Szépüljünk

A kulisszák mögött

Készülõdj alaposan az ünnepekre, magadra is fordíts elég idõt és szépséged ápolására. Esetleg pasidat is bevonhatod az elõkészületekbe, ha van kedved, hogy neki van-e, mellékes.

Álomfürdő





Megteremti a test és a lélek harmóniáját. Kezdjük alapos masszírozással, ehhez ideális a masszírozórózsa (masszázsvirág néven is keresheti), öntsünk rá néhány csepp habfürdőt, dörzsöljük át a testünket, miközben a zuhany alatt állunk, így megszabadulhatunk a száraz sejtektől. Ezután merüljünk el egy finom, fűszeres fürdőben, amely felgyorsítja a véráramlást, s ettől a bőr feszes lesz, miközben a lélek is megnyugszik. A 29-30 C fokos langyos fürdő ellazítja a testet, a 33-34 C fokos megszabadít a feszültségtől, a 35-36 C fokos méregtelenít, fokozza a szövetek anyagcseréjét.





Szemvidító pakolás


Nincs igézőbb a sugárzó szemeknél, de az ünnepek idején kevesebb idő jut alvásra és előfordul, hogy többször koccintunk, ilyenkor az anyagcsere végtermékei a szem körül halmozódnak fel és kékes, barnás karikákat, vagy duzzanatokat hoznak létre. Itassunk át két vattapamacsot uborkalével, tegyük 1-2 percre a mélyhűtőbe, majd helyezzük a szemünkre. Megszűnnek a duzzanatok, a vékony, száraz bőr megtelik nedvességgel, kisimulnak és eltűnnek a szem alatti árnyékok.

Hajvarázs





Hajmosás után kényeztessük szépségünk koronáját langyos mandulaolajjal, mely táplálja, fényesíti a hajat. Öntsünk néhány evőkanálnyit kis edénybe, állítsuk forró vízbe, ha felmelegedett körkörös mozdulatokkal masszírozzuk a fejbőrbe. Majd tekerjük körbe fóliával és csavarjunk köré turbánszerűen egy törölközőt. Hagyjuk, hogy az olaj felszívódjon, míg ellazulunk a kádban, majd utána távolítsuk el.










Feszes bőr


Az ünnepi készülődés fináléjához tartozik az ápolókrémek használata. Először radírozzuk le az arcot, mert az elhalt hámsejtecskék szürkés fátylától színtelen és ráncos, az ápolóanyagok pedig nem tudnak felszívódni. A vitaminos krémek egész éjszaka frissen tartják a bőrt, vigyük fel a fürdőszoba melegében, amikor a pórusok kinyílnak, és a krém tökéletesen, gyorsan, nyom nélkül felszívódik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top