Szépüljünk

Manikûr

A kéz ápolásának talán leglátványosabb eredményt nyújtó része a köröm megfelelõ ápolása. Akár saját, akár mûköröm, akár lakkozod, akár nem, mindig szépnek kell látszania, és persze egészségesnek.

Fő az egészség

A köröm szépségének elsődleges biztosítéka a jó táplálkozás. A nyomelemek, vitaminok hiánya itt mutatkozik meg szinte a leggyorsabban. A hosszanti repedések, a lemezes töredezés vagy a fehér foltok máris elrontják a látványt, a köröm gyengesége, puhasága pedig kellemetlen, és gyors letöréshez, berepedéshez vezet. Ha ilyennel küzdünk, nem árt, ha először megpróbáljuk rendbe hozni a károkat.

Kezdjünk el kifejezetten a köröm táplálására kifejlesztett vitaminokat szedni, vagy speciálisan azt az ásványi anyagot, amiből kevés van szervezetünkben. Emellett kerüljük a körömlakk használatát, válasszunk inkább körömerősítő lakkot vagy folyadékot. Rendszeresen krémezzük kezünket, és körömágyunkat is ápoljuk erre való folyadékkal vagy olajjal.

Az ápolás helyes sorrendje

Ha egészségesek és szép formájúak körmeink, akár magunk is megbirkózhatunk a manikűr feladatával. Fontos azonban, hogy szánjunk rá időt, hiszen ez egy több lépésből álló folyamat. Először is a köröm formáját igazítsuk. Erre a legjobb a reszelő. Természetesen minél jobb minőségű. Lényeges pont, hogy a reszelőt ne húzgáljuk ide-oda a köröm szélén, mert akkor repedéseket okozhat. A legjobb ha mindig a szélétől a közepe felé haladunk, majd lekerekítjük a közepét.


Ha ez megvan, áztassuk kezünket kis ideig langyos vízbe, majd az erre való fapálcikával toljuk vissza a körömágy bőrét. Ezt levágni nem szabad, hiszen egyrészt megsérthetjük magunkat, másrészt ennek a kis bőrdarabnak az a fontos funkciója van, hogy megóvja a körömágyat a fertőzésektől.

Ha ezzel is készen vagyunk, polírozhatjuk, fényesíthetjük is körmeinket az erre alkalmas olajjal vagy polírozóval. Ha ez is megvan, jöhet az ápolás, vastagon krémezzük be kezünket és a körömágyat Dove kézápoló balzsammal, és masszírozzuk bele a krémet. Ha lakkozni szeretnénk, akkor természetesen zsíroldóra is szükségünk lesz később.

Lakkok

Ma már nagyon sokféle speciális lakk létezik. Egyre kell figyelnünk: a helyes sorrendre. Ha csak ápoló réteget szeretnénk, választhatunk erősítő, hidratáló hatású színtelen lakkot. Ha viszont színekre vágyunk, akkor mindenképpen kövessük az alábbi eljárást: egy réteg alapozó lakk, hogy megóvjuk körmünket az elszíneződéstől és a kiszáradástól. Erre jöhet két réteg a színes lakkból, majd egy réteg fedőlakk. Ha így kenjük fel, biztosak lehetünk a hosszan tartó hatásban.

Műköröm

Elégedetlen vagy körmeid formájával vagy külsejével? Akkor a műkörmöt neked találták ki. Ezzel viszont mindenképpen fordulj szakemberhez, aki segít majd eldönteni, hogy melyik fajtát találták ki neked. Ma már szerencsére olyan műkörmöket is tudnak építeni, amelyek természetes hatásúak.

Ha pedig mindig odafigyelünk a helyes ápolásra és töltésre, tovább marad ápolt a kezünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top