Szépüljünk

Szájvizeket teszteltünk

A szájvíz a fogkrém tökéletes kiegészítője. Oda is eljut, ahova a fogkefe már nem ér el. Fertőtlenítő hatású, és az ínygyulladást is csökkenti. Most segítünk, hogy a legjobbat válaszd!

Oral-B (300 ml)

Az angol gyártmányú Oral B szájvíz üvege egyszerű, praktikus, de sajnos csak nagy küzdelmek árán tudtuk kinyitni. A védőfóliának hiányzott a füle, így kénytelenek voltunk kiszúrni. A kékes folyadék illata kellemes, rágóillatú. Mivel bővebb használati utasítás nincs a flakonon, találomra öntöttünk valamennyit a mérőpohárként is szolgáló kupakba, így próbáltuk ki. A szájvíz eleinte édeskés-mentolos, pár pillanat után azonban már csípi a nyelvet. A csípés aztán enyhe, rövid ideig tartó nyelvzsibbadásba csap át. Ettől függetlenül az íze kellemes, és tartósan friss leheletet biztosít.

Ára: 599 Ft

 

Elmex amin-fluoriddal (400 ml)

Az Elmex szájöblítő üvegcséjét papírdobozba csomagolták, amelyen részletes termékismertetőt és használati utasítást is találunk. Amin-fluoridot tartalmaz, amely jól tapadó védőréteget képez a fogak felszínén. Ez erősíti a fogakat, véd a szuvasodás ellen. Az üveg kupakja itt is mérőpohárként funkcionál. Lehet, hogy csak mi voltunk ügyetlenek, de másodszori próbálkozásra sem találtunk bele pontosan, jutott az asztalra is bőven.
A folyadék illata és íze erős, inkább emlékeztet a békebeli bocskorszíjra, mint a mentolra. Az öblögetés során jól érezhető, ahogy az amin-fluorid – mint egy fanyar gyümölcs – összehúzza a nyálkahártyát, és valami rátapad a fogakra. Később kesernyés íz jelenik meg a torokban. Használata után a szánk és a leheletünk is sokáig friss marad.

Ár: 1499 Ft

 

Dontodent Intensive-clean – citrusos, fogfehérítős (500 ml)

A Dontodent (dm-márka) üvege túl nagy, ezáltal nem praktikus. Sajnos kisebb kiszerelés nincs belőle. A flakon hátán részletes termékismertetőt és használati javaslatot találunk. Illata és íze nem túl kellemes, nagyon mű. Bennünket a régi, gömbölyű, színes rágókra emlékeztetett. A nyelvet nem csípte, lágyabb, kíméletesebb, mint az Oral-B. Miután párszor megforgattunk szánkban, a Dontodent őrült habzásba kezdett. Az előírt 30 másodpercnyi öblögetési időt nem is tudtuk kitölteni, mert a hab már nem fért el a szánkban. Használat után volt frissességérzetünk, de nem igazán meggyőző.

Ára: 499 Ft


Herbária cserszömörcés szájvíz
– mentolos ízű (250 ml)

Barátságos, jó formájú, praktikus kis üvege van. Ez az első szájvíz, amelyről nem egy fogorvosi rendelő látványa jut eszünkbe. Kupakja ügyes, felpattintható. A használati utasítás szerint egy kávéskanálnyit kell elkeverni 1 dl vízben, így rendkívül gazdaságos is. A szájvíz összetevői között csak gyógynövényeket találunk, így szervezetünket is ez kíméli a leginkább. Hatékony ápolószere a vérző, gyulladt fogínynek.
Illata hígítva is nagyon intenzív, gyógynövényes, az íze ezzel ellentétben nagyon kellemes, savanykás-mentolos. Nem csíp, nem zsibbaszt. Összehúzó érzetet is kelt, de nem olyan erősen, mint társai. A lehelet hosszú ideig friss marad. Előnye, hogy torokfájás esetén is használhatjuk gargalizálásra.

Ára: 559 Ft


Aquafresh
(300 ml)

Az üvege közepes méretű, kék fóliás. A kupakja ennek is mérőedényül szolgál. Használati javaslat van rajta, naponta kétszer, fogmosás után ajánlott 15 ml folyadékkal öblögetni. Az íze eleinte édes-mentolos. Később már csíp, erősen összehúzza a nyelvet és az ínyt.
Öblítés után az íze már rágógumira hasonlít, intenzív, friss hatású, és a torkunkban sincs semmiféle keserű utóíz. Csökkenti a lepedékképződést és erősíti a fogakat.

Ára: 449 Ft

 

Sensodyne (300 ml)

Hasonló az üvege, mint az Aquafresh szájvízé. Nem csoda, hiszen azonos gyártó termékei. Lényeges különbség, hogy a Sensodyne nem tartalmaz alkoholt és színezéket. Termékismertetőt és használati javaslatot a dobozában találunk. Naponta kétszer, fogmosás után 10 ml oldattal kell öblögetni.
Ez is édeskésen indul, az Aquafreshhez hasonlóan. A nyelvet azonban kevésbé csípi, nem húzza össze a nyálkahártyát. Kímélő, kellemes, hosszan tartó frissességet biztosít.
Hatékonyan védi az érzékeny fogakat, csökkenti a fogínysorvadás és a fogszuvasodás kialakulásának esélyét.

Ára: 1099 Ft

Colgate Plax (250 ml)

Flakonja praktikus, egyszerű, a hátoldalán minden információt megtalálunk. A Colgate-termékekhez hasonlóan ez is 12 órás védelmet biztosít.
Az íze, akár a fogkrémeké, erősen mentolos, a nyelvet is nagyon marja. Szánkat nem húzza össze, viszont kellemetlen a keserű utóíze. Javára írható, hogy sokáig tartó, jeges frissességet hagy maga után. Ínyproblémák és szuvasodás ellen is hatékonyan véd.

Ára: 549 Ft

 

Fogápolás.lap.hu »
Fog.lap.hu »
Fogkrém.lap.hu »
Kézkrémeket teszteltünk »
Mézes kenceficék tesztje »
Krémszappanokat teszteltünk »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top