Szépüljünk

Sminkelj velünk! 5. rész – Pirosító, púder, bronzosító

Ötrészes sorozatunkkal segítünk neked, hogy akár a profikat is meghazudtoló sminket tudj készíteni magadnak. Nem pusztán a titkokat áruljuk el, hanem a legújabb trendről is képet kapsz.

Mint i-re a pont

Készítsd el a saját sminked!
A szépség ezerarcú, próbáld ki az összeset! Töltsd fel a fotódat, készíts egy csodálatos sminket, válassz hozzá frizurát! Próbálgass kedvedre kockázatok nélkül! NLCafe/Szépség »

A sminkelés utolsó lépései, a pirosító használata és a púderezés felteszi a koronát a művünkre. Pár pillanat az egész, mégis üdeséget kölcsönöz az arcunknak.
Ennél is gyorsabb, ha bronzosítót használsz, mert ezzel még akkor is korrigálni tudod a vonásaidat, ha csak „szaladós” sminket viselsz, alapozás és szemhéjfestés nélkül.

Sminkelj velünk! 5. rész - Pirosító, púder, bronzosító

 

Az árnyékolás nagymestere lehetsz, ha betartasz pár szabályt:

  • Ha követed a trendet:

    • A rózsás és barackos árnyalatok mellett most barna pirosítót is használhatsz!
    • Legyen összhangban a pirosítód és a rúzsod színe!

    A pirosítót mindig a pofid legkiemelkedőbb pontjára tedd fel! Ha nem vagy biztos a pontos helyében, akkor mosolyogj erőteljesen a tükör előtt, és már látszik is ez a terület.

  • Mindig dolgozd el a széleket, nehogy foltokat készíts, mert ez nevetséges.
  • Az elsődleges helye mellett a pirosítóból tehetsz, a bronzosítóból pedig tenned kell a halántékodra és az álladra, no meg akár a homlokodra is egy keveset.
  • Attól, hogy a legelterjedtebb az összepréselt porpirosító, még használhatod a pirosító krémes és folyékony változatát is. Fontos, hogy a krémes, illetve a folyékony pirosítót csak a púderezés tetejére vidd fel, mert különben pont a tündöklő hatása veszik el. Ám vigyázz, a folyékony alapozó sokkal erőteljesebben színez! Egy nagyon pici adagot ütögess ujjbeggyel a bőrbe, és rögtön utána simítsd el.
  • Az ecset kardinális kérdés, akár kompakt pirosítóról, akár bronzosítóról, akár porpúderről beszélünk. Mindig megfelelő méretet használj, és felvitel előtt ütögesd le vagy fújd le a felesleget róla.
  • A nagyon finom, áttetsző púder úgy rögzíti a sminket, mint a hajlakk a kész frizurát, ezért kár lenne lemondanod róla. Ecset helyett igazi púderpamacsot is használhatsz, de a lényeg ettől nem változik: leheletnyi éppen elég lesz belőle.
    Sminkelj velünk! 5. rész - Pirosító, púder, bronzosító

Bronzosítótrükk, amelyet egy nemzetközi hírű profi sminkestől tanultam:

A trendi, kicsit beesett arc titka
A barnás-bronzos pirosítót az arccsontod legkiemelkedőbb területe alól indítva a szájzugod irányába simítsd el, míg az arccsontra és a pofid „almácskájára” világosabb árnyalat vagy sima kiemelő, azaz highlighter vagy pici gyöngyházas púder kerüljön, amely cseppnyi fényt ad.

A bronzosítóba mártott, majd lerázott ecsettel hármast, illetve az arcom másik felén írott nagy e betűt formázva viszem fel a festéket. A homlok közepétől indítom a mozdulatot, az arccsontom a képzeletbeli írásjel, illetve számjegy közepe, és az államon fejezem be a rajzolást. Biztos mozdulat, amelyet nagyon könnyű kivitelezni, és csodás a végeredmény.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top