Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Szépüljünk

Vegyes bõrtípus

Ahány bõr, annyiféle ápolás! Másféle gondoskodásra van szüksége az olajosan fénylõ, és más a piros szárazságfoltokkal tarkított bõrnek. A vegyes bõrtípus talán a leggyakoribb, de mi a többivel is foglalkozunk!

A vegyes a leggyakrabban előforduló típus. Ősszel az orrnál és az állnál zsírosabban fénylik, a pórusok rendszerint tágabbak, gyakoribbak a mitesszerek, az orcák és a homlok ingerekre érzékeny, pikkelyesedő, a szem körüli részek pedig szárazak.


• Ősszel az ilyen bőr tisztítására reggel és este használjunk lágy tisztítótejet, majd alkoholmentes tonikkal töröljük át.

• Reggelente vigyünk fel olyan készítményt, amely energiával tölti fel a szürkévé, fakóvá váló bőrt.

• Esténként gazdagabb állagú hidratálóra van szükség.

• Hetente egy-két alkalommal kényeztessük az arcot mélytisztító fűtő maszkkal, amelynek az a lényege, hogy amíg a bőrbe masszírozzuk, az alatt felmelegszik a bőr, kioldódik a pórusokban megülő felesleges faggyú, sminkmaradvány és megtelepedő piszok. Így kevesebb esély van a mitesszerek, gyulladások, egyéb tisztátalanságok kialakulására.

A vegyes bőrtípus ápolásának alapját a rendszeres radírozás adja meg, mert az elhalt hámsejtek nehezebben válnak le, az ápolótermékek drága hatóanyaga sem jut el a bőr mélyebb rétegeibe, és nem tudja áldásos hatását kifejteni. Érdemes a hűvösebb évszakban hetente egy vagy két alkalommal, este, lefekvés előtt leradírozni a bőrt. A szem környék bőrére ne zselés állagú szemkörnyék-ápolót vigyünk fel, hanem zsírosabb szemránckrémet ütögessünk be. A távfűtés szezonjában könnyen előfordul, hogy napközben kiszárad, húzódik a bőr, ezért tartsuk a nesszeszerünkben a szemránckrémet, és napközben ismételjük meg – akár sminkre is!

Címlap

top