Szépüljünk

Kívánjuk a hátunk közepére!

A szép női hát mindig a férfiak figyelmének középpontjában van: a báli szezon mélyen kivágott estélyi ruháiban, a lenge nyári ruhákban, és persze amikor egyáltalán nincsen rajtunk semmi... Mégis, mivel nem látjuk nap mint nap, hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla - a hátunk ugyanolyan ápolást igényel, mint bármely más testrészünk!

 

Az alábbiakban néhány trükköt adunk ahhoz, hogy egyszerű napi ápolással szexi és vonzó lehessen a hátunk. Ne feledjük: az egyik legvonzóbb női testrész, amely igencsak a férfiak szeme előtt van.

Újítsd meg a bőröd

A bársonyos és lágy bőr titka a heti radírozás. Ezzel eltávolíthatók az elhalt hámsejtek, az újak pedig könnyebben fejlődnek a fokozott keringésnek köszönhetően.

Az elhalt hámsejtek eltávolításához használhatunk bőrradírozó termékeket vagy természetes anyagokból készült, durva szálú masszírozóeszközöket.

Mindkét esetben fontos, hogy a radírozás előtt nedvesítsük be a bőrt. A bőrradírokat felválthatja egy bőrmegújító szemcséket tartalmazó tusfürdő is.

Ha pedig a masszírozóeszközöknél maradunk, választhatunk a kesztyű, a hosszú nyelű kefe, a tengerifű masszírozószalag és megannyi hasonló termék között. Bármelyik is legyen, ne felejtsük el, hogy nem a bőrfelület megsértése a cél. Alkalmazzunk körkörös mozdulatokat a masszázs közben, hogy minél jobban serkentsük a vérkeringést.

 

Avon Planet Spa Fleur du vigne - szőlőmagkivonatot tartalmazó bőrradír

Avon Planet Spa Fleur du Vigne –

szőlőmagkivonatot tartalmazó bőrradír

Nivea lotus peeling testradíros tusfürdő - egzotikus illattal, apró bőrmegújító szemcsékkel.

Nivea Lotus Peeling testradíros tusfürdő –

egzotikus illattal, apró bőrmegújító szemcsékkel

 

Vissza, mitesszerek!

A háton, különösen a zsíros bőrön, gyakran jelennek meg túl nyitott pórusok, mitesszerek, apró pattanások. Ez a probléma rendszeres, gondos ápolást igényel.

A legfontosabb, hogy lehetőleg ne érjünk hozzájuk piszkos kézzel, és feleslegesen ne nyomkodjuk a bőrt.

A mosdáshoz használjunk szappanmentes tusolótermékeket, enyhe bőrradírt (az erős dörzsöléssel épp az ellenkező hatást érjük el) és szárító tonikot. Ha magunk nem boldogulunk, a legjobb szakemberhez, kozmetikushoz vagy bőrgyógyászhoz fordulni.

Selyem érintés

A hidratálás az első lépés a selymes és lágy bőr eléréséhez. A napi szépségápolási rituáléd része kell hogy legyen, hogy megfelelő hidratálókrémmel vagy testápoló tejjel ápolod a hátadat. (Reméljük, mindig akad, aki bekeni!)

Ezáltal a bőrsejtek mindig megfelelő mennyiségű nedvességhez jutnak, a bőr nem szárad ki, nem ráncosodik. A testápoló termékekben található vitaminok (a legfontosabbak az A-, az E- és a C-vitaminok) ezenfelül segítenek a bőr regenerálódásában, energiával látják el, segítik megőrizni rugalmasságát.

A nagyon száraz bőrre a testápoló krémek vagy tejek helyett olaj használatát ajánljuk. Ezeket fürdés vagy tusolás után a nedves bőrre kell kenni, így akár 50%-kal jobban hidratálják a bőrt.

Ajánlatunk:

Garnier Intenzív hidratáló extra száraz bőrre. Kanadai juharfaolaj tartalma regenerálja a kiszáradt bőrt

Garnier intenzív hidratáló extra száraz bőrre.

Kanadai juharfaolajat tartalmaz, regenerálja a kiszáradt bőrt

 

La Roche-Posay Lipikar - intenzív hidratáló termékcsalád. Keresd a gyógyszertárakban.

La Roche-Posay Lipikar –

intenzív hidratáló termékcsalád. Keresd a gyógyszertárakban!

 

Bízzuk a szakemberre!

Mivel a hátunk közepét tényleg ritkán látjuk – és szinte egyáltalán nem érjük el –, ha igazi kényeztetésre vágyunk, vagy nagyon problémás a bőrünk, a legjobb, ha felkeresünk egy szakembert.

A kozmetikus egy teljes hátkezelés során elvégzi a bőr radírozását, a pórusok tisztítását, majd hidratálópakolást visz fel a bőrre, amely természetesen sokkal intenzívebben fejti ki hatását, mint a bolti készítmények. A kezelés alatt kellemesen relaxálhatunk!

Hátkezeléseket szinte minden nappali spában és wellnessközpontban végeznek, de a nagyobb kozmetikai szalonok is kínálnak már hasonló kényeztetést. Nekünk csak azt kell eldöntenünk, hogy az iszapos, az algás vagy az aromaterápiás pakolás tetszik-e jobban.

Egyenletes barna szín

És végül ne feledkezzünk meg a szép barna hátról sem! Nyáron, megfelelő védelemmel és óvatos napozással ez nem probléma. Egyébként pedig választhatunk a szolárium és az önbarnító készítmények között.

Ha a gépi barnulást választjuk, ne felejtsük el a megfelelő hidratálást és a mértékletességet. Az önbarnító használatához pedig… hát bizony segítségre van szükség.

Ajánlatunk:

Biotherm önbarnító spray - a benne található több ezer liter termálvíz koncentrációja hidratálja a bőrt, miközben egyenletesen barnává varázsol.

Biotherm önbarnító spray – a benne található több ezer liter termálvíz

koncentrációja hidratálja a bőrt, miközben egyenletesen barnává varázsol

 

 

ÉS EGY JÓ TANÁCS

A hát szépsége mellett fordítsunk gondot az egészségére is. Gerincoszlopunk viseli terheink nagy részét. Nagyon jót teszünk a hátunkkal, ha néha-néha megajándékozzuk magunkat egy hátmasszázzsal, ha sporttal erősítjük a hátizmainkat, ha figyelünk arra, hogyan tartjuk magunkat egész nap, a számítógép előtt ülve.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top