Szépüljünk

Fókuszban a körömágy

Aki jobban ráér, az a reszelés és a lakklemosás után távolítsa el a körömbõrt. Ugyanúgy, ahogy a reszeléskor sem használtunk fémet, most is kerüljük, és az ollót is tartsuk távol. Helyette a körömbõr eltávolító folyadékot vagy krémet vegyük kézbe, illetve nyomjuk a körömágyra.




Nagyon jó körömbőrt puhító módszer, ha egy nedves törölközőt néhány másodpercre a mikroba teszünk, majd két percre a kezünkre tekerjük. A körmök nem telnek meg nedvességgel – mint a manikűrözés előtti áztatáskor -, így utána nyomban lakkozhatunk.

Akinek hullámos, vagy repedezett, esetleg apró lyukacskák vannak a körmén, annak kötelező a körömerősítő lakk használata. Ezzel kitöltheti az egyenetlenségeket, és közben megteremti a szépen, színesre lakkozott köröm alapját.





Fontos, hogy a lakkot két rétegnél többször ne kenjük föl. Aki alapozó lakkot is használ, az is áthúzhatja kétszer a körmét színessel. Aki a színes lakkot három rétegben keni a körmére, számítson rá, hogy hamarabb elveszíti fényét, színét, és gyorsabban le fog pattogni, mint ahogy azt a gyártók ígérik. Ennek oka az extra vastagság, ami már nem tapad jól a körömre.

Akinek se ideje, se türelme, az ne a napsugaraktól vagy a hajszárítótól várja a megoldást, hanem a 60 másodperc alatt száradó lakkoktól. Ugyanis aki a napon vagy hajszárítóval szárítja, annak buborékos, egyenetlen és kemény lesz a körme.





Gyorsíthatjuk a száradási időt, ha hideg vízbe mártjuk a körmöt, és közben mozgatjuk. Kaphatók körömszárító sprayk is, amelyeket ne közvetlenül, hanem legalább 15 cm-es távolságból fújjunk a körömre. Így garantáltan rövidebb idő alatt megszárad a színes lakk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top