Szépüljünk

13 natúrsmink-tipp

Aki próbált már legalább egyszer natúr sminket készíteni, az pontosan tudja, hogy ez nem egyszerû feladat. Olyan tippeket gyûjtöttünk össze neked, amivel könnyebben fogsz boldogulni. Csak gyõzd majd begyûjteni a bókokat!

A legtöbben azt gondolják, hogy a natúr smink a legegyszerűbb választás, azt aztán mindenki meg tudja csinálni. Pedig nem is olyan egyszerű! Az „egyáltalán nincs is kisminkelve” hatás elérése sokszor a profiknak is komoly időbe telik. Ha jól sikerül, akkor lenyűgözően természetes, ám ha rosszul, akkor fáradtnak és nyúzottnak tűnünk, arról nem beszélve, hogy képes még öregíteni is. A jó natúr smink lágyítja a vonásainkat, üde, egészséges és friss bőrt mutat szép vonású szemekkel és természetesen ártatlan ajkakkal. Íme a tippek, hogy tényleg így sikerüljön.

1. Ne a bőröd legyen piros! Az arcunkon megjelenő zavaró foltokért gyakran a stressz és társai által felhalmozódott káros szabad gyökök a felelősek. Ha végképp nem bírsz velük, akkor vesd be ellenük a piros színű gyümölcsöket és zöldségeket, ezek ugyanis tele vannak antioxidánsokkal. A mirelit málna pont olyan jó, mint a friss, és az üvegházi paradicsom is remek, mármint kozmetikai szempontból (próbáld ki a málnás-túrós vagy a paradicsomos pakolást).

2. A szemöldököd formája talán a színénél is fontosabb! A megfelelően kiválasztott forma fiatalít, ugyanis optikailag tágítja a tekintetet és megemeli a szemhéjat. A határozott sötét színnel megrajzolt szemöldök könnyen szigorú külsőt eredményez, ezért vagy a szemöldököd színével megegyező ceruzával igazítsd ki a vonalát, vagy egyszerűen használj színtelen zselét, ezzel igazítsd helyre a szemöldöködet.

3. Alapozz, és ne színezz! Az alapozónak nem kell megváltoztatnia a bőrünket, nem kell sötétítenie, egyszerűen az eredeti színt kell kiemelnie és a bőrünk felületét egységesebbé tennie. Az alapozó megfelelő színárnyalatát úgy tudod kiválasztani, ha a nyakad és az állad találkozásánál teszteled. Ha bizonytalan vagy, akkor mindig a világosabbat vedd meg.

4. Használd bátran az ujjadat! Fontos, hogy az alapozót nagyon könnyedén vigyük fel a bőrre, és ezt talán az ujjunkkal a legkönnyebb megtenni. De a korrektort, a krémes pirosítót, sőt a szájfényt is kenhetjük az ujjunkkal, nyugodtan.

5. A szeplők maradhatnak, eszedbe ne jusson teljesen elfedni őket!

6. A natúr sminknél az üde látvány a cél, ezért válassz barackos vagy halvány rózsás árnyalatú pirosítót. Az arccsontod alatti terület helyett a mosolygásnál is kiemelkedő almácskára tedd, onnan simítsd el a halántékod felé.

7. Ha zavaróan kifényesedik az állad vagy a T vonalad bármelyik része, akkor bátran tegyél rá egy pici púdert, és kész.

8. Felfrissítheted a tekintetedet, ha a szemhéjadon világos árnyalatokat (a pezsgő és a bézs biztosan bejön) használsz. Csak egy picurit tegyél az eggyel-kettővel sötétebb árnyalatból a felső szemhéjad külső, középső részére. Ne feledkezz meg a szempillaspirálról sem. Ha világosabb árnyalatú a hajad, akkor most érdemes kipróbálni a telt sötétbarna szempillaspirált. A sötét hajúak maradjanak a feketénél!

9. A tág pórusok látványa a valódi koránál öregebbnek mutatja a bőrünket. Ha szükséged van rá, akkor mielőtt sminkelni kezdesz, simítsd át az arcodat egy pórusösszehúzó szérummal.


10. Ne fesd sötétre az ajkadat! Nem kell bajlódni a sötét, telt színekkel, elég egy szájfény, amely nem fénylik eszeveszetten, és nem árt, ha ápoló hatóanyagok is vannak benne, így kettőt ütünk egy csapásra.

11. Az is jó megoldás, ha alapozó helyett színezett arckrémet használsz, és a kényes területekre korrektort teszel. Ne felejtsd el, hogy a piros pöttyöket a legkönnyebben zöld korrektorceruzával lehet elfedni.


12. A belső szemzugba sokan tesznek, ám az igazi boszorkányság az, ha a szemed külső sarkához is teszel egy gondolatnyit a korrektorodból. Meglátod, mennyivel fiatalosabb és sugárzóbb lesz az eredmény.

13. Most tedd félre a por állagú „hegyi levegőt”. A natúr sminknél könnyebben, szebben tudsz dolgozni az enyhén fényes, krémes vagy hab állagú pirosítókkal.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top