Szépüljünk

Kamilla

Ez a kis fehér szerény virág nagyjából mindenre jó. A szemcseppet, kozmetikust, nyugtatót, fájdalomcsillapítót nagyjából el is felejtheted, fõleg, ha nem vagy nagyon rosszul.




Már az ókorban szedték virágját, ami nálunk is remekül érzi magát, az út szélén is megterem. Lehet szó a forrázatából készített teáról vagy az illóolajáról, mindkettő univerzális szer. Persze az illóolaj, mint mindig, erősebb.

Alapvető hatása a gyulladások csökkentése. Ezt ismerjük is, hiszen nemhiába borogatjuk vele szemünket, sőt a torokgyulladásról is gyorsan gondoskodik. Használható enyhébb nőgyógyászati gyulladások kezelésére ülőfürdő formájában, ráadásul a fogínygyulladásnak is jó ellenszere.

Remekül helyettesíti a szintetikus nyugtató- és altatószereket, ráadásul a rászokás kockázata nélkül. A hangulatot is javítja, és csendes álmot ígér.


Ez bizony máris csodaszerként tüntette fel, ugye? Pedig ez még nem minden, mert emésztőszervi problémákat is megoldhatunk vele. Segíti az emésztést, görcsoldó, és fertőtlenítő hatása az emésztőrendszerben is érvényesül.





Egy dologra kell csak vigyáznunk vele: egy hónapnál tovább ne igyuk naponta, mert a bélbolyhokban komoly kárt tesz, puszta jóindulatból. Tartsunk egy hónap szünetet, és kezdjük újra.

Most, hogy itt a tél, és egyre többen fújjuk orrunkat, vagy tüsszögünk, a kamilla végképp csodaszerként funkcionál. Ha már összeszedted a náthát, akkor először is inhalálhatsz kamillateával. Beülhetsz egy kád forró kamillás vízbe. És persze ihatod a teát literszámra!


A gyulladáscsökkentő hatás nem csak belső problémákon segít, hanem a kiszáradt bőrt is nyugtatja. Így hát nem is csoda, hogy egyre több kozmetikai termékben ott van a kis réti virág kivonata.


A Baba termékekben szintén megtalálható a kamilla. Az új Baba Natura termékcsalád kamilla és méz összetevőkkel ápolja és nyugtatja a bőrt.





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top