Szépüljünk

5 eszköz, amit nem nélkülözhetsz a sminkelésben

Vannak helyettesíthető és akár el is hagyható sminkeszközök, ám némelyik hiányában egyszerűen nem lehet szépen sminkelni. Megmutatjuk, mi az, ami a te kelléktáradból sem hiányozhat.

Kapcsolódó cikkeink:

♦ Középpontban a szemöldök »

♦ Új szempillaspirálok – a kefék diadala »

♦ Így válaszd ki a számodra megfelelő szempillaspirált »

Szemöldökcsipesz

Egyes sminkesek egyenesen az arc legmeghatározóbb pontjának tekintik a szemöldököt. Van is ebben valami: a szemöldök egy sikeres formaváltással és átszínezéssel éveket képes fiatalítani a viselőjén. Még ha szakemberre bízod is a szemöldököd karbantartását, akkor is szükséged van otthon néhány idő előtt kinövő vagy rakoncátlan szál eltávolításához egy csipeszre. A jó szemöldökcsipesz kincs, ezt mindenki tudja, aki dolgozott már vele. Mindegy, hogy milyen színű, mindegy, hogy új vagy régi, mindegy, hogy ferde, vagy sem, ám az biztos, hogy a jó szemöldökcsipesz:

Niegeloh szemöldökcsipesz
Niegeloh szemöldökcsipesz

 

  • megfelelően záródik, hogy a rövid vagy vékony szálakat is könnyen megfoghasd vele;
  • nem éles, hogy mélyről húzhasd ki a szálakat, anélkül, hogy közben elszakadna;
  • kézre áll, tehát nem túl kicsi és nem túl vékony.

 

Szempillaspirál

Lancome Oscillation Mascara
Lancome Ôscillation Mascara

A szempillaspirál egy lépésben semmivel nem helyettesíthető sminkeszköz. Önmagában a szempillagöndörítő nem színezi a pillákat, a tartós festés pedig nem képes formálni azokat. A szempillaspirál lényege a kefében és a festékben rejlik. Az újdonságnak számító vibráló-pulzáló spirálok még a festék eloszlását is képesek optimalizálni.

Ízlés dolga, hogy milyen színű szempillaspirált használsz, és az is mindegy, hogy vízálló, vagy sem a kedvenced, ám a következőket nem árt szem előtt tartanod:

  • A nagy átmérőjű keféket nehéz használni a pici pillákon.
  • Az új generációs, vékonyan, ám egységesen fedő festékek csak új típusú kefékkel vihetők fel, ezért találkozol egyre többször gumi vagy műanyag alapanyagú kefékkel a hagyományos helyett.
  • Fél évnél tovább ne használj egy spirált sem, mert nagyon gyorsan megromlik a festék, amivel akár komoly szemgyulladást is okozhatsz magadnak.
  • Mindig mosd le a festéket lefekvés előtt. Ez azért is fontos, mert a festett szempilla merevebbé válik és könnyen sérül: letörik a vége, és bizony a pillák nagyon lassan nőnek.

 

A Lancôme újdonsága az Ôscillation mikrorezgéses szempillaspirál. Egyszerűen, gombnyomással indíthatod vele a kefe mozgását, és a percenkénti 7000 rezgésnek köszönhetően a pillák teljes felületén egyenletesen oszlik el a festék (9500 Ft).

 

Korrektorecset

Tipp: Ha nem találsz olyan korrektorecsetet, amelyet a szálak sérülése és a bekoszolódásának veszélye nélkül be tudnál tenni a sminkcuccaid közé, akkor használj helyette kupakos rúzsecsetet, az is megteszi.

Erre most biztosan sokan felkapják a fejüket: nem is kell korrektor, és ha mégis, akkor fel lehet azt vinni ujjal is. Rendben, tényleg vannak olyan szerencsések, akiknek nem kell mindig korrektort használniuk, de olyan nincs, akinek soha nincs rá szüksége. Soroljam? Pattanás, pici bőrpír, egy betegséget követően karikás szem, sírás utáni piros orr, és így tovább, te is tudnád folytatni. Minél kisebb az orvosolandó bőrhiba kiterjedése, annál inkább szükséged van a korrektor pontos felvitelére, ez pedig csak ecsettel oldható meg. Így a megfelelő helyre viszed fel a festéket, és csak annyit, amennyire feltétlenül szükség van.

 

Arcsminkelő ecset

Ha a pirosító híve vagy, akkor annak a felviteléhez, ha inkább a bronzosítóra szavazol, akkor ahhoz kell ecsetet választanod (persze a krémes pirosítókra ez nem vonatkozik). Az biztos, hogy ezekkel a festékekkel csak ecset segítségével tudsz szépen dolgozni, mert csak így nem lesz foltos az eredmény. A pirosítókhoz csomagolt miniecseteket viszont inkább felejtsd el: nem lehet velük szépen dolgozni, pont a kis méretük miatt.

 

Vattapálcika

Tipp: Az alapozó sokszor rákerül a szemöldöködre, és mattá teszi. Ilyenkor vizes vattapálcikával töröld le róla a festéket, ezzel még a rakoncátlan szálakat is a helyükre simíthatod.

Aki sminkel, az óhatatlanul hibázik is. Márpedig azt korrigálni kell, és ennek a legegyszerűbb módja, ha egy sminklemosóba vagy krémbe mártott vattás pálcikával törlöd le a felesleges vagy az elcsúszott festéket. Különösen a szempillaspirál és az élénk rúzs okozta bakik javításánál nélkülözhetetlen.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top