Szépüljünk

Az alvás csodát tesz – az éjszakai szépülés 5 szabálya

Éjjel a bőröd gőzerővel regenerálódik. Elképesztő mutatványokra képes önerőből is, de ha biztosra akarsz menni, jobb, ha besegítesz neki.


1. szabály: használd ki az éjszakát!

A nappal téged használ ki: elfogyasztja az energiádat a rengeteg tennivaló, a környezeti ártalmak, no meg a magadnak okozott és a mások által rád mért stressz a bőrödet sem kíméli. Az éjszakai szépségápolásra azért van szükséged, mert az egész szervezeted, így a bőrsejtjeid is ilyenkor regenerálódnak, az éjjeli órákban töltődnek fel energiával.

2. szabály: őrizd meg a vonzerődet!

Nehogy átess a ló túloldalára! Semmi vonzó nincs egy agyonkrémezett, hajcsavarós nőben! Aki nem él együtt a párjával, az megengedheti magának, hogy egy-egy éjszakát a lábápolóra húzott pamutzokniban töltsön, a fején fóliával, amely alatt a mézes-olívás hajpakolás fejti ki éppen a hatását, de egy pasival az oldaladon ne próbálkozz ezzel. Hidd el, gyorsan beszívódó szérumokkal, krémekkel és „láthatatlan” hajápolókkal is elérheted ugyanazt a hatást. Na jó, csak majdnem ugyanazt. De ez a majdnem azért megér egy boldog éjszakát! Aztán ha életed párját elszólítja éjszakára a munka, jöhet az a pamutzokni!

Estée Lauder 26 évvel ezelőtt alkotta meg az éjszakai bőrregenerálóját, a híres cseppentős üvegben. 1990-ben még tovább fejlesztették az összetevőit, és az Advenced Night Repair sikere ma is töretlen. Már szemkörnyékápolót és koncentrált változatot is vehetsz, amelyben regeneráló élesztőgomba, hialuronsav, lanolinsav, búzakorpa-, olíva-, komló- és szőlőmagkivonat gondoskodik a bőrödről.

 

3. szabály: az arclemosás nem maradhat el!

Ez a legfontosabb teendőd. Akkor is tisztítsd meg az arcodat, ha nem volt smink rajtad, mert az egész napos ténykedésed során biztosan lerakódott egy jó adag szennyeződés a bőrödön.

Bármelyik típusát is választod az arclemosóknak, az a lényeg, hogy kíméletesen, de alaposan tisztítson. Egyébként használhatsz nyugodtan többfélét is. Az egyszerű sminkhez elég egy átlagos lemosó, de a vízhatlan szemfestéket csak speciális sminklemosóval tudod eltávolítani. Ha „piszkosnak” érzed a bőröd, akkor a vizet is igénylő arclemosók valamelyike tesz igazán jó szolgálatot. A lemosók családjának legújabb tagjai a micellás arclemosók. A nevüket a bennük található molekulákról kapták, amelyek bipolárisak, az egyik oldaluk zsíroldékony, ez köti meg a szennyeződést, ami a másik, vízoldékony részbe záródik be. Nem változtatják meg a bőr kémhatását, gyors és hatékony.

 

4. szabály: sokoldalú éjszakai bőrápolót válassz, amely

  • gazdag bőrépítő és a bőrszövet szerkezetét erősítő hatóanyagokban,
  • nyugtatja a bőrödet,
  • antioxidánsokat tartalmaz,
  • stabilizálja a bőrfelszínt védő lipidréteget, és
  • biztonságosan hidratál, tehát nemcsak pótolja a vizet, hanem „bezárja” a bőrödbe.

 

Ezek a krémek biztosan segítenek!

A Biotherm kutatói 2006-ban fedezték fel, hogy az úgynevezett színtiszta termálplankton serkenti a sejt saját védelmi rendszerét, ezzel képes megakadályozni a káros szabad gyökök képződését. A Biotherm Rides Repair Pur Silicium éjszakai krém jelentős ránccsökkentő a termálplankton-kivonatnak és a bőrszövetet erősítő szilíciumnak köszönhetően.

Komoly kutatómunka előzte meg a L’Oréal Paris Derma Genesis arcápolóinak megszületését is. A vízmegkötő képességéről is híres hialuronsavat és a bőrerősítő hatású, laborban előállított Pro-Xylane molekulát összekapcsolták. A komplex hatására még inkább növekszik a bőrsejtek vitalitása, az életerős sejtek pedig fiatalosabb bőrt garantálnak.

 

A táplálkozástudomány és a bőrgyógyászati ismeretek összekapcsolódása vezetett a Garnier Nutritionist bőrápolók megalkotásához. Az ómega-3 és -6 zsírsavak, valamint a magnézium együttesen tápanyagbombát jelentenek a bőrödnek. Az éjszakai krém mogyoróból nyert lipopeptideket is tartalmaz, egész éjszaka biztosítja a hidratáló hatást.

A Nivea Visage Young Bye-bye spot! éjszakai arcápolója eredetileg tiniknek készült, de nem csak nekik jelentenek problémát a pattanások. A B5-provitamin segít kontrollálni a faggyútermelést, ezzel jelentősen csökken a pattanások száma. (Ne feledd, hogy ez a krém fiataloknak készült, ha érettebb a bőröd, akkor használj ráncfeltöltő szérumot mellé!)

 

5. szabály: ne csak az arcodra gondolj!

  • A testápolód kiválasztásánál figyelj az illatra is, akár a kedvenc parfümöd családjába tartozó krémet is használhatod, ha a pénztárcád megengedi.
  • Szinte esélytelen vagy a kezed rendben tartására, ha elmulasztod este bekenni. Fontos, hogy masszírozd be a körömágyba is a krémet!
  • A hajszálakat és a fejbőrödet is regenerálhatod éjszaka. Az Elsève mézes újratápláló termékcsaládja mennyei illatú éjszakai elixírt is tartalmaz, amely semmilyen nyomot nem hagy a párnádon, de erősebbé és fényesebbé teszi a hajszálaidat.

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top