nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szépüljünk
Masszázs a narancsbõr ellen

Masszázs a narancsbõr ellen

A kozmetikai világcégek hadat üzentek a narancsbõrnek. A kutatások eredményei viszont még korántsem teljesek: a cellulitisz a XX. század testi bajai között vezetõ helyet foglal el. Kezelése épp ezért fontos feladat.
f Ajánlom

Okok és tünetek

A kutatások kimutatták – bár nem egyértelműen -, hogy a szervezet anyagcsere, emésztési gondjai eredményezik a narancsbőrt. A cellulitisz először a combokon, a fenéken, kevésbé jellemzően
a karokon jelenik meg.


Krémesen hatékony


Sok anticellulitisz krém található a boltok polcain, de sokan nem tudják, hogy kevés, ha csak felületileg gyógyítják a testrészeket. Ezek a krémek csak akkor hatnak, ha mélyen belemasszírozzuk a bőrfelületbe, ugyanis nagyfokú vérbőségre van szükség ahhoz, hogy minél több anyagot juttassunk a kezelendő területre.


Genetikus befolyásoltság

A krém nem csak gyúráskor hat, hanem utána is. A genetika itt lép be a képbe, ugyanis a test nem egyformán viselkedik mindenkinél. Van, akinek a bőre lényegesen hamarabb felismeri
és befogadja az anyagot, de van, akinél csak később lesz eredménye a kezelésnek, ami általában nem olcsó. Ezek a masszázsok meglehetősen fájdalmasak, bár a fájdalomküszöb mindenkinél más. Az ilyenfajta kezelés akkor hatékony, ha egy héten két-három alkalommal megismételjük. Tíz-tizenöt kezeléssel 3-5 hónapra száműzhetjük a narancsos látványt, de sajnos a gyógyítás előtti állapot visszatérhet.


Megéri a várakozást


A felborult emésztőrendszer állapotát nem könnyű újra egyensúlyba hozni. Viszont a kellő akaraterő hiánya csak megnehezíti az eredmény elérését. Általában akkor fogy el a hölgyek türelme, amikor már látszódni kezd az eredmény. A kezelések során sokan érzik nagyobbnak a kezelendő felületet, mint amikor elkezdték a kúrát. Ez általában azért fordul elő, mert a lerakódott hájrétegnek – ami lehet 1 milliméter, de akár 5 centiméter is – idő kell ahhoz, hogy felszívódjon, átalakuljon, formálódjon. Ezt az időt azonban érdemes kivárni, hiszen csak úgy könyvelhető el a sikerélmény, azaz a bőr megújulása: a narancsbőr eltűnése.
Megosztás Facebookon