nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szépüljünk
A szemek formálása

A szemek formálása

A szem a lélek tükre, így hát nem árt minél hangsúlyosabbá tenni. Íme, néhány trükk, hogyan módosíts "tükrödön" sminktrükkökkel.
NLCafé
f Ajánlom

Kis szemeknél


Fehér szemceruzára van szükség, melyet csak az alsó szemhéjon használjunk. A világos, csillogó színek pedig jöhetnek a felső szemhéjra. Fontos, hogy a szemöldökcsontoknál szintén világos árnyalatokkal dolgozzunk. Ezáltal szemünk nagyobbnak tűnik. De még ennél is fontosabb, hogy a pillákat erősen spirálozzuk.Lelógó szemhéj


Sokan küzdenek ezzel a problémával, melynek megoldását az egész szemhéj világosítása jelenti. A szemhéjredőkben matt, sötét vonalat húzzunk. Szuper vékony vonalat alakítsunk ki a szemceruzával közvetlenül a pillák tövében. A spirált jobbra és balra is ajánlott mozgatunk, amikor a pillákat festjük, mert így érhetünk el vele szuper dús hatást.

Egymástól távol álló szemek


A külső részt fessük világosabbra, belül pedig sötétebbre. Csak a szem közepéig használjuk a szemceruzát. A felső szempillákat csak kevéssé fessük ki, de akkor is felfelé, ne pedig kifelé.


 
Kissé keresztben álló szemek

A világos szemhéjport és szemceruzát használjuk a külső szemzugnál. Fontos, hogy cicaszerű vonalat húzzunk, felfelé. A belső szemzugot sötétre árnyékoljuk, a külső pillákat viszont nagyon erősen fessük.


  


 Közel fekvő szemek


Belülről kifelé haladva egyre sötétebb árnyalatot vigyünk fel. A szemceruzával a szem közepétől kifelé haladjunk. A külső szempillákat erőteljesen fessük ki.


 
Mélyen fekvő szemek

Világos korrektort vigyünk fel a belső orrzugra. A szem vonalát és a felső szemhéjat világosra, csillogó színekkel hangsúlyozzuk. A szemöldök alá nagyon világos selyemport tegyünk.


 


(Képek: www.profaces.com/info/ eye_tips.htm )

Megosztás Facebookon