Szépüljünk

A negyedik x

Negyvenéves kor környékén nem elégségesek a különféle kozmetikumok, hogy bõrünket formában tartsuk: trükköket kell alkalmaznunk.





Test: A testmagasság csökkenése negyvenhárom éves kor körül veszi kezdetét, az inak rugalmassága gyengül, az izmok erejének csökkenése gyorsul, a test zsírtartalmának aránya változik: a kilók a fenékre, a comb bricsesz részére rakódnak le. Soha nincs késő az erősítő edzések elkezdésének! 

Javasolt: Naponta 1200 mg kalciummal többre és 120 kalóriával kevesebbre van szükségünk. Jót tesz a kocogás, a gyaloglás és a konditermek súlyzós edzései.

Bőr: Egyre szárazabb és érzékenyebb, az orr, az orca a véredények tágulása miatt kipirosodik. A ráncok és barna foltocskák gyakoribbá válnak, a bőr tapintása már nem sima.





Javasolt:
Használjunk tápanyagokban gazdag krémet, naponta többször kenjük be az arcunkat, és hetente kétszer radírozzuk le a bőrünket. Kerüljük a szoláriumot, a dél-tengeri bőrszínt, sőt, ősszel és télen alkalmazzunk bőrt fehérítő készítményeket. Ugyanis minél világosabb az arc színe, annál fiatalabbnak nézünk ki. Használjunk multivitaminos kozmetikumokat, kiválóak azok, amelyekben megtalálható a D-provitamin, amitől az arc ragyogóan áttetsző és sima lesz, eltűnnek még a fáradtság nyomai is.

Haj: Jelentősen csökken a haj mennyiség és a nedvességtartalma is, a hajszálaknak több, mint a fele őszbe borul. A hosszú haj már öregít, legjobb a vállig érő vagy rövidebb frizura. Festessünk, mert a hajszálat bevonó festékréteg vastagítja a hajszálakat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top