Szépüljünk

Napról napra – készülj fel a nyaralásra!

Jó, jó, a nyaralásnak nem arról kell szólnia, hogy minden hajszálad hibátlanul be van fésülve, és a sminkről is lemondhatsz, de a lenőtt haj és a szőrös láb még a kertben sem menő!

A szabadságod a pihenésedről és a kikapcsolódásról szól! Kezdj el időben készülődni, hogy megelőzd az indulás előtti napokon az őrült futkosást! A teendők egy része már hetekkel a nyaralásod előtt elintézhető, ám akad olyan is, amit csak az utolsó napokban célszerű megtenni. Haladj velünk lépésről lépésre, segítünk beosztani az idődet.

2-3 héttel az indulás előtt

1. Készítsd fel a bőrödet a napozásra!
A legegyszerűbben úgy vértezheted fel a bőrödet az UV-sugarak károsító hatása ellen, ha rengeteg paradicsomot eszel! Ez az isteni piros bogyó amellett, hogy alacsony kalóriatartalmú vitaminbomba, rengeteg likopint tartalmaz. Ez az anyag a „szuper-antioxidáns” jelzőt is viselhetné, a segítségével jelentősen csökkentheted a káros sugarak idő előtti bőröregítő hatását.

Napról napra - készülj fel a nyaralásra!

 

2. Karcsúsíts optikailag!
Az egy dolog, hogy sokkal jobban mutatnak a fürdőruhák a barna bőrön, de egyszerűen vékonyabbnak is tűnsz, mint hófehéren. Ráadásul a barna szín mellett az apró bőrhibák is kevésbé feltűnőek, ami nem csak az arcodon fontos, gondolj csak a lábszáradra! Egy szóval sem beszéllek rá a szoláriumra, annál inkább az önbarnítókra. Használj olyan testápolót, amely egy kis barnítót is tartalmaz, így a bőrápolás mellett a színedről is gondoskodhatsz. Vigyázat! Az önbarnítótól szerzett barna bőrszín ellenére a napozás szempontjából a bőröd még fehérnek számít!

3. Dobd el a narancshéjadat!
Nem állítom, hogy egyszerűen tartható, de már 2 hét múlva is látványos eredményt hozhat az alábbi recept:

  • naponta kétszer expressz karcsúsítókrém vagy -zselé,
  • hetente ötször torna,
  • hetente háromszor bőrradírozás masszázzsal kombinálva,
  • naponta 2 liter víz elfogyasztása.

Ha anyagilag megengedheted magadnak, akkor alakformáló szalonokban gépi kezelésekkel is kiegészítheted a kúrát. Lehetőleg nullára csökkentsd le a cukor fogyasztását a jobb eredmény érdekében!

10-14 nappal az indulás előtt

 

Minden megvan?

  • Napozószer arcra, testre és szájra,
  • napozás utáni bőrnyugtató,
  • dezodor és parfüm vagy testpermet (alkoholmentesek legyenek!),
  • hidratálókrém,
  • hajvédő permet,
  • ápoló hajpakolás.


1. Irány a kozmetikus!

Bár a napozástól a legtöbbünk arcbőre szebbé válik, ez csak akkor igaz, ha tiszta bőrrel mész napozni. A kozmetikus szakszerűen kitisztítja a pórusokat, hogy még véletlenül se okozzon a meleg pattanásokat a bőrödön.

2. Szerezd be a kellékeket!
Ne az utolsó pillanatban szaladgálj, vedd meg időben azokat a kozmetikumokat, amelyekre biztosan szükséged lesz a nyaralás alatt. Ha maradt tavalyról napvédőd – és hűtőben tároltad, remélem –, ellenőrizd az állagát és a szagát. Ha csak az egyiket is kellemetlennek találod, akkor inkább dobd ki, nehogy bőrirritációt okozzon.

 

Az indulás előtti héten

 

1. Jöhet a végtagkommandó!

Egy alapos pedikűrre és manikűrre lesz szükséged! A lábkörmödre csak akkor kerüljön színes lakk, strassz és egyéb csilli-villi, ha felkészülsz a javításukra, pótlásukra. Jobb, ha csak polírozással teszitek fényesebbé a körmödet, vagy színtelen lakkot használtok.

Napról napra - készülj fel a nyaralásra!

 

2. Randizz a fodrászoddal!

A rövid hajúaknak szinte kötelező egy vágás, de a hosszú tincseket is érdemes felfrissíteni. Ha festeted a hajadat, ne indulj el nyaralni lenövéssel! A színárnyalat kiválasztásánál vedd számításba, hogy a leggondosabb védekezés mellett is világosodni fog a hajszíned a napsugarak hatására.

2-3 nappal indulás előtt: főszerepben a gyanta és az epilátor

A fazonodnál mindenképpen a gyantázás a legjobb megoldás, még ha nem is a legkellemesebb. Így biztos lehetsz benne, hogy hetekig nem jelentenek gondot a kinövő szőrszálak. Ha gyantáztatod a lábadat, akkor 3-4 hétig, ha epilálod, akkor 1-2 hétig erre sem lesz gondod, szemben a borotválással, amelyet akár naponta ismételned kell.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top