Szépüljünk

Illatos kádfürdõk és intim lemosók

Hogy a fürdõzés élvezetes legyen, a gyártók különbözõ szín- és illatanyagokkal egészítik ki a habfürdõket, így akár egy szürke napon is a trópusokat varázsolhatjuk a fürdõszobába.




A habfürdőket fürdőcsillámokkal egészítik ki, amelyek a határtalan fürdőszobai élvezet forrását jelentik. Használata egyszerű: a fürdés megkezdése előtt a csillámokat szórjuk az üres kádba, majd nyissuk meg a csapot, és amikor a forró víz eléri a csillámokat, pompás illat tölti meg a levegőt, és ragyogó fényben fürdeti a kád vizét.






A fürdőszobák kedvencei a tengeri sók és az algák, amelyek karcsúsítják és méregtelenítik a bőrt. Az algák rengeteg vitamint, ásványi anyagot tartalmaznak, és megtalálható bennük a klorofil, ami a növényeknél az oxigéncseréért felelős. Ez a hatóanyag nemcsak vízteleníti a szerveztet, hanem lelassítja a sejtek idő előtti öregedését, és segíti a sejtregenerációt. A sók élénkítik a bőr anyagcseréjét és segítik a zsírsejtek leépítését.





A kádban való elmerüléskor kedveltek az éterikus olajok, amelyekből már néhány csepp is elegendő, hogy az aromák hassanak a bőrre, az orra, az agyra, a testre és a lélekre. Lazító aromák: baldrián, levendula, citromfű.

Ahhoz, hogy jól ápoltak legyünk, minden testrészünkkel foglalkoznunk kell.





Ez a szabály vonatkozik az intim területre is, amelynek ápolására nem javasoltak a lúgos szappanok, tusfürdők, mert felboríthatják a hüvelyflóra kényes egyensúlyát. Inkább az intim mosakodó gélek ajánlottak, amelyek tejsavat tartalmaznak éppen úgy, mint a hüvely savköpenye. Kíméletesen tisztítanak anélkül, hogy megzavarnák az intim terület egyensúlyát, és segítenek megelőzni a fertőzések kialakulását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top