Szépüljünk

Õszi sminkdivat

Az idei õsz sminkdivatjában és színeiben mindenki megtalálja az egyéniségéhez illõt. A természetesség megint divatba jött, ha valaki nem szereti magát hangsúlyosan sminkelni, épp csak egy leheletnyit, nos, õk ugyanolyan "divatosak" idén, mint azok, akik az erõsebb sminket kedvelik.




A natúr smink hívei igazából minden évszakban az ősz színeit használják, de most ezt „hivatalosan” is megtehetik. A barna kontúr fölé a mogyoró, a fahéj, a méz színei ideálisak, világos színként a szemöldök alá a bézs, krém, vanília színei. A kevés arcpirosító, melyet alig lehet észrevenni, barnás-narancsos árnyalatú. A száj természetes, szép ívét elég csak szájfénnyel átfesteni, ám ha valaki ragaszkodik a rúzshoz, az idén elképesztő színválasztékkal találja szembe magát.





Az erősebb sminket kedvelőknek sem kell csüggedni, káprázatos színekből válogathatnak. Egyvalamire azonban vigyázni kell: vagy a szem legyen hangsúlyos, vagy a száj, a kettő együtt sohasem, különben túlsminkelhetjük magunkat, és könnyen közönségessé válhatunk.
Amennyiben a szájra fektetjük a hangsúlyt, a szemet inkább csak a szempillák kifestésével emeljük ki. Nyugodtan használhatjuk a fekete színt, több rétegben felvíve.

Tipp: A pillák még hosszabbak lesznek akkor, ha festéskor a spirált jobbra-balra is mozgatjuk.





A rúzsok fantasztikus színválasztékban kelletik magukat, a szivárvány színeiben játszó irizáló rózsaszíntől kezdve a gazdag, mély barna árnyalatokig, szinte kötelezően megbolondítva szájfénnyel, ami dús, buja hatást ad a szájnak. Azonban vigyázni kell a színválasztásra: a sötét szín mindig kicsinyíti a szájat, a világos színek nagyítják (főleg a gyöngyházfényűek)! Tehát akármennyire is tetszik egy sötétebb árnyalat, ha vékony száj tulajdonosai vagyunk, inkább közép- vagy világos árnyalatot válasszunk, azzal optikailag „csalhatunk” is!






A szem hangsúlyozásánál az egyetlen probléma csak az, hogy a gyönyörűbbnél gyönyörűbb színekből melyiket válasszuk. Visszatért a pink, a vadszilva, a padlizsán, a rubin, a karmazsin, melyek az őszt izgalmassá varázsolják, és bennünket is, ha merjük ezeket a színeket használni!





A szemkontúr kevésbé füstös, elmosódott hatású, mert divatba jött újra a szemhéjtus, és a határozott felső kontúrvonal; a cicásra húzott szem pedig igazi telitalálat!


Az Avon idei őszi újdonsága megkönnyíti a sminkelést és a színválasztást. Öt fő színcsaládba sorolták az árnyalatokat – pinkek, lilák, barnák, pirosak, pasztellek – és ily módon mutatják meg, melyek azok a rúzsok, szemhéjporok, pirosítók, szájkontúr tónusok, amelyeket ha együttesen használunk, elkerülhetjük a sminkelési tévedéseket. Ez a módszer forradalmi újdonságnak számít a sminkpiacon, amivel a sminkelés gyerekjátékká válik. Merjünk játszani! A színekkel, arcunkkal a hangulatunktól függően!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top