Szépüljünk

Tippek a csodás körmökért

Kevés, ám rendszeres törődéssel gyönyörű, természetes körmökkel büszkélkedhetsz. Ötleteket kapsz a körömápoláshoz, és az új trendeket is bemutatjuk.

Erősíts!

A legtöbbünknek szüksége van a folyamatos körömerősítésre, de nem mindegy, mit használunk erre a célra. Létezik lakkal kombinált és láthatatlan változat is. Amikor nagyon gyenge a körmöd – betegség után, műköröm eltávolítását követően, vegyszer hatása nyomán –, akkor rendszeres, napi erősítésre van szükséged, kúraszerűen. A szinten tartáshoz elég hetente, kéthetente egyszer használnod a körömerősítőt.

A körömerősítők egy része formaldehidtartalmának köszönhetően vastagítja meg a körmödet. Kétségtelen, hogy ezektől a termékektől várhatod a leggyorsabb és a leglátványosabb eredményt, ám nem árt az óvatosság. Légy óvatos, ne kerüljön a szerből egy pici sem a körömágy bőrére, mert rendkívüli módon kiszárítja. A legbiztonságosabb, ha a formalinos erősítő használata előtt bekrémezed a körmöd körüli bőrt.

Ha tartasz a formaldehid esetleges káros hatásától, vagy hajlamos vagy a bőrallergiára, akkor válassz formalinmentes körömerősítőt. Ezek többnyire ásványi anyagokat tartalmaznak, azokat építik be a körömbe.


Óvd a színét!

  1. A vegyszerek, néhány konyhai alapanyag, a nikotin és a színes körömlakkok elszínezhetik a körmödet. Nem egyszerű tőle megszabadulni, tehát inkább óvd a körmeid színét, a legjobb, ha mindig viselsz egy színtelen lakkréteget. Válassz olyat, amely erősítőt is tartalmaz, és bázislakknak is megfelelő, így két legyet üthetsz egy csapásra. Az úgynevezett bázislakkok nemcsak a sötét színű lakkok kellemetlen nyomától óvnak, hanem kiegyenlítik a köröm felszínét, ezáltal szebben mutat a fedőlakk.
  2. A finom, visszafogott színek mellett most a kék, a szürke és a lila a trendi körömlakk.
  3. Minél sötétebb a lakk színe, annál jobban látszik, ha hibáztál a festés közben. Ezek a színek akkor lesznek szépek, ha legalább két rétegben viszed fel őket. Nagyban segítenek a formatervezett ecsetek, ezekkel könnyebb elkerülni a foltos, csíkos hatást.

 

Ne hagyd kiszáradni!

  • Kétfázisú, aceton- és formaldehidmentes körömlakklemosó
    Kétfázisú, aceton- és formaldehidmentes
    körömlakklemosó

    A körömágy bőrének az állapota rányomja a bélyegét a körmöd látványára. A legfontosabb, hogy mindent tegyél meg a szárazsága ellen. Nemcsak ez a bőrfelület, hanem az egész kézfejed odafigyelést igényel.

  • Csak akkor moss kezet, ha valóban szükséges (a víz önmagában is szárít), ekkor is kerüld a szárítóhatású szappanokat.
  • Folyamatosan krémezz, a legjobb, ha a fürdőszoba mellett, a kocsiban, a táskádban és a munkahelyeden is tartasz kézkrémet. Ja! Használni is kell, minden kézmosás után, ez van.
  • Ha már krémezel, arra is ügyelj, hogy a napsütéses időszakban fényvédős terméket vess be, ezzel késleltetheted a ráncosodást és a foltok megjelenését a kézfejeden.
  • Acetonmentes, tápláló anyagokban gazdag lakklemosót használj.

 

Figyelj az épségére!

  • A köröm körüli bőr hajlamos a sérülésekre, ezek pedig könnyen elfertőződnek, hiszen nehéz megóvnod a kórokozóktól.
  • Próbálj meg leszokni a körömágy bőrének vagdosásáról, inkább vegyél olyan termékeket, amelyekkel feloldhatod és letörölheted az elhalt bőrsejteket. Ha ez nem szimpatikus, akkor a felpuhított bőrt fapálcikával vagy egy törülköző sarkával tologasd föl a körmödről.

Tudtad?

A férfiak egyre nagyobb számban járnak manikűröshöz (hurrá!), és emellett nekik is igényük van a körmük erősítésére. Persze elég furi egy csillogósra lakkozott körmű pasi, ezért nekik készítik a matt erősítőlakkokat. (Te is használhatod, ha utálod a lakkozott köröm látványát magadon, de fontosnak tartod az épségét.)


Manikűr-pedikűr.lap.hu »
Kozmetika.lap.hu »
Kéz.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top