Szépüljünk

Sminkelj velünk! 4. rész – Rúzsozz, mint egy profi!

Ötrészes sorozatunkkal segítünk neked, hogy akár a profikat is meghazudtoló sminket tudj készíteni magadnak. Nem pusztán a titkokat áruljuk el, hanem a legújabb trendről is képet kapsz.

Lépésről lépésre

  1. Készítsd el a saját sminked!
    A szépség ezerarcú, próbáld ki az összeset! Töltsd fel a fotódat, készíts egy csodálatos sminket, válassz hozzá frizurát! Próbálgass kedvedre kockázatok nélkül! NLCafe/Szépség »

    Vigyél fel a szádra pici (tényleg nagyon kevés, mondhatni: leheletnyi) alapozót vagy porpúdert, ettől jobban tapad a festék.

  2. Szájceruzával – a rúzzsal vagy a száddal megegyező színűvel, ezt nem lehet eleget hangsúlyozni – húzd meg a határvonalakat. A szád felső részén a sarkától a közepéig húzd a vonalat, míg alul először a közepét rajzold át, és innen haladj kifelé. A vonalat egy kicsit satírozd el (az ajkad felé) a természetesség érdekében.
  3. A rúzzsal vagy a szájfénnyel töltsd ki a kijelölt területet. A matt, sötét rúzsokat és a pirosat ecsettel vidd fel, mert így lesz gyönyörű a határvonala. Egyébként használhatod az ujjadat is: a rúzst felkened a stifttel, de az ujjaddal dolgozod szét az ajakadon. A szájfényeket jobb a saját applikátorukkal használni.
  4. Most egy papír segítségével itasd fel a festéket, várj pár másodpercet, és újra kezdd el a színezést.
  5. Akár háromszor is ismételheted a folyamatot, ha szupertartós eredményre vágysz.
    Sminkelj velünk! 4. rész - Rúzsozz, mint egy profi!

Csak okosan! Használd ki a rúzsok optikai hatását!

Ha követed a divatot:

• A rúzsod piros vagy bogyószínű.
A festék követi az ajkad eredeti formáját, vagy a húszas évek elejét idéző módon csak a középső részén fested az ajkadat.
• Ha csillog, akkor fémes fényű a rúzsod.
Nappal is lehet egyszerre hangsúlyosan festett a szemed, határozott színűre rúzsozott az ajkad. (Na nem a munkahelyeden!)
• A rúzsod színe összhangban van a pirosítóddal.

Ha túl vékony a szád, akkor segíthetsz rajta a természetes vonalon túlfutó rúzsozással. A rúzzsal vagy a szád színével megegyező színű szájceruzával az eredeti vonal ívét követve, attól egy-két milliméterrel kijjebb rajzolj vonalat, és ezt töltsd ki festékkel. Szerezz be vérbőséget okozó rúzsokat. Ezek – ugyan csak rövid ideig – teltebbnek mutatják az ajkadat. A szád közepére felvitt csillogó szájfény is vastagabbnak mutatja az ajkadat annál, mint amit a természet adott.
Ha nagyon vastag a szád, ne használj csillogó, fényes rúzsokat, és bánj óvatosan a szájfénnyel. Selyemfényű vagy matt, sötétebb árnyalatokkal dolgozz. Nem kell az ajkad vonaláig vinni a festéket, maradj inkább fél-egy milliméterrel azon belül.
Ha sokkal vastagabb az alsó vagy a felső ajkad, akkor trükközz eltérő, ám egymáshoz nagyon közeli árnyalatokkal és a fény játékával. Amit teltebbnek szeretnél láttatni, azt picit világosabbra és fényesebbre fesd.
Ha nagyon széles a szád, ne rúzsozd ki teljes hosszában. Ügyesen állj meg a szájsarkak előtt egy picivel, akár alapozóval vagy korrektorral le is fedheted a kihagyott részt.

Sminkelj velünk! 4. rész - Rúzsozz, mint egy profi!

 

A célt szem előtt tartva válassz rúzst és szájfényt!

Matt rúzs: ennek a legerőteljesebb a színe, és sokáig a szádon marad.
Krémes rúzs:
ezzel könnyebb dolgozni, mint a sok festékpigmentet tartalmazó matt rúzzsal, de kevesebb ideig marad a szádon, és nem annyira erőteljes a színe, viszont nagyon természetes a hatása.
Fényes, csillogó, vizes hatású, fémes rúzs:
ezek mindegyike nagyon szexi, és biztosan magára vonja a figyelmet.
Tartós rúzs:
ne használd állandóan, és mindig kombináld ajakbalzsammal, mert a többségük erőteljesen szárítja az ajkadat.
Áttetsző szájfény:
ez a legtermészetesebb hatású szájfesték, szívem szerint kötelezővé tenném a nőknek, mert igenis önbizalmat ad, de soha nem tolakodó.
Színes szájfény:
sokkal több festéket tartalmaz, mint az áttetsző, gyakorlatilag már-már rúzsként használhatod.
Színtelen szájfény:
önmagában is használhatod, de igazán a rúzs tetején, a kiemelni, vagyis vastagítani szánt területre való.

Nagyon ciki:

  • Sminkelj velünk! 4. rész - Rúzsozz, mint egy profi!A rúzstól elütő színű szájceruza, még rosszabb, ha csak sötét szájceruzával rajzolod körül a szád.
  • Rúzs vagy szájfény a cserepes ajkadon. Ha nem voltál elég gondos, és kicserepesedett a szádon az érzékeny bőr, akkor egyet tehetsz: ajakbalzsammal ápolod, és elfelejted a rúzsozást egészen a gyógyulásáig.
  • Rúzsfolt a fogadon. Ha tükör előtt rúzsozod a szád, és hagysz egy cseppnyi időt a festéknek száradni, illetve leitatod a felesleget, akkor ez nem fordul elő.
  • Nyilvánosan rúzsozni a szád. Ez roppant közönséges. Ha szeretnéd a festéket felfrissíteni, menj be a mosdóba.
  • Rúzsnyomot hagyni a kedveseden. Ha rúzsos a szád, legyél körültekintő. Nem véletlen, hogy a férfiak egy része egyáltalán nem szereti, ha egy nő feltűnő színnel rúzsozza a száját, a másik részük csak a partnerén utálja. Ez van. Rúzst a saját kedvünkért, a többi nő irigy pillantásáért és a csábításért használunk, de nem a partnerünk megtartásáért.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top