Szépüljünk

Nyár, rúzsok: tét a pirosra!

Félsz a piros rúzstól? Ne tedd, mert ez az idei szezon legtrendibb színe. Éljenek az élénkpirosak, az elegáns vörösek, a hűvös rubinok! Soha nem látott iramban tér vissza a rúzsok királynője, a vörös rúzs. A számtalan árnyalat és textúra végtelen variációkra ad lehetőséget. Eláruljuk a legjobb trükköket, és azt is, hogy nem mindegy, melyik napszakban milyen vörös rúzst viselsz.

Mindenekelőtt megosztunk veled egy aranyszabályt: az örök klasszikus, a piros szín titka a jól kiválasztott árnyalatban rejlik. Válassz fényesebb pirosat, ha világos a bőröd, és korall- vagy narancsos árnyalatút, ha sötétebb vagy lebarnult az arcszíned.

Chanel Rouge Hydrabase 36
Chanel Rouge Hydrabase 36

 


Bed Head Girls Just Want It Lipstick 8
Bed Head Girls Just Want It Lipstick 8


Válaszd ki a napszaknak megfelelőt!

  • Ha az iroda legdivatosabb vörös ajkaira vágysz, olyan színt válassz, amely a legközelebb áll a szád természetes színéhez. Egy ecset segítségével vidd fel gondosan. Az ilyen hangsúlyos ajkakhoz csupán egy szempillaspirálra és esetleg egy könnyű alapozóra lesz még szükséged a sminkedhez.
  • Ha délutáni programod van a barátnőiddel, használj élénkebb piros színt és az ajkaid körül a rúzs színével megegyező kontúrceruzát.
  • Egy csillagfényes estén a csillogó piros ajkak kihagyhatatlanok. Használj ismét kontúrceruzát és lehetőleg csillámos rúzst. A matt rúzsok megkeményíthetik a vonásaidat! Az ultraszexi ajkak nélkülözhetetlen kelléke egy kis szájfény a rúzsod fölé.

 

Estée Lauder Signature Lipstick C35
Estée Lauder Signature Lipstick C35

 


Yves saint Laurent Rouge Pur 120
Yves Saint Laurent Rouge Pur 120


Apró trükkök, nagy titkok

  1. Minden jól sikerült smink alapfeltétele az előkészítés, nincs ez máshogyan a rúzsokkal sem. Ahogyan a festő előkészíti a vásznat, úgy az ajkakat is megfelelő módon kell kezelni.
  2. A rúzsozott száj magára vonja a tekinteteket, a rúzs pedig kiemeli az ajkak szépségét, ezért valóban szépnek kell lenniük.
  3. Fontos, hogy a száraz bőrdarabkákat nagyon enyhe arcradír vagy speciálisan ajkakhoz kifejlesztett bőrradír segítségével gyengéden távolítsuk el. Vigyázat! Ezt a műveletet nem kell naponta elvégezni, elegendő egy-két hetente. (És semmiképpen sem akkor, amikor egy alapos megfázás után nagyon cserepes a szád.)
  4. Ezután alaposan kend be a szádat ajakbalzsammal, úgy, mintha egy pakolást tennél rá. Egy kis idő múlva egy papírkendő segítségével távolítsd el a felesleget. Így az ajkad készen áll a rúzsozásra.
  5. A rúzst mindig ecsettel vidd fel. Az ecset segítségével pontosabban tudod felvinni a festéket, még az ajak kis ráncai közé is. Így sokkal egyenletesebb és könnyedebb lesz a hatás. Nyugodtan használd a rúzst több árnyalatban, kísérletezz bátran, amíg a kívánt színt el nem éred.
  6. Mindig kövesd a száj természetes vonalát, ne feledkezz meg a szegletekről sem. Rúzsozás közben nyisd nagyra a szádat.
  7. Ha sötétpiros színt választasz, mindig tegyél rá egy kis szájfényt. És feltétlenül használj kontúrceruzát, így biztosan tudod követni az ajkaid vonalát. A kontúrozást mindig a felső ajkad közepétől elindulva kezdd el, és egy kis szivacs vagy ecset segítségével dolgozd el a vonalakat.
  8. Legyen mindig kéznél egy korrektor, amely megegyezik a bőröd színével. Ennek segítségével úgy tudsz kis javításokat elvégezni, hogy nem kell elölről kezdeni a teljes rúzsozási műveletet.
  9. A szájfény tartósabbá teszi a rúzst és hangsúlyozza a textúráját. Egyenletes, vékony rétegben kend el a rúzs felett.

 

Lancome Rouge Absolue 132
Lancome Rouge Absolue 132

Minden életkornak saját színe van!

20-as évek: a fénylő és áttetsző textúrák kora. A csillogás fiatalos, visszatükrözi a fényt, megnöveli az ajkat.

30-as évek: az átlátszó, a száj színéhez hasonló piros rúzs kellően komoly külsőt kölcsönöz az irodában, és elég egyszerűen újrafesthető munka után. Egy kis szájfénnyel könnyen feldobható az esti partira.

40-es évek: a piros ajkak „karbantartása” nehéz, ha egész nap elfoglalt vagy. Válassz egy tartós, erősebb színű rúzst. Mivel a tartós rúzsok erősen szárítják az ajkadat, legyen nálad egy ajakbalzsam vagy szájfény.

50-es évek: az ajak természetes színe kicsit megfakul, itt az ideje a friss árnyalatoknak. Ha a túl élénk színek riasztanának, válaszd a cseresznyepirosat vagy a barackos színűt.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top