Szépüljünk

Igyál és szépülj!

Az ünnepek elmúltával az étel gondolatától is többé-kevésbé rosszul vagyunk. Viszont elszántak vagyunk, így jöhetnek a tisztítókúrák. Ehhez nagyon fontos a megfelelõ folyadékbevitel. Már csak az nem szépül, aki nem akar!

Borágóolaj a hidratált bőrért


Jótékony hatásai:

A borágóolaj (Oleum Borago officinalis) ösztönzi a sejtműködést és segíti a bőr megújhodását. Könnyedén átitatja a bőrt, minden bőrtípusra használható, de a legjobb a száraz, a vízhiányos és az idő előtti öregedésre hajlamos bőrnek. Hozzáadható a bőr és a haj egészségét, védelmét biztosító hordozóolajokhoz is. Érdekesség: a kutyák és a macskák szőrének szépségéért az állateledelek is tartalmazzák ezt az összetevőt.

Miben található meg?

Az olaj magában, illetve kapszulákban is kapható, ám hogy az élvezet se maradjon el, borágóolajhoz juttathatod a szervezetedet ital formájában is. A Danone márka kifejezetten kozmetikai céllal kifejlesztett bőrszépítő joghurtitalában a magas borágóolaj-tartalom mellett E-vitamin és zöldtea-kivonat is található. Itthon sajnos még nem elérhető, de reméljük, hamarosan…

Rooibos a szabad gyökök ellen


Jótékony hatásai:

A vörös teának is nevezett rooibos tea valójában nem teanövény, hanem a dél-afrikai rooibos bokor (Aspalathus linearis) szárított levele. Magas C- és E-vitamin-tartalmának és a benne található flavonoidoknak köszönhetően kiváló a sejtöregedésért felelős szabad gyökök ellen. A bőrallergia ellen is hatásos – segít enyhíteni a tüneteket.
Ráadásul magas ásványianyag-tartalma (potázium, cink, réz…) erősíti a fogakat és a csontokat.

Miben található meg?

A rooibos tea mára már minden teaboltban kapható. Natúr vagy ízesített változatban – gyömbérrel, fahéjjal vagy akár almadarabokkal is. Mivel teinmentes, így akár este is kortyolgathatod.

Szója az UV-sugárzás ellen

Jótékony hatásai:

A Kínában több mint 4000 éve termesztett szója (Glycine max) nagyon sokoldalúan felhasználható növény, a bőrre is számos jótékony hatását ismerjük: segít megelőzni az idő előtti öregedést, visszadja a bőr rugalmasságát, segít a sejtek közötti kapcsolatot erősíteni. Ezenfelül ellenállóbbá teszi a bőrt az UV-sugárzással és a fertőzésekkel szemben is.
Nem csoda, ha a kínaiak öt szent növényének egyike és az egészséges étrend egyik alapvető összetevője.

Miben található meg?

A legegyszerűbb a szójaitalokat vagy a szójával dúsított tejitalokat fogyasztani. Szerencsére ezekből nagy a választék: natúr, gyümölcsös, sőt csokis vagy vaníliás ízesítéssel kedvünk szerint csemegézhetünk. Az Alpro Soja italai génkezeletlen szójából készülnek.

A tisztító fehér tea


Jótékony hatásai:

A fehér tea igazi ritkaságnak számít. A nevét annak köszönheti, hogy igen zsenge állapotában szüretelik le a tealeveleket, és sokkal kevésbé kezelik, mint a zöld vagy a fekete teákat. Valójában csak egész rövid ideig szüretelhető, mivel a benne található öregedésgátló anyagok csak néhány napig találhatók meg ebben a koncentrált formában. A teacserje rügyeit ilyenkor még fehér védőburok védi.
A fehér tea nagyon gazdag antioxidánsokban, ezért fontos a bőr öregedése ellen. Emellett segít a bőrnek regenerálódni a nap káros sugárzásaival szemben. Kimutatták a fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatását.
Kitűnő kiegészítője a diétáknak is: segít a szervezet vízmegtartását szabályozni, enyhén vízhajtó, vesetisztító hatású.

Miben található meg?

Mostanra már nem csak aranyáron kapható a fehér tea – filteresen vagy kimérve kellemes ital készülhet belőle. Nem tartalmaz teint, este is fogyasztható.
Emellett jó pár wellnessital is készül már fehértea-kivonattal. Nálunk is elérhető a Rauch Nativa termékcsaládjának fehér teás változata, de a jól ismert Lipton Ice Tea is kapható már (egyelőre csak külföldön) fehér teával készítve.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top