Szépüljünk

3 szabály, amit be kell tartanod, hogy megőrizd az arcbőröd feszességét

Az arcbőröd rugalmasságát megőrizni nem is olyan nehéz, mint gondolnád. Tudatosságra, egy kis tornára és az eszedre lesz szükség – a krémek mellett.

Első szabály: legyél tisztában azzal, hogy mit szabad és mit tilos!

Nincs mese, a legtöbbet te tehetsz a bőröd állagának megőrzéséért! Bár valóban befolyásolják a bőr öregedési folyamatát az örökölt tényezők is, azonban a káros hatásokat tudatosan visszaszorítva elodázhatod az arcbőröd megereszkedését.

Nivea Visage Q10Plus nappali és éjszakai arckrém, mindegyik 2999 Ft
Nivea Visage Q10 Plus nappali és éjszakai arckrém, mindegyik 2999 Ft

 

Ezeket szorítsd vissza, amennyire csak bírod:

– dohányzás,

– alkohol,

– napozás.

Amit már a húszas éveidben is meg kell tenned:

Sok – lehetőleg nyers – gyümölcsöt és zöldséget fogyassz.

Igyál megfelelő mennyiségű folyadékot.

Nappalra használj antioxidánsokat és fényszűrőt tartalmazó hidratálót.

Éjszaka ne mulaszd el bekenni az arcodat (és a nyakadat) egy retinoltartalmú krémmel.

 

Második szabály: ne hagyd ellustulni a bőrödet!

Az arcbőröd alatt sok-sok apró izom mozog, biztosítva a mimikádat. Ha nincsenek karbantartva, akkor ugyanúgy görcsösekké válnak, mint a vállad, a hátad és a nyakad környékén lévő izmok. Azt már tudod, hogy ezeket el kell lazítanod, hidd el, hogy az arcizmokat is képes vagy rendben tartani.

  • Bevetheted a divatos arcjógát, vagy egyszerűen a régi trükköt is alkalmazhatod: mindennap jól artikuláltan elmondod az ábécét.
  • Fokozhatod a bőröd rugalmasságát ütögetős-csipkedős mozdulatokkal is. Bár ahány arckrémmárka, annyi javaslatot olvashatsz erre vonatkozóan, egy bennük a közös: nem túl erőteljes mozdulatokkal alaposan át kell mozgatnod az arcodat legalább egyszer egy nap (a szemed körül légy óvatos, nehogy megnyújtsd a finom bőrt).
Eucerin Lipo-Balance bőrtápláló arckrém ceramiddal 4279 Ft
Eucerin Lipo-Balance bőrtápláló
arckrém ceramiddal, 4279 Ft
Lancôme Hydrazen Neurocalm ceramidos arckrém
Lancôme Hydra Zen Neurocalm
ceramidos arckrém

 

Harmadik szabály: használd tudatosan az úgynevezett anti-age hatóanyagokat!

Nem árt tisztában lenni azzal, hogy mit kensz az arcodra. Ha tudod, mi mit jelent, akkor könnyebb a neked megfelelő készítményt kiválasztani.

  • Antioxidánsok – Kivétel nélkül az összes bőröregedést gátló és napozókrémben megtalálod őket. Ezek a vitaminok és növényi hatóanyagok képesek ellensúlyozni a környezeti ártalmak és a stressz bőröregedést felgyorsító hatását.
  • Ceramidok – A bőr lipidtartalmának 40 százalékát a ceramidok alkotják. A bőr lipidrétege elengedhetetlenül fontos a védekezőképességének megóvása érdekében, valamint ez a réteg felelős a nedvesség bőrben való megtartásáért, hiányukban az arcbőr szárazzá, érdessé válik.
  • Öregedésgátló hatásukról híres növények – Kivonatuk „csodaszer” a bőr számára. A nálunk is termő szőlő mellett mindenképpen meg kell említeni a gránátalmát, a magyarul zsibbasztófűnek is nevezett dél-amerikai Spilanthes oleraceát és az ázsiai mangosztán (Garcinia mangostana) nevű fa gyümölcsét.
  • Enzimek – Csodásan felélénkítik a fáradt, „szürke” arcbőrt. Az egzotikus papaja- és az ananászkivonatot tartalmazó krémekben biztosan nem fogsz csalódni, ha kényeztetni szeretnéd a száraz, érzékeny bőrödet.
  • Hialuronsav, aminosavak – Elengedhetetlenek, ha a bőrnek vízmegkötő szerekre van szüksége. Ugyan a bőrünk termel hialuronsavat, de sokszor szüksége van egy kis kívülről jövő erősítésre.
  • Növényi hormonok – Ha ezt a feliratot látod a krém tégelyén: phytohormone, akkor egy igazi bőrszépítő bombát rejtettek el a kencében, amelyet szójából, wild yam gyökérből, vörös lóheréből vagy komlóból nyernek.

 

L’Oreal Revitalift arckrémcsalád a bőr feszességéért. Nappali, éjszakai és szemkörnyék krém, mindegyik 3599 Ft
L’Oréal Revitalift arckrémcsalád a bőr feszességéért. Nappali, éjszakai és szemkörnyékkrém, mindegyik 3599 Ft

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top