Szépüljünk

Sminkelj velünk! – Szemöldök és szempilla

Ötrészes sorozatunkkal segítünk neked, hogy akár a profikat is meghazudtoló sminket tudj készíteni magadnak. Nemcsak a titkokat áruljuk el, a legújabb trendről is képet kapsz.
Készítsd el a saját sminked!
A szépség ezerarcú, próbáld ki az összeset! Töltsd fel a fotódat, készíts egy csodálatos sminket, válassz hozzá frizurát! Próbálgass kedvedre kockázatok nélkül! NLCafe/Szépség »

Így tartsd karban a szemöldöködet!

• A kinövő szálakat rendszeresen el kell távolítanod. A gyantázás nem a legjobb megoldás, mert olyan szálakat is eltávolíthatsz vele, amelyeket egyáltalán nem szerettél volna. Inkább használj szemöldökcsipeszt, ezzel picit lassabban, de sokkal precízebben tudsz dolgozni. A húzgálás fájdalmát csillapíthatod, ha előtte egy jégkockával kezeled a területet. A művelet után is jól jön, ha lehűtöd a bőrödet, így elkerülheted a kipirosodását.

• Ollót csak akkor használj a szemöldököd formázására, ha tényleg muszáj! Előfordulhat, hogy egy-egy szál a fésüléskor rendetlenkedik, és túl hosszú. Egy kisolló segítségével csípd le a felesleget.

A szemöldököd kezdete és vége

1. Vegyél egy ceruzát a kezedbe!
2. Igazítsd függőlegesen az orrcimpád mellé, ahol a ceruza érinti a szemöldöködet, ott kell lennie a kiindulópontjának.
3. Most a ceruza egyik végét az orrcimpádnál tartva a másik végét addig mozgasd a halántékod irányába, amíg el nem éri a külső szemzug vonalát, így kijelölve a szemöldök végpontját.

• Ha a hajszíned az eredetitől merőben eltér, akkor korrigáld a szemöldököd színét is. Ez otthon nem könnyű feladat, egyszerűbb, ha a kozmetikusod vagy a fodrászod segítségét kéred.

Sminkelj velünk! - Szemöldök és szempilla

• Az alapozás során sokszor előfordul, hogy a szemöldöködre is kerül a festékből. Ezt mindig töröld le egy nedves vatta segítségével.

A szemöldököd az arcod meghatározó része, ráadásul az egyetlen része, amelynek a formáját és a színét is könnyedén alakíthatod.

• A szemöldökceruzával picit erőteljesebbé teheted a szemöldököd saját színét, és az esetleges szálhiányokat is korrigálhatod. Ne helyettesítsd szemceruzával, mert a szemöldökceruza bele keményebb, jobban hegyezhető, amire azért van szükség, hogy precíz álszálakat is rajzolhass. Apró, pici mozdulatokkal dolgozz, így lesz természetes az eredmény.
Tipp: Középpontban a szemöldök »

• Ne hagyd nagyon bozontosan, mindig fésüld meg a szemöldököd, ebben egy körkörös kefe, egy kiszuperált fogkefe vagy egy régi (jól kimosott) szempillaspirál-kefe is segíthet.

Trendi:
Ami a szemöldököt illeti, a természetesség a divat! Határozott vonala legyen, közepesen vastagra szedd, és most az sem baj, ha nem tökéletesen jól fésült.

Inkább felejtsd el:
Nagyon ciki a teljesen kiszedett és megrajzolt szemöldök! Hagyd újra kinőni – hacsak nem egy betegség áldozata vagy –, szedd rendbe, és élvezd a természetesség gyönyörét.

• Egy pici zselével egyszerre rögzítheted a szálakat, és fényt is adhatsz nekik. Érdemes beszerezni egy szemöldökápoló spirált, mert ezzel a formázást, a rögzítést és a fényezést egyszerre végezheted el, ráadásul kondicionálóanyagot is tartalmaz, amely különösen a festett szálak ápolásánál lehet szükséges.

Így lesz gyönyörű a szempillád:

• Tiszta, száraz, krémektől mentes szempillát kezdj el spirálozni, ellenkező esetben nem tapad rá szépen a festék.

• A szempilládhoz – és ne a reklámokhoz – alkalmazkodva válassz szempillaspirált. Ha hosszú pilláid vannak, a hosszabbító szempillaspirálokkal csak csomós lesz a végeredmény, a te spirálod inkább festékpigmentekben legyen gazdag. A sűrű szempillákhoz épp ellenkezőleg: a sűrű festék csak összetapasztja a szálakat, neked a kefe minősége a fontos, olyat keress, amelyik szépen elkülöníti a pilláidat.
Tipp: Így válaszd ki a megfelelő szempillaspirált! »

Sminkelj velünk! - Szemöldök és szempilla

Trendi:

  • Most ne válogass a színek között, feketére fesd a szempilládat!
  • Nem muszáj alul is kifesteni, ha csak szende tekintetre vágysz, akkor csak felül spirálozz.
  • Bár láttunk az új „porcelánarc”-trend fotóit nézegetve festetlen szempillákat is, azért ezt csak akkor vállald be, ha szép nagy és sötét pilláid vannak festék nélkül is.

• Mindig bentről kifelé, a tövétől a vége felé haladj a spirálozással, és a kefét icipici jobbra-balra mozgatás kíséretében vezesd a pillák vonalán.

• Csak egyszer fesd át a pilláidat, ha jó a spirálod, akkor ez bőven elég lesz.

• A pici pillákat könnyebb kicsi fejű kefével festeni, vagy a nagy spirálkefének csak a csúcsát használva.
Nem elég szépen kifesteni, az ápoló sminklemosás ugyanolyan fontos! Nehogy megerőszakold! Fedd be sminklemosóval átitatott vattával, és finoman töröld le az összes (!) festéket róla.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top