Szépüljünk

Sminkanyagok

Mindig azt mondják a férfiak, hogy nincs akkora nõi táska, amibe minden belefér. Pedig ebben nem a táska a hibás, hanem mi.




Elképesztő mennyiségű szépítőszert tudunk vásárolni, amiről aztán otthon kiderül, hogy mégsem nekünk való, de kidobni vagy elajándékozni nincs szívünk, bedobjuk hát sminktáskánk mélyére. Igazából, ha tényleg a megfelelő anyagok rejtőznének a táskában, egészen kicsi táska is megfelelne a célnak. Nem hiszik? Bebizonyítom!





Először is kell egy jól fedő alapozó, vagy inkább kettő. Egy nyáron használatos sötétebb, és egy téli a „fakóbb” színünkre. Minden esetben nedves alapozó szivaccsal vigyük fel, úgy tartósabb. Ha tényleg elég magas pigmenttartalmú az alapozó, korrektorra nincs is szükség, a karikák elfedésére is használhatjuk (az esetleges bőrhibák, pattanások eltüntetésére pedig egyenesen az alapozó kell, nem pedig a világosabb korrektor!).





Mattításra porpúder való, nem a préselt kőpúder, ugyanis azt nem tudják olyan finomra őrölni, így púderesebb hatású lesz tőle az arc. Ha nem akarunk a színválasztással fáradni, áttetsző porpúdert válasszunk, így megkíméljük magunkat a bosszúságtól, hogy túl sötét, illetve túl világos a púder. Puffnival vigyük fel, úgy egyenletesebb, mert a nagy ecset csak a felesleg eltávolítására szolgál, illetve az arcpirosítót tudjuk felvinni vele. A divat most kevés arcpírt kíván, az is barnás árnyalatú. A szem festékeinél tudunk túlzásokba esni, beleszeretni egy szép színbe, amit aztán nem fogunk soha használni. Ceruzából nem kell sok, egy barnával és egy szürkével már jól elboldogulhatunk (a zöld és a kék most nem divat, helyettük jött be a lila és a padlizsán), a fekete túl erős szín, hétköznapokra nem ajánlatos.





Szemhéjpor
ból is elég két szín: egy világosabb és egy sötétebb, ugyanolyan tónusból. Itt mindenki egyéniségétől függően használhat bátran erősebb, illetve természetesebb színeket, csak vigyázni kell, hogy azonos színcsoportból válasszunk (hideg színek, meleg színek). Ezeket vagy applikátorral, vagy ecsettel vigyük fel, a színek összesatírozásához a fültisztító pálcika a megfelelő.





Elengedhetetlen kellék a szempillaspirál; ez biztos, hogy minden nő táskájában ott lapul. Ez lehet fekete is, sötétbarna is; kétszer átspirálozva csábító pillákat eredményez.

A száj kontúrozásához rúzsszíntől függetlenül egyetlen ceruza elég: egy természetes natúr színű, úgynevezett „szájszínű”. A kontúr úgyis csak nekünk szolgál útmutatóul arra, meddig mehet a rúzsozás, és lehet csalni, ha optikailag nagyobb, illetve kisebb szájat szeretnénk. Az erős kontúr már kiment a divatból! A rúzst ecsettel célszerű felvinni, tartósabb, pontosabb lesz az eredmény, mintha csak átfutnánk a szájon a rúzzsal.





Rúzs
ból sem kell sok, elég egy-kettő, úgyis pont akkorra jár le a szavatossága, mire rendszeres használattal elfogy. Ha valaki szereti a szájfényt, a rúzsra felrakva, és magában is használhatja, újra visszajött a divatba a 70-es évekből.
Ennyi. Bebizonyítottam?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top