Szépüljünk

Szimpatikus ráncok

Sok pasi gondolja úgy, hogy a férfiassággal nem fér össze a gondos arcápolás. Lássuk csak be: az ilyen pasik fölött alaposan elszállt az idõ.




A kozmetikai ipar tudósai megállapították, hogy a férfiak bőrének igényei mások, mint a nőké. Mindezt a következő adatok is bizonyítják: a férfiak bőre több szőrhagymát tartalmaz, magasabb a verejték termelése, szilárdabb hidrolipid védőréteggel rendelkezik, ezért nedvesebb, és erőteljesen szarusodik. 15-24 százalékkal erősebb a bőr felső rétege, ezért mélyebbek lesznek a ráncok. Ez azt jelenti, hogy a férfiak bőre kevésbé érzékeny és később öregszik, de könnyebben alakulnak ki rajta tisztátalanságok, és amikor létrejönnek a ráncok, azok sokkal mélyebbek.





Ezért legkésőbb 30 éves korban muszáj elkezdeni az ápolást, speciálisan férfiak számára kifejlesztett ápolótermékekkel.

Ám ha nincs kéznél férfi bőrre készült krém, akkor részesítsük előnyben a multivitaminos, könnyen és gyorsan szívódó, illatanyagmentes ápolókat, melyek védik a bőr nedvességtartalmát és lelassítják az öregedési folyamatot.





Kedveltek a zselék vagy az olaj-, a vízalapú emulziók, melyek nem hagynak leheletnyi nyomot sem a bőrön. A gyümölcssavas krémek segítségével eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket, kitisztíthatjuk az eltömődött pórusokat. A szem alatti ráncocskák szimpatikusnak tűnnek, de sok nedvességre van szükségük, különben gyorsan elmélyülnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top