Szépüljünk

Õszi–téli sminktrend II.

Az irányadó trendekkel tisztában vagyunk, de jó lenne beszerezni néhány klassz újdonságot. A nagy sminkguruk idei õszre megálmodott arcait és a hozzájuk javasolt termékeket nézve könnyebben keresgélhetsz.





 Estée Lauder – Drámai és kifinomult


I. A szupernőies, elegáns esti smink


• Az arcon a fény játéka dominál, és nem a szín. Ha ilyen fénylő púder mellett döntesz, ne csak az arccsontodra, hanem a válladra és a dekoltázsodra is tegyél egy leheletnyit. Figyelj, mert vonzza a tekintetet, ezért vagy tökéletesen alapozott bőrre vidd fel (ne emelje ki az apró bőrhibáidat), vagy nappali használat esetén a natúr, napbarnított bőrre. • A szemeken Estée Lauder estére a szürkére (pici ezüsttel) szavazott. A külső szemzughoz, a szemhéjredőre és az alsó szempillák vonala alá felvitt sötéten fényes szürke mélyíti a tekintetet. A belső szemzugba finom, gyöngyházas ezüstöt vitt fel a sminkes. • Esti sminkről van szó, így a hangsúlyos szemek mellett a száj is erőteljes színt kapott, a bársonyos piros rúzs őrületesen nőies. (Rubinvörös vagy mélybordó körömlakk illik hozzá. Rövid körmökre! )







Pure Color ajakrúzs (5600 Ft), Double Wear Stay-in-Place stift formájú szemhéjfesték (4500 Ft), Pure Color EyeShadow szemhéjfesték (5200 Ft)







II. A szolid, kifinomult nappali smink

A sminkes alig érezhetően emelte ki a szem vonalát a szempillák tövében. A szemhéjra és az orcára is gyöngyházas rózsaszínt vitt fel. Az ajkakra szájfény került. Válogathatsz a kevésbé fedő, de erősebben fénylő vagy a gyöngyházas, erősebben fedő változatok között. (A szájfényeket mindig érdemes kipróbálni a vásárlás előtt, mert más színe van a szádon, mint a tégelyben.)







Pure Color Gloss szájfények (5000 Ft)
















 Lancôme – Misztikus játék






Bordó, bronzos arany és rózsaszínek. Bordó a szemen és a körmökön, bronzos arany a szempillák tövében és a szemhéjon, halvány rózsaszín az orcán és a szájon.
• A szempillák tövénél a fekete mellett használt bronzos arany színjátszó szemceruza egészen újszerű és rejtélyes látvány. A bordó szín a szemhéjon nem mindennapi. Gyönyörűen kiemeli a világos szemszíneket, és harmonikus a barnával is. Nagyon gondos felvitelt igényel (ecsettel!), és bátran kell kombinálni, összesatírozni halvány színekkel, esetleg szürkével, arannyal, bronzzal. Ha nem találod el a megfelelő árnyalatot, és csak kapkodva „feldobod”, akkor a lenyűgöző hatás helyett kisírt szemeket festesz magadnak. • Fontos, hogy az alapozód jól fedjen, de könnyű legyen. Használj ecsetet, mint a profik, így sokkal szebben eloszlathatod a festéket. • Halvány rózsás pír van az arcon. • A szájra csak egy ápoló rózsaszínes szájfény került. A szád vonalát megerősítheted a színével megegyező szájceruzával, de ne legyen éles, határozott vonal, inkább satírozd el egy kicsit az ajkak felé.







Lancôme, Sweet Kiss Baume Baiser, 301 Rose Marshmallow, hidratáló, masszírozó ajakbalzsam (5100 Ft)







Khôl Oriental Duo, 01 Black/Or, kétszínű szemceruza (5100 Ft)













 Yves Saint Laurent – Átható tekintet


A szempillák tövéhez (alul és felül is) fekete szemceruzával határozott vonalat húztak. A felső szempillák tövéhez még egy sötétszürke vonal került (közvetlenül a feketéhez, de vastagabban), amit teljesen elsatíroztak kifelé a szem körül. Az elsatírozott vonalat szürke szemhéjfestékkel mélyítették tovább, a szemhéjra a szürke mellé gyöngyházas-kékes szemhéjpúder került. A szemöldök alatti vonalon a halvány rózsaszín szemhéjpúder lágyítja a füstös hatást. Kötelező elem a fekete szempillaspirál. Az arccsontot az ecsettel felvitt pirosító emeli ki, a barack- és a gyöngyház-rózsaszín árnyalatok keverékével.







Dessin du regard haute tenue Intense Black és Mercury szemceruzák






































Ombres Duolumières, kétrészes szemhéjpúder






Blush Variation, kétszínű, keverhető arcpír


































 Chanel – Visszafogott elegancia



Mintha egy csodás virágoskertben sétálnánk a hajnali órákban, amikor néhány harmatcsepp még megcsillan a virágokon. • A púderes kékeszöldek és a halvány rózsaszínek kiemelik a szemeket és sejtelmessé teszik a pillantást. A szemzugban a pici világos csillogás ártatlanságot tükröz. • Az orcákat a halvány rózsaszín púderes fény üdévé és frissé teszi. • A száj finom fénye nőies, de cseppet sem kihívó.



































4 Camélias de Chanel, „Rosés” négyszínű, kombinálható szájfesték
4 Ombres, „Sequoia” négyrészes szemhéjpúder
Lèvres Scintillantes, „Hibiscus” szivacsos applikátoros szájfény
Crayon Yeux, „Bonsai” szemceruza
Vernis, „Tulipenoire” körömlakk






 MAC – Fortélyos erotika


A füstös szem nem jelenti azt, hogy a fekete mellett csak szürkét használhatunk, helyette kéket, barnát és padlizsánt is választhatunk. De a lényeg a szénfekete szemceruza. A MAC Kohl Power szemceruzája nem csupán fekete, hanem gyöngyházas fénye is van, mégpedig arany(Orpheus) vagy vörös (Reaven), ettől lesz teljesen egyedi a hatása. Mivel a szempilláknak közvetlenül a tövéhez is kerül belőle, fontos, hogy szemészetileg tesztelt a termék. • Az arcot korallrózsaszín pirosítóval árnyékolták. • Az ajkakon meleg karamellszín ajakfény ragyog.







Kohl Power fekete/arany gyöngyház szemceruza (3800 Ft)








































Bare Truth ajakfény (3900 Ft)


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top