallgass az eszedre! Isteni divat a hosszú hajúak számára a fonat: akkor is rendezett lesz a külsőd, ha nem volt időd hajat mosni, és a nyakadon sem fog csorogni az izzadság. Divatosan lágy hullámokat varázsolhatsz vele az esti partira is. Reggel mosd meg a hajadat, de ne szárítsd meg, inkább fond be a még nyirkos tincseidet (lassabban szárad, szinte egész nap beépített légkondid lesz). Este csak bontsd ki és rázd meg a fürtöket. Ha rövid a hajad, használj a ruháddal harmonizáló kendőket és apró csatokat, így szelídítsd meg a rakoncátlan tincseidet.

3. Lakkozd bátran a lábkörmödet!

A jól ápolt lábon a körömlakk olyan, mint az i-n a pont. Ne fogd vissza magad, egyszerűen tobzódj a színekben! Most a divat is neked kedvez, szinte bármit megtehetsz. Ne ragadj le a halványbézsnél, lakkozz pirossal, no meg a lila valamennyi árnyalatával! Érdemes kipróbálnod a feketét és a narancsos árnyalatokat is, sőt tehetsz színre színt! A tegnapi feketére ma húzz egy világoslila réteget, és élvezd az egyedi, izgalmas végeredményt. Ha kérdezik, hol vetted a lakkodat, csak mosolyogj sejtelmesen.

5+1 nyári praktika - a hőségben is lehetsz szép

 

4. Permetezz!

Mindig legyen nálad egy ásványvizes spray, ezzel nemcsak az arcodat frissítheted fel, hanem a dekoltázsodra vagy a hajadra is fújhatod, és miközben párolog, biztosan felüdülsz egy kicsit. A zsíros testápolókat is érdemes könnyű, vizes testpermettel helyettesíteni. Lehet, hogy van a „súlyos” parfümödnek nyári változata? Próbáld ki a könnyedség jegyében! Ha nem köt gúzsba a márkahűséged, akkor szerezz be egy könnyű, citrusos kölnivizet, és ezt használd a forró napokon. További előnyük, hogy ezek általában nem tartalmaznak alkoholt, így biztosan nem jelent problémát, ha a felvitelük után napsugarak érik a bőrödet.

5. Barnulj tubusból!

Ha időhiányban szenvedsz, és/vagy nem akarod káros sugaraknak kitenni a bőrödet a szabadban vagy a szoláriumban, inkább használj önbarnítót! Az önbarnítók hatóanyagai a bőr felszínén található aminosavakkal lépnek reakcióba, és aktiválják a barna festékanyagot előállító sejteket, így alakul ki a bőr barnás színe. Az arcodon használj krémes állagút, mert ezek a változatok jól kenhetők, és sűrűbb állaguknak köszönhetően a bőrt kényeztető hozzáadott tápanyagokat is könnyebben juttatják be a bőrbe. A tested többi részén a tejes vagy spray-változatokkal érhetsz el jó eredményeket.

+1: Óvd meg a hőségtől az illatszereidet!

A sminkesszütyődet is vizsgáld át, csak azt vidd magaddal, amire valóban szükséged van, így nem kell kidobnod a hőségben megromlott alapozót és a rúzsokat.

A nagy melegben mindenképpen a kis kiszerelést részesítsd előnyben, legyen szó akár parfümről, akár kézkrémről. Gondolj csak bele, ezeket viszed magaddal minden hova, nemritkán a napon felejtett vagy az autóban hagyott csomagodban 40 fok körüli hőmérsékleten kell helytállniuk a kencék hatóanyagainak. A szájápolók közül válassz napozásra kifejlesztettet, mert ezek sokkal jobban bírják a meleget. Szerezz be pici – utazáshoz kitalált – tégelyeket, flakonokat, és ezekbe tegyél át arckrémet, testápolót, a többi várjon a hűvösebb, naptól védett zugban a sorára. Ha igazán gondos vagy, nyugodtan tartsd a nagy kiszerelést a hűtőben, és onnan töltsd föl a heti adagokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top