Szépüljünk

Ez nagyon ciki! – 6 baklövés, amit el kell kerülnöd

Nem alkati adottságokra gondolunk, nem is arra, ha váratlanul egy éktelen pattanást növesztesz. Arról van szó, ha a megjelenésedet a saját nemtörődömséged vagy egy idejétmúlt szokásod teszi "gázossá".

Repedt sarok

Készítsd el a saját sminked! 
A szépség ezerarcú, próbáld ki az összeset! Töltsd fel a fotódat, készíts egy csodálatos sminket, válassz hozzá frizurát! Próbálgass kedvedre kockázatok nélkül! NLCafe/Szépség »

Nincs mese: szandit, papucsot csak akkor viselj, ha a lábad állapota ezt lehetővé teszi. A bőrkeményedések, a sárgás elszíneződések, az ápolatlan köröm, ne adj’ isten, a gombás elváltozások látványától kíméld meg az embertársaidat. Hetente egyszer vedd alaposan kezelésbe a lábadat! Az áztatáshoz, az érdesség (elhalt bőrsejtek) eltávolításához, a körömvágáshoz, a krémezéshez egy egészséges embernek nincs szüksége pedikűrösre. Persze ha szereted kényeztetni magad, vagy nagyon elhanyagolt állapotban van a lábad, esetleg tyúkszem nehezíti az életedet, akkor érdemes segítséget kérned a szakembertől.

Ez nagyon ciki! - 6 baklövés, amit el kell kerülnöd

 

Ha minden este (persze reggel megismételheted) alaposan bekrémezed a lábadat, akkor nagy baj biztosan nem lehet! Ne csak a talpadra – különösen a sarkadra – kerüljön krém, a lábfejednek és a lábujjak körömágyának ugyanúgy szüksége van a táplálásra!

Alapkellékek:

  • bőrkeményedést eltávolító reszelő (a habkő is jó, de nehéz tisztán tartani),
  • körömcsipesz vagy olló,
  • körömreszelő,
  • bőrpuhító lábkrém.

 

Szőrszálak ott, ahol nem kellenek

Biztosan nincs helye szőrnek a lábadon, a hónaljadon és a bugyin kívüli területeken. Semmilyen szőrnek, még rövidnek és szőkének sem. Ha nem volt időt az eltávolításukra, akkor szóba sem jöhet a szoknya, a fürdőruha vagy az ujjatlan felsőrész. Lehangoló látvány a lábujjakon és a lábfejen felejtett szőrszálak látványa is, legyél alapos a szőrtelenítés során!

Ez nagyon ciki! - 6 baklövés, amit el kell kerülnöd

Extra: Nem árt figyelned a párodra! Az ízlés kérdése, hogy egy férfi akkor tetszik, ha szőrös, vagy akkor, ha csupasz a mellkasa vagy a lába, de az a jólápoltság része, hogy a füléből, az orrából ne lógjon ki egy pamacs, és brezsnyevi szemöldökre sincs szüksége. Vegyetek egy speciális szőrvágót, amellyel a kritikus területek egyszerűen karbantarthatók.

Sötét szájkontúr

Felejtsd el! Végleg. Ha egy meggondolatlan döntésed eredményeként sötét tetovált kontúr keretezi az ajkadat, akkor rúzsozz a hozzá illő színnel. Nem azt állítom, hogy nincs szükség ajakkontúrra. Lehet, hogy szabálytalan a szád vonala, ez akár tetoválással is korrigálható, de pontosan a szád színével megegyező festékkel, mert akkor teljesen természetes lesz a végeredmény. A piros, a sötét krémes rúzsok is szebben mutatnak, ha előtte körberajzolod az ajkad vonalát, de ebben az esetben is legyen a rúzs és a szájceruza színe egyforma.

Ez nagyon ciki! - 6 baklövés, amit el kell kerülnöd

 

Egy ceruzavonal a szemöldök helyén

Hacsak nem vagy Marlene Dietrich-imitátor, nincs magyarázat a legyantázott és ceruzával meghúzott szemöldökre. Pláne, ha szőke fürtjeid mellé fekete ceruzát használsz…
Ha betegség  vagy hibás szőrtelenítés miatt lett ritka a szemöldököd, akkor korrigáld pici, egymáshoz közeli vonalakkal, amit szemöldökceruzával is megtehetsz, de az ügyes tetoválás is segíthet. A lényeg, hogy a szőrszálakra hasonlító apró vonalak kerüljenek a valódiak közé.

Ez nagyon ciki! - 6 baklövés, amit el kell kerülnöd

 

Lepattogzott körömlakk

Tipp: A színes lakk megszáradása után fesd át még egy réteg színtelen, úgynevezett top coat lakkal, amely fényt ad, és ellenállóbbá teszi a festéket.

A lepattogzott körömlakk igénytelenségre utal. Ezért ha színes lakkot használsz, akkor mindig legyen lakk a táskádban, és körömlakklemosó is. Ha baleset éri a körmödet, akkor eldöntheted, hogy egy pici ecsetvonással korrigálod, vagy inkább lemosod az egészet. Persze a hibátlan lakk is – mondjuk ki – ronda egy ápolatlan kézen, berepedezett körömágy mellett.
Extra: Ha a lábadon és a kezeden is lakkozod a körmödet, akkor két lehetőség van: vagy mindkettő színe azonos, vagy az egyik színtelen legyen.

Ez nagyon ciki! - 6 baklövés, amit el kell kerülnöd

 

Lenőtt haj

Tipp: A legegyszerűbb, ha a fodrászoddal fix napokat beszélsz meg, mondjuk, minden hónap első keddjén találkoztok, és ezt bevésed a naptárodba.

Ha az eredeti hajszíned és a festett nagyon eltér egymástól, illetve ha ősz hajszálaid is vannak, akkor nem engedheted meg magadnak, hogy elodázd a festést, ha szükségessé válik. Nincsenek csodák, maximum négyhetente festeni kell. Ennél is sűrűbben lehet rá szükséged, ha a sötét hajadat szőkére festetted, vagy amikor sötét a festék, és sok az ősz hajszálad.

Ez nagyon ciki! - 6 baklövés, amit el kell kerülnöd

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top