Szépüljünk

Ajakaerobic

A legszebb rúzs sem ér sokat, ha az ajkaink ráncosak, hámlanak és repedezettek. A következõ gyakorlatokkal formában tarthatjuk ajkainkat.

Nyissuk ki a szánkat olyan szélesre, amennyire csak tudjuk, és tegyünk úgy, mintha fütyülni akarnánk. Maradjunk ebben az állapotban 10 másodpercig. Arra azért ügyeljünk, hogy a gyakorlat végzése közben egyedül legyünk, mert rendkívül viccesen nézünk ki.





Miért használjunk rúzsecsetet?

Sok nő nem kedveli a rúzsecsetet, mert macerásnak tartja, ügyetlenül bánik vele. Ám a sminkmesterek azt javasolják, ha profi sminket szeretnénk, ecsettel dolgozzunk, ráadásul a rúzs is tartósabb. Az ecsettel történő rúzsozás hasonlóan működik a körömlakkozáshoz, mindig a már meglévő rétegre visszük fel a következőt, ettől a szín valóban olyan lesz, mint amilyet szeretnénk.





Eltört rúzsok

Sokszor előfordul, hogy a rúzs eltörik. Ilyenkor nem kell kidobnunk, hanem olvasszuk meg öngyújtóval a letört darab alját és a másik részt. Nyomjuk őket egymáshoz, tegyük hűtőbe, és miután megkeményedett, használhatjuk. Ha újból eltörik, akkor változtassuk meg a formáját, késsel vágjuk ék alakúra a tetejét.





A rúzsozás tudománya

Reggel fogkefével távolítsuk el a kis bőrszálakat az ajakról, tegyünk fel ajakbalzsamot, néhány másodpercig finoman masszírozzuk a bőrbe, és ami nem szívódik fel, azt töröljük le. Kontúrceruzával – ami lehet a rúzs színével megegyező, vagy egy árnyalattal világosabb – rajzoljuk körbe az ajkat. Ecsettel hordjuk fel a körbe rajzolt szájra a rúzst, kivéve a középső részt, ide világosabb rúzst vigyünk fel. Ettől az ajkunk máris teltebbnek tűnik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top