Szépüljünk

Mit tehetünk

A pattanásos bõr kezelése és a bõr szépségének megteremtése, megõrzése a helyes tisztítással kezdõdik. A mindennapi tisztításhoz ajánlatosak a zselék, amelyek gyengéd nyugtató, antibakteriális alkotórészeket is tartalmaznak, és a pórusok mélyéig tisztítják a bõrt anélkül, hogy kiszárítanák.




A tisztítózselét kevéske vízzel fel kell habosítani, és a bőrre vinni. A finom habban az alkotórészek jobban eloszlanak, és éppen úgy, mint radírozáskor, leoldják a laza hámsejteket. Nem kell erőteljesen masszírozni a bőrt, hanem csupán gyengéd, körkörös mozdulatokkal, főleg a T-zónában (homlok-orr-áll). Utána alaposan öblítsük le. 

A bőr sejtjei négyhetente megújulnak, a levált hámréteg összegyűlik a bőr felszínén, amitől az szürke és sápadt lesz. Különösen igaz ez zsíros vagy kevert bőr esetén. A radírozás segít az elhalt sejtecskék eltávolításában, anélkül, hogy felsértené a bőrt, ezzel fokozza a vérkeringést, és megszünteti a szürke fátylat is az arcon.





A tonik a tisztítás tökéletes befejezője, még a vízkövet is eltávolítja a pórusokból. Eközben stabilizálja a bőr savas köpenyét, ami minden tisztításkor megbomlik. Az alkoholos tonikokkal bánjunk óvatosan, mert minél inkább szárítani kívánjuk a bőrt, annál jobban ingereljük a faggyúmirigyeket a zsírtermelésre. A tisztítómaszkokat csak hetente egyszer, erősen zsíros bőr esetén kétszer használjuk. Ezek olyan anyagokat juttatnak a bőrbe, melyek finomítják, közben magukba szívják a kellemetlen és fölösleges faggyút, elhalt hámsejteket, és fertőtlenítenek. Nappali bőrápolónak válasszunk speciális lotiont, ami nemcsak nedvességet juttat a bőrbe, hanem egy különleges keveréknek köszönhetően megakadályozza a pattanások kialakulását, egészségesen mattá teszi a bőrt (Avon – Clearskin Nappali bőrtápláló lotion).





Ha egy pattanás feje kibukkan, az ember azonnal fékezhetetlen vágyat érez arra, hogy nyomban könyörtelenül lefejezze. Ám a szakszerűtlen, pánikszerű mitesszernyomkodás miatt is pattanások keletkezhetnek. Az ok: a nyomáskor a faggyúban lévő szabad, gyulladást okozó zsírsavak a környező bőrbe jutnak, és szétterjednek. A házilagos nyomkodás ellen szól az is, hogy otthon nincs lehetőség a kellő előkészítésre, a sterilitás hiányát és a tükör torzítását is bele kell kalkulálni. Ráadásul a nyomkodás technikája sem egyszerű, és ha nem sikerül a mozdulat, gyorsan kialakul a hosszú időre nyomot hagyó fertőzés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top