Szépüljünk

4 ámulatba ejtő arcápoló egyenesen a kutatóktól

Biológusok, orvosok, vegyészek sokéves munkájának gyümölcsei a legújabb kencék, amelyeket már nem csupán krémnek vagy szérumnak neveznek, hanem egyedi fantázianevekkel különböztetik meg őket.

Tudományos alapokon

Természetesen az új vegyületek és technológiai újítások is áruként működnek. Ezeket levédetik, majd szükség esetén adják-veszik őket. Léteznek laboratóriumok, amelyek nem is saját hasznosításra, hanem kifejezetten értékesítési céllal végzik a fejlesztéseket. Adott esetben sima gazdaságossági kérdés, hogy egy cég önmaga működtet kutatóműhelyeket, vagy ezzel nem foglalkozik, és készen vásárolja a felfedezéseket.

A nagy eredményeket felvonultató krémcsaládok legtöbbjének a története egy apró laboratóriumban vagy patikában kezdődött. Orvosok, gyógyszerészek, esetleg vegyészek a saját maguk vagy vásárlóik igényét szerették volna kielégíteni, és ezért kevertek ki arckrémeket egyedi receptúra alapján. Az arcápolóink másik részét egy-egy orvosi kutatás melléktermékének köszönhetjük. Sokszor előfordul, hogy miközben egy-egy betegség gyógyítására vagy megelőzésére keresnek megoldást, olyan hatóanyag-kombinációk születnek, melyek az adott feladatot ugyan nem látják el, de a tesztelések során kiderül, hogy bőrápolóként kiváló a teljesítményük. A sikerek nyomán bővülő – sokszor a gyógyszergyárak laboratóriumainak szintjét is elérő – kozmetikai laboratóriumokban már tudatosan keresik az újabb hatóanyagokat.


Fókuszban a fehérjék – az új bőrápolók az őssejtekre és a génállományra is hatnak

Természetes, hogy a bőrápolók fejlesztése során felhasználják a legújabb tudományos eredményeket, így nyilvánvaló volt, hogy a kozmetikai termékek között is megjelennek azok, melyek a bőrsejtek mélyén fejtik ki a hatásukat.

A Master Cream „alkotói” együttműködtek a lyoni egyetem egyik kutatóintézetével, ahol egy napégés utáni bőrregeneráló készítményt fejlesztették ki. Ezeket a kutatási eredményeket is „beépítették” az új arcápolóba.

A Juvena kutatói a bőr és az őssejtek kapcsolatára fókuszálva figyeltek fel egy speciális fehérjére. Ez a peptid létfontosságú a bőrsejtek osztódásánál és az új sejtek megfelelő működésének biztosításánál. Hatására még idősebb korban is a fiatalabb életszakaszra jellemző módon képesek a bőrsejtek a megújulásra, így a bőr feszesebb és élettelibb lesz.

Juvena Master Cream, bőrsejt megújító, szerkezetjavító hatással
Juvena Master Cream bőrsejtmegújító, szerkezetjavító hatással

 

A Génifique nem krém és nem szérum, még ezek használatát megelőzően – az adagoló segítségével – cseppenként vidd fel a bőrödre. Minden korban használhatod, nappal és este is.

A Lancôme kutatóit az újdonságok fejlesztésében az utóbbi tíz évben a genetikai kutatások inspirálták. Nem elégedtek meg azzal, hogy a modern krémek képesek bejutni a bőrsejtekbe, tovább mentek, és a bőrsejtek megújulásáért felelős géneket célozták meg. Megállapították, hogy a bőrünk felépítéséért és a feszességéért felelős fehérjék termelődéséért mely – a bőr sejtmagjában lévő – gének a felelősek. Megalkották a Génifique nevű fiatalságaktiváló készítményüket, amely a bőrsejtek épségéért felelős géneket aktiválja. A génműködést serkentő hatóanyagot egy baktériumból vonják ki.

Lancôme Génifique fiatalság aktiváló 20500 Ft
Lancôme Génifique fiatalságaktiváló,
20 500 Ft

 Acmella oleracea, a bőrsimító növénykivonat

Az organikus eredetű növényi és állati hatóanyagok, az ásványi anyagok ma egyetlen krémből sem hiányozhatnak. A hosszú távon (hetek alatt) jelentkező eredmények mellett az arcápolóktól – gyarló módon – rögtön a felvitelüket követően hatást várunk.

A fent említett, huszárgombnak, iskolavirágnak vagy – egyesek szerint – zsibbasztófűnek is nevezett Acmella oleracea kivonat bőrlazítóként hat a ráncok ellen (az izmok elernyednek, a ránc elsimul). Ennek a dél-amerikai eredetű növénynek a kivonata két új ránccsökkentőben is szerepet kapott, egy bőröregedést késleltető szérumban és egy ráncsimító koncentrátumban.

La Prairie Skin Caviar Crystalline Concentre szérum cseppentős kiszerelésben, 99000 Ft
La Prairie Skin Caviar Crystalline Concentre szérum cseppentős kiszerelésben, 99 000 Ft

A svájci La Prairie cég arról híres, hogy minden luxust megad a bőrnek, és ehhez, ha kell, luxushatóanyagokat is használnak.
Új, cseppenként adagolható, bőröregedést késleltető szérumuk azonnali látványos bőrjavulást eredményez – optikai eszközökkel – a gyémánt segítségével.

A finomra őrölt gyémánt mellett szilikát- és kvarckristályok gondoskodnak róla, hogy az arc felületéről visszavert fény úgy szóródjon, hogy a bőr simábbnak és üdébbnek tűnjön.
Természetesen a szérum sokkal több annál, mint puszta „látványelem”, a felszíni csillogás mellett tengernyi hatóanyag található még a szérumban:

  • Erdeifenyő-kivonat és C-vitamin biztosítja a felszíni pigmenthibák javítását.
  • A kaviárkivonat tápanyagbombaként segíti a bőrszerkezet megerősítését. 
  • A cukkorrépából nyert aminosav segítségével a bőr több nedvességet képes magába zárni, így jelentősen javul a hidratáltsága, ezzel a feszessége is.

Tipp: Lehet, hogy a bőrödnek még nincs szüksége napi rendszerességgel ennyi hatóanyagra. Használhatod csak minden második vagy harmadik napon.

 

Az azonnali látványosan simább bőr látszatát a fényvisszaverés mellett a ráncok barázdáinak feltöltésével is el lehet érni. Tri-Aktiline Deep Wrinkle Filler, 11400Ft, csak a Douglas parfümériákban kaphatóItt ne csak belülről történő ránctalanításra gondolj, az apró barázdákat kívülről is tompíthatod.
Hatalmas külföldi sikerek után nálunk is kapható a Tri-Aktiline Deep Wrinkle Filler. Ez egy egyedülálló „kence”, amely képes optikailag – persze csak amíg le nem „kopik” – a kicsi ráncokat teljesen feltölteni, a mélyebbeket tompítani. Szerencse, hogy a bőr mélyebb rétegeiben ható kivonatok a rendszeres használattal belülről is tompítják a ráncokat. Egy biztos, az igazi „hűha”-élmény azoknak a matt szilikonoknak köszönhető, melyek a ránc vonalába beleülve eltüntetik a barázdákat. A tökéletes hatás érdekében tartsd be a speciális használati útmutatót is!
Tipp: A krémet először egy kicsit hagyd felmelegedni az ujjaid között. Pici ütögető mozdulattal nyomkodd bele a redőkbe. Kicsi adagokban használd, inkább ismételd meg, ha szükséges, a műveletet. Várj, míg megszárad, csak ezután használj más krémet és sminket. Figyelj, hogy a már „feltöltött” területen ne sértsd meg az egyenletes felszínt, a legjobb, ha a krémedet és az alapozót is csak finoman belepaskolod a bőrbe.

 
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top