Szépüljünk

Bõrkényeztetés

Tusolózselé, habfürdõ, olaj vagy só? Mindegyiktõl tiszták leszünk, de vajon melyik a legjobb a bõrnek?




A nők 70 százalékának a reggeli tusolás ugyanúgy hozzátartozik a frissítő élményhez, mint egy csésze kávé. A víz azonban önmagában nem távolítja el az izzadságot, a port, a faggyút, vagy a nagyon erős szennyeződéseket. A tusolózselékben található aktív alkotórészecskék segítenek feloldani a bőr felső rétegét, és eltávolítani a szennyeződéseket. Akinek szuperérzékeny a bőre, az válasszon olyan terméket, amelyben megtalálható a kókuszzsír vagy a cukor. Ezek a tusolózselék azonban elég gyengén habzanak.





A normál/zsíros bőrre kiválóak a tengeri algával vagy szantálfakivonattal dúsított készítmények, amelyekben nagyon enyhe konzerválószer is kerül. Emiatt azonban ne essünk kétségbe, ugyanis ha ezek a tartósítók nem lennének bennük, akkor a fürdőszoba meleg levegőjének hatására a flakonban pillanatok alatt baktériumok keletkeznének. Napjainkban rendkívül divatos az átlátszó flakonba töltött tusfürdő, ami ugyan remekül néz ki, ám az ilyen gyakran tartalmaz olyan hatóanyagokat, amelyek növelik az allergia kialakulásának esélyét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top