Szépüljünk

10+8 tipp irodai sminkhez

Alig van ideje reggel, de azért szeretne a munkahelyén is csinos lenni? Tízperces sminkprogramunkat követve ne csodálkozzon, ha kolléganői tudni akarják majd a trükkjeit. Most már biztos, hogy jól indul a nap!
S. Főző Szilvia sminkes
S. Főző Szilvia sminkes

– A munkahelyre nem szórakozni vagy hódítani járunk, hanem hogy dolgozzunk – mondja S. Főző Szilvia sminkes. – A megjelenésünk ilyenkor legyen kulturált, visszafogott, inkább a természetességünket sugalljuk! Mert a vérvörös száj, a teljes palettával színezett szemek, a műszempillák inkább esti alkalomra, vagy randevúra valók, és nem az irodába, vagy a boltban, a pult mögé.

Reggeli smink 10 perc alatt

A munkába induló nők nagy részének reggelente általában 10 percük van sminkjük elkészítésére, ennyi idő áll rendelkezésükre, hogy kihozzák magukból a legjobbat. Ehhez, valamint a munkahelyi neszesszer összeállításához adunk tippeket.

1. lépés: Reggel az arctejes lemosásra szükség van, hiszen éjszaka testünk méreganyagokat vált ki, melyek a bőrünkön keresztül távoznak. (fél perc)

2. lépés: Kenjük fel a szokásos hidratálót, gyengéden masszírozzuk a bőrbe, pár perc múlva nyomtalanul fel fog szívódni. (2 és fél perc)

3. lépés: Legfontosabb az alapozó, hiszen ennek egész nap kell tartania. Ezért válasszunk a bőrtípusunknak megfelelő színűt, fedésűt, állagút! (2 perc)

4. lépés: A szem körüli karikák eltüntetésére nagyon könnyű textúrájú korrektorok kaphatók, amelyek nem ülnek meg az apró ráncokban, inkább kisimítják azokat, és hatásuk 24 órán át tart. (1 perc)

5. lépés: Ha a szemhéjunkat festeni kívánjuk, elegendő, ha egy tónust hordunk fel rá. Esetleg használjunk színes kontúrceruzát, amelynek vonalát picit elsatírozva izgalmassá tehetjük a tekintetet. (2 perc)

6. lépés: A spirálozás nem maradhat el, még akkor is fessük át a pillákat, ha a szemhéjunkat egyébként nem színezzük, mert ettől a tekintetünk kifejezőbbé válik. (1 perc)

7. lépés: Az arc pirosítása nélkülözhetetlen, mert ez tünteti el a legtökéletesebben a fáradtság jeleit. A pirosítóból használhatunk krémes állagút, amely a hűvösebb időszakban kevésbé szárítja ki a bőrt, mint a por. (fél perc)

8. lépés: A száj festéséhez használhatunk még szájfényeket is, amelyek ugyanolyan tartósak, mint a rúzsok, és nem szárítják, hanem nedvességgel látják el az ajkat. (fél perc)

Figyelem!

A szemhéj színezésére válasszunk semleges színeket, melyek akkor sem mutatják a tekintetek fáradtnak, amikor már a figyelmünk lankad, és már a harmadik-negyedik kávé után vágyakozunk. Ilyen színek a szürkés-barnás taupe, a barack vagy a kapucsínó.

Ajánlottak még a krémes állagú szemfestékek, melyek hosszan tartó változatban is kaphatók, vagyis a nap végére sem csomósodnak össze, és a fényük eltereli a ráncocskákról a figyelmet.

10+8 tipp irodai sminkhez

Mit tartalmazzon a munkahelyi neszesszer?

• Olajfelszívó lapocskát, amely a nap folyamán – főként a stressz hatására – keletkező felesleges faggyút távolítja csak el, a sminket nem. Használata után a bőr újra friss lesz.

• Sminkjavító pálcát, amelynek mindkét vége sminklemosó hatóanyaggal átitatott. Ha „elmozdul” a sminkünk, azonnal kijavíthatjuk.

• Termálvíz permetet, amely jótékony hatással van a távfűtéses időszakban a bőrünkre, sminkünk színei felfrissülnek.

• Krémpirosítót, ha úgy érezzük, hogy a reggel feltettet beszívta a bőrünk, ezzel tökéletesen javíthatjuk. Friss hatást érhetünk el vele, és minden korosztálynak jól áll.

• Spirált, amely azért nem hiányozhat, mert ha nem vízálló a spirálunk, a meleg helyiségben kophat, elkenődhet a szempillánkon a festék, és fel kell frissítenünk.

• Kompakt púdert, amellyel visszaigazíthatjuk az esetleg foltossá váló alapozót.

• Szemkontúrt, amely kis helyet foglal el, és esetleg egy szemhéjpúdert.

• Rúzst vagy szájfényt, mert ebéd után biztosan újra kell kenni az ajkunkat.

• Mini dezodort, amely a legizzasztóbb helyzetekben is tökéletes frissességet nyújt,

• Fésűt, csatot vagy hajgumit, amely segítségünkre van például egy szeles reggeli érkezés, vagy a napközbeni bonyolult helyzetek után, amikor a hajunkat babráljuk, vagy idegességünkben beletúrunk.

Még több az e heti Nők Lapjából:

Szinetár Dóra: Hat kilóval vagyok könnyebb, mint a terhességem előtt »
D. Tóth Kriszta: Boldogságos sokmindenség! »
A sütőtök esete a rozmaringgal »
Mellet, orrot, fület vegyenek! »
Milyenek a rendszerváltás gyermekei? »
Elsősegélycsomag válság idejére »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top