Szépüljünk

Alkalmi dekor

A nyár elmúltát, a természet változását, hangulatát, különleges szépségét ünnepeljük az õszben. Ezt a szépséget próbáljuk elérni az alkalmi smink elkészítésénél is!




Ha valaki nem sminkessel szeretné megcsináltatni, hanem saját maga próbálkozik vele otthon, némi segítséget szeretnénk nyújtani ebben! Az idei ősz sminkdivatja a meleg és hideg típusba tartozó nők igényeit egyaránt maximálisan kielégíti!

• Kezdjük az alapozással! A nyári barnaság már kezd kopni, tehát a nyáron használt alapozó már sötét, ezért ezt keverni kell a kicsit világosabb, télen használt alapozóval. A púderezés után jöhet a szem sminkjének elkészítése! Idén ez kapja a fő hangsúlyt, a száj természetes, natúr színe még mindig tartja magát, a színezett szájfénnyel csak egy kis csillogást adunk neki.

Kattints a képekre!





• Attól függően, hogy meleg vagy hideg típusú a hölgy, más-más színekkel kell dolgozni. Ha alapvetően meleg típusú, akkor aranyszőke, aranybarna vagy vörös hajú, finoman sárgás bőrű, általában világos szemű (kivéve az aranybarna hajú, szeplős típusú, akinek meleg barna szeme van). Nekik az arany ékszer áll jól, ösztönösen ezt szeretik, és ez az, ami különlegesen finom tónust ad bőrük színének. Ők azok, akik ruházatukban és sminkjükben is ragaszkodnak az ősz színeihez.





Most tobzódhatnak a sokféle árnyalatban! Kontúrozásra a csokoládébarna és a rozsdabarna a megfelelő; a középbarna árnyalatok a mozgó rész egészére és a szemöldökcsontra kerülnek, még világos színként a szemöldök alatt végigfutva az őszibarack, bézs vagy krémszín ajánlható.





Némi aranyszínnel átfújva a szemhéj egészét máris ünnepélyes sminket kapunk, ha vigyázunk, hogy az arcpirosító és a színezett szájfény barnás vagy narancsos árnyalatú legyen, a szempillaspirál színe pedig a hűvös fekete helyett a meleg sötétbarna.






• Ezzel szemben, ha a hölgy sötét hajú, sötét szemű, vagy nagyon sötét bőrű (ún. déli-típus), vagy nagyon fehér bőrű rózsaszínes árnyalattal (gondoljunk csak Hófehérkére!), máris előttünk áll a hideg típusba tartozó nő, akinek a kedvenc ékszere az ezüst! Náluk a szem sminkelésénél a nyári finom és pasztell lilát és rózsaszínt felváltják az erősebb árnyalatok: a sötétebb lila és a fukszia.





Kontúrként finoman elsatírozva a szürke vagy a lila nagyon szép (a fekete túl erős, lehetőleg kerüljük!), a mozgó részre a gyöngyházfényű lazac, orgona vagy közép rózsaszín, míg világos színként a fehér, világoslila, világos rózsaszín az igazán szép, átfuttatva az egész szemhéjat selyemfényű rózsaszínnel vagy fehérrel.

A spirál fekete, a pirosító hűvös rózsaszínes, semmiképpen sem barnás árnyalatú, a száj finom természetes „szájszínű”, megbolondítva némi szájfénnyel, amit előbb-utóbb egy férfi úgyis lecsókol!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top