Szépüljünk

Sminkelés tíz lépésben





1. Alapozás előtt a megtisztított (Avon Hidratáló arctisztító krém és Alkoholmentes tonik) bőrre vigyük fel a hidratáló krémet (Hydrofirming nappali krém), várjunk legalább 5 percet, hogy felszívódjon. A felesleget papirzsebkendővel itassuk fel. Az arc sötét területeire – szem alatti karikák, áll, orrtő, nyomkodás utáni hegek – vigyünk fel világos fedőstiftet (Avon Tökéletesen fedő javítórúzs). Ilyenkor dolgozzunk csak az ujjainkkal, melyek melegsége még tökéletesebbé teszi a felvitelt.

2. Ezután jöhet a bőr és haj színével harmonizáló alapozó, amitől a bőr egyenletes lesz. Stresszes nap esetén válasszunk könnyű, jól fedő, folyékony alapozót (Avon Perfect Wear, vagy Bőrnyugtató hatású alapozó).

3. Az alapozót kézfejünkre nyomjuk ki, és onnan két ujjal ütögessük a bőrbe. Szivaccsal extra vékony sminkréteget készíthetünk, melyet nedves szivaccsal tovább finomíthatunk. Mindig oldalirányú mozdulatokkal dolgozzunk, különben a pórusok és a ráncok nagyobbnak látszanak. 





4.
Nagy ecsettel, széles, körkörös mozdulatokkal végezzük a porpúder felvitelét, mely mattá és átlátszóvá teszi az arcot, tartósítja a sminket, felszívja a napközbeni bőrzsírt és hidratál (Avon Arcpúder).

5. Hegyes szemöldökceruzával töltsük ki a szőrszálak közötti réseket (Avon Kétfunkciós szemceruza). A szín mindig legyen azonos a haj színével, de a barna és a szürke mindenkinek jól áll.

6. A pirosító felviteléhez lekerekített végű, nagy ecsetet használjunk (Avon Púderecset), a dobozban található ecsetke a napközbeni javításra alkalmas. A szint az egész arcra vigyük fel, kerüljön belőle pici az állra, a homlok közepére, így natúr hatású. Még természetesebb lesz a hatás, ha felvitelkor nevetünk, és közben körkörös mozdulatokat végezzünk az arcon, majd húzzuk szét a szint felfelé és oldalirányban (Avon Arcpirosító). 





7. A szemhéj kontúrozásakor ne húzzuk meg egyszerre az egész vonalat, mert túl vastag lesz. Kezdjük a szemhéj közepén, és haladjunk a külső sarok felé. Majd térjünk vissza a középponthoz, és folytassuk a vonalat a szem belső sarkáig (Avon Szemkontúr rajzoló).

8. A szemhéjat a festés előtt púderozzuk, és két szint – világosat és sötét – használjunk, amelytől dinamikussá válik a tekintet. A teljes szemhéjra vigyük fel a világos tónust, a szemhéj redőbe pedig a sötétebb árnyalatot, majd applikátorral mossuk össze a színek kontúrjait (Avon Kettős szemhéjpúder).

9. A pillákat erőteljesebben fessük, spirálozáskor vízszintesen jobbra és balra is mozgassuk az ecsetkét, és átfesthetjük kétszer is, de várjuk meg, amíg a kis szőrszálacskákon megszárad a festék. Ettől a pillák még teltebbnek tűnnek (Avon Extra dúsító szempillaspirál).





10.
A rúzs tartósabb, ha némi alapozót eldolgozunk a szájon. Először kontúrceruzával (Avon Perfect Wear Lipliner) rajzoljuk körbe, majd rúzsecsettel (Avon Összecsukható ajakecset) vigyük fel a szint. Ne egy vonással rajzoljuk meg a kontúrt, kezdjük az alsó ajak közepén balra, majd jobbra, a száj széléig. Fontos, hogy a felsőajak M-formája határozott legyen. Ha a kontúrceruza árnyalata sötétebb a rúzs színénél, húsosabb, érzékibb ajkat festhetünk. Ha világosabb, akkor tompíthatjuk a száj vonalát, majd ezután vigyük fel a rúzst (Avon Ultra Colour Rich Lipstick).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top